‘Merengö’ kategória archívum

Igazán jobb velük a világ

2017 09 07

„Ne menj előttem, lehet, hogy nem tudlak követni,
ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni,
gyere mellettem, és légy a barátom!„

(tovább…)

Itt van az ősz…

2017 09 02

Nagyon sok gyerek szomorúan hallgatja, hogy készülődnek a költöző madarak, a gólyák a fecskék a nagyútjukra, hiszen ez nemcsak az ősz kezdetét jelenti, hanem a tanévét is.

(tovább…)

Egyenlő Bánásmód Hatóság – Ügyfélfogadás a megyében

2017 08 30

Tudja Ön, hogy hová fordulhat segítségért, ha neme, egészségi állapota, fogyatékossága, bőrszíne, politikai vagy más véleménye, anyasága (terhessége), életkora, vagyoni helyzete, stb.  miatt  kedvezőtlenebb bánásmódban részesül(t), mint amelyben más, Önnel összehasonlítható helyzetben levő  személy vagy csoport?

(tovább…)

Nyári olvasmány gyerekeknek

2017 08 24

Könyvajánlómban két gyerekeknek szóló könyv ismertetője következik. A Könyvmolyképző újdonsága:
Csukás István: Mirr-Murr nyomoz Budapesten című mesekönyve.

(tovább…)

Kánikulában is emberségesek

2017 08 20

Elég rossz szériám van, amit foghatok éppen a melegre is, minden esetre magán ügy. A kedvem nem a legrózsásabb, így volt ez augusztus 11-én, pénteken is.
Szükségem volt egy Szuperinfóra, így bementem a helyi irodába, 8 óra után. Nagy örömömre, mosolyogva fogadta a hölgy a köszönésem. Kaptam is egy lapot, meg is találtam benne, amit kerestem. A talált információt tovább kellett küldenem, igaz, elég kacifántos módon.

(tovább…)

Biztató állapotban van a szőlő a szüret előtt

2017 07 30

Heteken belül elkezdődik a szüret, az időjárási szélsőségek ellenére a termőterületek többségén biztató állapotban van a szőlő, derül ki a Syngenta helyzetképéből. A szakemberek szerint a szüretig továbbra is nagy figyelmet kell fordítani a betegségekre és kártevőkre, elsősorban a szürkepenészre, valamint az aranyszínű sárgaságot terjesztő amerikai szőlőkabócára.

(tovább…)

Az édesapákat ünnepelték

2017 07 14

Július 14-én Szentes Város Gondozási Központja 2. sz. Idősek klubjában apák napi ünnepséget tartottak, amikor a gondozónők és a klub hölgy tagjai versekkel, tánccal és apró ajándékkal lepték meg a férfi klubtagokat. A délelőtti program finom ebéddel, majd baráti beszélgetéssel és közös tánccal folytatódott délután. Íme képes beszámolónk. (tovább…)

Szentesi népzenészek muzsikáltak a Rotary Világelnöke tiszteletére

2017 07 13

Rotary ünnepségekre – köszöntésekre, a szentendrei fúvószenekar muzsikálására, népzenei bemutatókra, új Rotary tagok (Szekszárd) eskütételére is – sor került Szentendrén a Skanzeben július 2-án vasárnap a Rotary Világelnöke látogatása alkalmából.

(tovább…)