‘Merengö’ kategória archívum

Az édesapákat ünnepelték

2017 07 14

Július 14-én Szentes Város Gondozási Központja 2. sz. Idősek klubjában apák napi ünnepséget tartottak, amikor a gondozónők és a klub hölgy tagjai versekkel, tánccal és apró ajándékkal lepték meg a férfi klubtagokat. A délelőtti program finom ebéddel, majd baráti beszélgetéssel és közös tánccal folytatódott délután. Íme képes beszámolónk. (tovább…)

Szentesi népzenészek muzsikáltak a Rotary Világelnöke tiszteletére

2017 07 13

Rotary ünnepségekre – köszöntésekre, a szentendrei fúvószenekar muzsikálására, népzenei bemutatókra, új Rotary tagok (Szekszárd) eskütételére is – sor került Szentendrén a Skanzeben július 2-án vasárnap a Rotary Világelnöke látogatása alkalmából.

(tovább…)

Áció – Káció – Vakáció!

2017 06 25

Június tizenötödikét nagyon várták már a gyerekek, de nagyon sok pedagógus is. Vége a tanévnek és kezdődik a várva várt vakáció. Kis felhőt hozhat egyes gyerekeknek az évzáró, a bizonyítványosztással, de ezt gyorsan lehet felejteni, ha nem kell esetleg egész nyáron tanulni a pótvizsgára. Egy kis önfeledt játék befér akkor is. Sok szülőnek nem olyan örömteli ez a nap, mert hol legyen a gyerek, ki vigyázzon rá?

(tovább…)

A szentesi kismesterek újabb alkotásai a könyvtárban – A „most” a mi jelenünk…

2017 06 16

Június 16-án délután nyílt a Szentes Városi Könyvtárban a helyi kismesterek újabb alkotásaiból kiállítás. Zöldi Lászlóné nívódíjas népzenész tekerő muzsikája után Almási Jánosné címzetes igazgató ajánlotta a közönség figyelmébe az alkotásokat.

(tovább…)

A hónap könyvei: Az ünnepi könyvhét jegyében

2017 06 13

Európában és a világon számos fesztivál, ünnep keretében ünneplik az emberek a könyvet, az emberiség egyik legnagyobb értékét. A magyar kulturális élet egyik legkiemelkedőbb eseménye az Ünnepi Könyvhét, mely az idén június 8 – 12. között immáron 88. alkalommal került megrendezésre, hozzá kapcsolódóan a 16. Gyermekkönyvnapok. Ebből az alkalomból a könyvhétre megjelent könyvek közül szeretnék néhányat a figyelmükbe ajánlani.

(tovább…)

Pedagógusok köszöntése, díszdiplomák átadása

2017 06 10

Szentes Város Önkormányzata és a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ június 9-én tartotta a Pedagógusnapi ünnepséget, amikor a megjelenteket köszöntötte Farkas Sándor országgyűlési képviselő, Szirbik Imre polgármester és a tankerületi központ igazgatója, Balázs József. Az ünnepség első részében a díszdiplomák átadására került sor. Az elismerést idén a következők kapták:

(tovább…)

Szeretnénk egészségesek lenni…

2017 06 05

A Szeresd Magad Közösség legutóbbi összejövetelén az egészséges táplálkozásról tartottam előadást, melynek összefoglalóját megosztom most önökkel.

(tovább…)

Tornaterem átadás, néptánc gálával

2017 06 03

Június 2-án 18 órától rendezte hagyományos néptánc gálaműsorát a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola. Ezúttal a Koszta József Általános Iskola felújított tornaterme adott otthont a rendezvénynek, hiszen a tornaterem átadására is most került sor.

(tovább…)