‘Merengö’ kategória archívum

Könyvajánló

2017 02 20

A szabadidő hasznos eltöltésének egyik legjobb módja az olvasás. Az alábbiakban szeretnék néhány könyvet ajánlani Önöknek, melyek a közelmúltban kerültek a könyvesboltok polcaira.

(tovább…)

Változó szemlélettel a változó világban hogyan őrizzük meg a pénzügyi bizalmat – Hasznos pénzügyi, befektetési tanácsok

2017 02 19

Az elmúlt évek bróker botrányai és a jegybanki alapkamat alacsony szintje (0,9%) sokunkat elbizonytalanít és kérdéseket vet fel. Hol tudom a pénzem biztonságban, hol és hogyan takarékoskodjak? Ebben az alacsony kamatkörnyezetben, hogyan érhetek el magasabb hozamot?

(tovább…)

Udvariasság az utakon…

2017 02 18

Az elmúlt időben a melegedés után kaptunk a csapadékból bőven, aminek talán nem csak én nem örültem. Nem kerékpárosok időjárása ez, de, ha menni kell, nincs pardon, menni kell.

(tovább…)

Nehezen ismerhető fel az érszűkület

2017 02 12

Nagy veszélyt jelent a stresszel teli, mozgásszegény életmód. Az elfogyasztott ételek minősége, a dohányzás káros hatásai tovább rontanak a helyzeten. Kevés idő van a vérnyomás figyelésére, a koleszterinszint és a vércukor szinten tartására. Mindezek súlyos betegséghez, az érszűkülethez vezetnek.

(tovább…)

“Szépnek lenni kötelesség” – Miért hasznos a kismama torna?

2017 02 05

A kismama torna a gyógytorna nőgyógyászati szakterületéhez tartozik. Természetesen először a fővárosban voltak foglalkozások, majd városunkban, vidéken elsőnek indult el, s tart napjainkban is.

(tovább…)

A kakukkfű természetes fertőtlenítő

2017 02 04

A kakukkfű őshazája a Földközi-tenger térségének sziklás legelői és örökzöld cserjései. Benedek rendi szerzetesek hozták Európába, kb. a XI. században. Elég későn, ha meggondoljuk, hiszen a kakukkfű már 4000 éve használatos gyógy-és fűszernövény az őshazájában. Időszámításunk előtt 2000-ből származó ékírásos szövegek tudósítanak arról, hogy a suméroknál, a mai Irak területén a kapor és koriander mellett kakukkfüvet is termesztettek.

(tovább…)

A bőr a lélek tükre

2017 01 28

Mire van szüksége a bőrünknek, tesszük fel gyakran a kérdést, ahogy olvasóink is tették, hiszen a szép és ápolt bőr mindenki álma. A bőrünk különösen érzékeny szerv. Azonnal reagál a külső és belső hatásokra.
Külső páncélunk, s aki ismeri a testünk tulajdonságait, az tud olvasni a bőrről, arról, hogy éppen pozitív vagy negatív érzéseket hordozunk-e magunkban, vagy éppen betegségeket.

(tovább…)

A császárok tápláléka: Kínai hernyógomba

2017 01 20

A kínai hernyógomba a mintegy 400 tagot számláló cordyceps nemzetség gyógyászati szempontból kiemelt jelentőségű tagja, amely Kína és Tibet 3000 méter tengerszint feletti régióinak hideg, havas és mocsaras területein nő.

(tovább…)