‘Merengö’ kategória archívum

Nógrádi György Európáról és a világról

2018 02 21

Február 20-án városunkba látogatott Farkas Sándor országgyűlési képviselő meghívására Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. Az Ifjúsági és Művelődési Házban a Szentesi Keresztény Pedagógus Társaság fogadta, előadására népes közönséget toborozva.

(tovább…)

Mesés óvodai bál volt

2018 02 19

A Szentesi Kiséri Óvodásokért Alapítvány tizenhetedik alkalommal szervezte meg jótékonysági bálját a központi konyhán február 17-én. A jó hangulatú rendezvényt Szirbik Imre polgármester nyitotta meg, aki kiemelte azt a példaértékű összefogást, amelynek eredményeként az óvodai nevelő munka feltételeinek javításáért szülők és óvónők, együttesen oly sokat dolgoztak ezúttal is.

(tovább…)

A 10:0, amely senkinek sem fájt

2018 02 10

Egyetlen rövid tudósítás. Ennyi maradt meg a múltból, a mérkőzésről. Kutattam hosszasan, de semmit nem találtam régi újságokban, adatbázisokban, szerencsémre azonban a Csongrád Megyei Hírlapból gondos kezek annak idején kivágták a cikket, amelynek segítségével most összerakosgatom emléktöredékeimet.

(tovább…)

Szabó Zoltán Ferenc lemondott a Kinizsi SZITE-ben betöltött elnöki posztjáról

2018 02 08

Szabó Zoltán Ferenc, a Jobbik szentesi országgyűlési képviselő-jelöltje, önkormányzati képviselője, a Kinizsi SZITE elnökségéről lemondott, jelentette be a február 7-én délután tartott sajtótájékoztatóján.

(tovább…)

Félév van, jaj!

2018 02 03

Az iskolaév fele a napokban záródik, s viszik haza a bizonyítványt a tanulók. Az e-naplókkal talán a szülőt nem érheti nagy csalódás vagy öröm, hiszen ebbe bármikor belenézhet.

(tovább…)

Szepesi Attila költőre emlékeztek a városi könyvtárban

2018 02 02
Február elsején “Az utolsó hegedős” címmel Szepesi Attila költő emlékestje volt a városi könyvtárban. Az előadást szerkesztette és összeállította: Dr. Antal Anikó. Közreműködtek: Dr. Antal Anikó, Fabulya Andrea és Paulovics Tamás versmondók a költő verseivel. Az est Ráfi Dénes Szepesi Attiláról Szentesen készített fotóinak vetítésével zárult.

(tovább…)

Ahol metszéspont találkozik

2018 02 01

Február elsején délután nyílt meg a Tokácsli Galériában Hegedűs Ioan Andrei és Katona Márk László képzőművészek közös kiállítása. A festményeket és grafikákat Kállai Ákos egyedi módon, interaktív játék kíséretében ajánlotta a közönség figyelmébe.

(tovább…)

Adománygyűjtés volt a sétálóutcában

2018 01 30

Január 30-án 15.00 és 18.00 óra között Szentesen a Nagy Ferenc utcában a Fidelitas Szentesi Szervezete süteményvásárt és adománygyűjtést rendezett, amelynek bevételét az Aknaszlatinai Bolyai János Középiskola javára ajánlják fel.

(tovább…)