‘Merengö’ kategória archívum

Az ünnepek között is szükség van rájuk… – Idei elismerések sokszoros véradóknak

2018 12 07

Szentesen a Véradók napja (minden évben november 27.) alkalmából december 6-án tartottak ünnepséget a Megyeházán. A szervezők, a Vöröskereszt területi vezetősége, a kórház Vérellátó Osztálya, valamint az „Együtt a Véradókért Szentesen” Alapítvány ez alkalommal köszöntötte mindazokat, akik már legalább 50 alkalommal segítették véradásukkal a térség rászoruló betegeit. A rendezvényre 110 véradó kapott meghívást.

(tovább…)

Az aranykalászos Hegedűs István emlékére – A „főúr” megpihent…

2018 11 30

1946. október 17-én látta meg a napvilágot Hódmezővásárhelyen. Pista, miután elvégezte az általános iskolát, egy rövid ideig vájárnak tanult, majd otthagyva az iskolát, váltott egy nagyot és beállt vendéglátózni. És mint kiderült, akkor ez, egy életre szólt nála.

(tovább…)

Adományozni élmény! – Idén is elindítja Karitatív akcióját a Mosolykommandó

2018 11 28

A tavalyi óriási érdeklődésre tekintettel, idén is a „Legkaritatívabb Munkahelyi Csapatot” keresi a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány. 2017-ben 32 céggel, több mint fél tonna, tartós élelmiszert gyűjtött az alapítvány, amely során 80 nagycsalád részesült értékes karácsonyi ajándékokban. Idén emelik a tétet: 100 kisgyermekes rászoruló család megajándékozása a cél.

(tovább…)

Boldogító hálanapló

2018 11 15

Az élet valóban megoldásra váró problémák sorából áll, de a hála jó eszköz arra, hogy legyőzzük az ebből fakadó stresszt.

(tovább…)

Boldogság pókhálók, sok-sok mosollyal

2018 11 15

Immár, hivatalosan is Boldog Óvoda lett a Mátéffy utcai Tagóvoda. November 14-én a Polgármesteri Hivatalban, sajtótájékoztató keretében történt a pályázati cím elnyeréséről a bejelentés.

(tovább…)

Emlékezünk

2018 10 31

Mindenkinek van már olyan szerette, akit elveszített. A legnagyobb trauma ez az életben, különösen, ha váratlanul. A meghalt személy űrt hagy maga után, ami fájdalommal jár. Az életnek mennie kell tovább, elfogadni a tényt, hogy nincs többé. A vesztesség feldolgozása, a gyász abban segít, hogy lehetőség szerint minél kevesebb lelki sérüléssel legyünk túl a nehezén.

(tovább…)

Búcsú egy szentesi költőtől

2018 10 07

Boglári Nagy Laci bácsit sokan ismerték és szerették Szentesen. A Gondozási Központ állandó nyugdíjas vendége volt, sokak kedves barátja. Verseit mindig tapsviharral fogadták hallgatói.

(tovább…)

Utolsó zászlóalj sorakozón

2018 09 17

Zászlóalj sorakozón búcsúztak el volt parancsnokuktól a hídépítők a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél. Seres József alezredes 2016. augusztus 20-án lett a Hídépítő Zászlóalj parancsnoka. Az Ő parancsnoksága alatt alakult meg a jelenlegi formájú szervezeti elem.

(tovább…)