‘Merengö’ kategória archívum

Az egészségügyi világnapon a betegségek megelőzéséért – Két helyszínen is várják az érdeklődőket az egészségvédő szakemberek

2018 04 05

70 évvel ezelőtt, 1948. április 7-én alakult meg az ENSZ Egészségügyi Világszervezete, a WHO, amely évfordulóra minden évben az Egészségügyi Világnappal emlékeznek. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztálya két helyszínen készül programokkal, mindkét helyen a világnap létrejöttének jegyében olyan betegségek megelőzésére hívják fel a figyelmet, amelyek megelőzése, kialakulása, terjedése, gyógyítása jelentősen könnyíthető megfelelő tájékoztatással.

(tovább…)

Tavaszi könyvajánló

2018 04 02

Az első könyv Margittai Gábor: Tiltott kastély című történelmi kötete, melynek alcíme: Erdélyi történelmi családok a jóvátétel útvesztőjében.

(tovább…)

Húsvéti komaság – Néhány érdekesség és elfeledett hagyomány

2018 03 31

Mielőtt a húsvét a kereszténység, Jézus feltámadásának ünnepe lett volna, a tojásdíszítés hagyománya, valószínűleg termékenységi rítushoz kapcsolódóan, már létezhetett. Erre utal pl. Móra Ferenc ásatásai során egy avar kori sírból előkerült karcolt tojáshéj.

(tovább…)

Virrasztás Magyarországért…

2018 03 30

Április 4-én, szerdán reggel  8 órától csütörtök reggel  8 óráig 24 órás szentségimádás lesz a szentesi Kórház kápolnában “Virrasztás Magyarországért” megnevezéssel. Közösen kérjük a Mennyei Atyát, hogy az Ő akarata szerinti eredmény szülessen az április 8-i választáson.

Az élet szakácskönyvéből

2018 03 10

Végy 12 hónapot és tisztítsd meg őket mindenféle rosszindulattól, kapzsiságtól, gyűlölettől. Minden hónapot szelj fel 30, vagy 31 részre (február kivétel), így a készlet kitart egész év folyamán. Ez után minden napunk úgy készül, hogy veszünk egy nagy adag bizalmat, egy adag becsületes munkát, két adag jókedvet. Adunk hozzá még három púpozott evőkanálnyi optimizmust, 1 teáskanálnyi béketűrést, három csepp türelmet és kettő csepp tapintatot.

(tovább…)

1 hónap múlva választás

2018 03 06

A március 6-án délelőtt tartott sajtóbeszélgetésen Farkas Sándor országgyűlési képviselő – mint a FIDESZ képviselő-jelöltje – fogadta a médiák munkatársait, és a következőkről adott tájékoztatást:

(tovább…)

Izraeli vendégek a 2.sz. klubban

2018 02 28

Február 23-án érkezett, március 1-én tért haza Hof Ashkelonba Maozia Segal a helyi szociális szakember, jegyző és Slomo Natan mezőgazdasági szaktanácsadó, akik a település polgármestere társaságában időztek városunkban.

(tovább…)

Nógrádi György Európáról és a világról

2018 02 21

Február 20-án városunkba látogatott Farkas Sándor országgyűlési képviselő meghívására Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. Az Ifjúsági és Művelődési Házban a Szentesi Keresztény Pedagógus Társaság fogadta, előadására népes közönséget toborozva.

(tovább…)