‘Merengö’ kategória archívum

Retro-pelenka

2017 05 25

Furcsa a két szó együtt, de a cikk végére, remélem, megérti a Kedves Olvasó, hogy mire is gondoltam…
RETRO azaz, a múltat idéző divat indult el nem is olyan régen. A 70-es 80-as évek köszönnek vissza a zenében, az öltözködésben és az élet más területein is. Azt is fel kellene idézni, hogy hogyan látták el az édesanyák a gyermekeiket ebben az időszakban.

(tovább…)

Gera József Szentes Díszpolgára 80 éves

2017 05 23

A nyugalmazott NASA kutatási igazgató, repülőtervező, fejlesztő mérnök Szentesen született 1937. február 22-én. Szentesi éveit, alakját, kötődését szülővárosához unokatestvérével, Ökrös Péterné Gera Piroskával idézzük fel.

(tovább…)

Édesanyák ünnepe

2017 05 06

A világon mindenütt ünnepelt nap az Anyák napja, igaz különböző időpontokban. Ez az egyetlen ünnep talán, amire minden gyerek készül, meglepetést készít, gyűjtögeti a zsebpénzt egy szál virágra. Természetesen ebbe segítenek az apukák is, ha szükséges. Az apróságoknak ők veszik meg, a kicsik pedig csillogó szemmel átadják a meghatódott anyukáknak és nagymamáknak.

(tovább…)

Indul a választási kampány? – A vidék jövője, MSZP-s látószögből

2017 05 05

Május 4-én reggel sajtóreggelire várta az újságírókat Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő, az MSZP elnökhelyettese, valamint a párt helyi képviselői, Szentesen. Gőgös Zoltán a vidékfejlesztés szakpolitikusa, azokról az elképzelésekről beszélt, amelyet koncepció formájában már dokumentáltak, s amely a párt vidékfejlesztési programjává válik hamarosan.

(tovább…)

Projektzáró a múlt és jelen összefoglalásával – Mérföldkő a Petőfi életében

2017 04 30

Április 28-án Szentes Város Önkormányzata a Norvég Alaptól nyert 300 millió forintos pályázati forrás felhasználásával elkészülő Szentes Szecessziós Ház projektzáró rendezvényét tartotta a Megyeháza dísztermében.

(tovább…)

Várkonyi István: Tavaszi esőcseppek

2017 04 17

Kopognak az esőcseppek:
farügyeket ébresztgetnek;
a jácintok kék harangját
sorra-sorra megkongatják.
Kopognak a faágakon,
minden kicsi rügyablakon;
„Ébredni már, ébredni már!
Tavasz jön, már szól a nyitány.”

(tovább…)

“Eljött a szép húsvét…”

2017 04 16

A húsvét a kereszténység nagy ünnepe. Jézust Poncius Pilátus ítélete után „nagy pénteken” keresztre feszítették, s majd harmad napra feltámadott.
Jézus kereszthalálával megváltotta minden ember bűnét, s feltámadásával győzelmet aratott a halál felett.
A húsvét a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének is ünnepe. Ezt bizonyítják a tavaszra kinyíló virágok, amik színesítik a kerteket, javítják hangulatunkat, gyönyörködtetik a szemet.

(tovább…)

Fülep Lajos: Tavaszfestő

2017 03 29

Vedd elő palettád, vedd öreg természet,
színeidből keverd először a zöldet.
Keverd ki színének minden árnyalatját,
találd akár fűzöld, vagy méregzöld voltát.

(tovább…)