‘Merengö’ kategória archívum

Betakarítások után a TERRA-COOP-nál – Nem mindig van meg az égi áldás…

2017 11 22

Lassan végéhez közeledik a gazdasági év a mezőgazdaságban is, térségünk egyik legnagyobb növénytermesztő, szolgáltató cégcsoportja, a TERRA-COOP Cégcsoport, vezérigazgatóját, Szarvas Pált kértük arra, hogy értékelje az idei termelési körülményeket és az elért eredményeiket.

(tovább…)

Világhírnév felé tart a Kiséri Állatorvosi Rendelő

2017 11 15

Betegturizmus, a szó nemes értelmében az, ami dr. Dobos András szentesi és budapesti szemészeti és kisállat rendelője, valamint a rendelőket üzemeltető teamek munkája által megvalósul napjainkban. A tulajdonos számára fontos, hogy ott legyenek kutatási eredményeik a világ legjelentősebb szemészeti kongresszusain, a saját szervezésű nemzetközi szemészeti konferenciát ebben az évben Budapesten rendezték, jövőre pedig ismét szentesi helyszínben gondolkodnak.

(tovább…)

Közéleti kávéház újra – Séf és cukrász sztorik

2017 11 11

A Petőfi Cafe-ban november 8-án indult újból útjára a Közéleti kávéház programsorozat dr. Dobos András állatorvos és barátai kezdeményezésére. A sajátos program megtartja a jövőben is a 2000-es évek elején jól bevált hagyományait, így minden találkozókor a vendég jelöli meg, kié legyen legközelebb a staféta. Minden, ami Szentes, szóba kerül ilyenkor, kivéve a nagybetűs politikát. Ezúttal is így történt.

(tovább…)

Egyedül a hit által – Luther reformációja – 5. A 95 tétel

2017 10 29

Luther számára Isten létezése meg nem kérdőjelezhető, olyan világos, mint az imádság végén az „ámen”. Úgy szól Istenhez, mint személy a személyhez, bár tudatában van annak a mérhetetlen távolságnak, ami elválasztja Tőle.

(tovább…)

Egyedül a hit által – Luther reformációja – 4. A toronyélmény

2017 10 27

Luther olvasta a Bibliát és még mindig a lelkiismeretével küzdött. Ekkor gyóntató papja, Johann von Staupitz azt javasolta neki, hogy olvassa Pál apostol írásait. Luther szót fogadott és a Római levélben megtalálta azt, amit eddig kétségbeesve keresett: Isten igazságát.

(tovább…)

Tiltakoznak, ezért ünnepeltek külön…

2017 10 24

Október 24-én délelőtt a szentesi Fidesz irodában, sajtótájékoztató keretében Antal Balázs Tibor, a helyi FIDESZ frakció vezetője és Kovács János, az önkormányzat Művelődési, Oktatási és Sportbizottságának elnöke arra adott magyarázatot, hogy előző nap, az 56-os forradalom és szabadságharc ünnepét miért tartották külön.

(tovább…)

Egyedül a hit által – Luther reformációja – 3. A szerzetesi évek

2017 10 24

Nagyon fontos beszélnünk ezekről az évekről, mert itt formálódott meg az a tudás, ismeret, amely reformátorrá tette Luthert.

(tovább…)

Reformáció 500 – Luther Márton élete

2017 10 22

Luther Márton a Reformáció elindítója és szellemi megalapozója 1483. október 11-én született Eislebenben. Iskolái befejeztével 1505-ben Erfurtban ágostonos szerzetes lesz. Teológiai tanulmányai eredményeként 1512-ben a teológia doktorává avatják, majd a Wittembergi egyetem professzora. A szerzetesi, valamint egyetemi évei alatt a vallásos élmény keresése volt a meghatározó gondolkodásában.

(tovább…)