‘Merengö’ kategória archívum

“Eljött a szép húsvét…”

2017 04 16

A húsvét a kereszténység nagy ünnepe. Jézust Poncius Pilátus ítélete után „nagy pénteken” keresztre feszítették, s majd harmad napra feltámadott.
Jézus kereszthalálával megváltotta minden ember bűnét, s feltámadásával győzelmet aratott a halál felett.
A húsvét a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének is ünnepe. Ezt bizonyítják a tavaszra kinyíló virágok, amik színesítik a kerteket, javítják hangulatunkat, gyönyörködtetik a szemet.

(tovább…)

Fülep Lajos: Tavaszfestő

2017 03 29

Vedd elő palettád, vedd öreg természet,
színeidből keverd először a zöldet.
Keverd ki színének minden árnyalatját,
találd akár fűzöld, vagy méregzöld voltát.

(tovább…)

Gondoljunk erre is…

2017 03 24

Akár hisszük, akár nem, megérkezik a napsütéses kikelet – reméljük hamarosan – amikor élvezettel tekerhetjük kerékpárjainkat.

(tovább…)

Kontraszt fotográfiák – Szociofotóktól tájképekig…

2017 03 23

Március 23-án a Szentesi Művelődési Központban került sor a Kontraszt Fotográfiai Társaság bemutatkozó kiállításának megnyitójára. A megjelenteket a Tilinkó népdalkör tavaszi népdalcsokorral köszöntötte, majd Nagy István, a Szentesi Fotókör vezetője, fotóművész beszélt a kiállítás előzményeiről.

(tovább…)

Gyógyító mákolaj

2017 03 22

Az emberiség már több évszázada használja a mákot, nemcsak energiaforrásként, hanem mint a legkülönbözőbb gyógykészítmények alkotóelemét is. A mák szláv eredetű szó, akár a görög mékón vagy a német Mohn, ugyanarra az indoeurópai szóra vezethető vissza.

(tovább…)

Témák, amelyeket a pálmások másként látnak – Ülésezik a testület…

2017 03 20

Harmadik évébe lépett a jelenlegi összetételű Képviselő-testület, de sajnos az egy évvel ezelőtt kritizált munkastílus, a döntés hozás színvonala nem mutat pozitív változást. Néhány közelmúltbeli döntés, melyet mi pálmások másként látunk. Úgy a döntés hozás módját, mint magát döntést:
A novemberi ülésen elfogadott testületi munkaterv 2017-re ugyanolyan „visszafogott”, mint a 2016-os volt. Havonta 2-5 napirendet terveztek be, szemben a valósággal, hogy évek óta havi 25-30-at tárgyal a testület. Több mint húsz konkrét javaslatunkból végül néhányat „befogadott” a többségi frakció, de így is vérszegény maradt a munkaterv.

(tovább…)

Egy csepp harmónia

2017 03 19

Ha elveszítjük testi és lelki harmóniánkat, testünkön gyakran fizikai jelek és betegségek jelentkezhetnek.
Az orvos a tüneteket gyógyszerrel elnyomja, de az ok az megmarad, amit magunkban hordozunk tovább.

(tovább…)

A Fit Kidről

2017 03 18

Szentesen február utolsó hétvégéjén a sportcsarnokban Fit Kid bemutató volt.

(tovább…)