Időseink karácsonya

Szentes Város Gondozási Központja minden évben a klubjaiban megünnepli a karácsonyt, mi a 2. sz. klubba látogattunk el erre az eseményre. A klubtagokat és a vendégeket Agócs Lászlóné (képen), a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke köszöntötte, aki az ünnepre hangolódás fázisairól beszélt. A szülőktől hozott emlékekről, a finom töltött káposztáról, a bizalomról a mindig jobb eljövetelében. Majd arról is szólt, hogy Szentes Város Önkormányzata igyekszik mind jobban működtetni a helyi ellátórendszert, beleértve a gondoskodás nem kötelező feladatait is. Majd kiemelte, a legszebb ajándék a szívünkből jövő szeretet, amellyel a legboldogabb eljövendő évet kívánja mindenkinek.
A vendégként jelenlévő dr. Horváth György a latin advent kifejezést elemezve arra figyelmeztetett, hogy a karácsony vidám ünnep. Az egymással találkozás örömével, a hitbéli áhítattal, a pihenés fontosságával éljük meg ezeket a csodás napokat. Wass Albert verssorait idézve, az otthon melegsége, áldása adja meg mindehhez a biztonságot nyújtó hátteret.


Szentes Város Gondozási Központja vezetője, Puskásné Halál Ágnes megköszönte a támogatók jelenlévő képviselőinek, hogy adományaikkal széppé teszik évről-évre az ellátottak karácsonyát. Utalt azokra a programokra, beleértve a nemzetközi szintű kezdeményezéseket is, amelyek az intézmény szakmai fejlődését, az ellátás minőségének javítását teszik lehetővé. Azt mondta, egymást lelkesítve sokkal könnyebb a közös munka, de az ünnepi készülődés is, aminek csodálatos végeredményét láthattuk az ünnepség alatt.
Ajándékműsorral kedveskedett az időseknek a Farkas Antal utcai Óvoda Lurkó csoportja Valkainé Antal Erika és Bartuczné Kosztolányi Edit óvónők felkészítő munkája nyomán. Karácsonyi versekkel lepték meg egymást az ellátottak, a gondozónők pedig Aranyosi Ervin: Dédnagyanyó karácsonya c. versét dolgozták fel és mutatták be.


Az ünnepség finom ebéddel és ajándékátadással zárult. Az ellátottak Szentes Város Önkormányzata, a Szociális és Egészségügyi Bizottság és az Élelmiszerbank jóvoltából tartósélelmiszer csomaggal térhettek haza. Az Országos Caritas pedig négy klubtag részére nyomógombos mobiltelefont adományozott.
Kép és szöveg: dite

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.