‘Aktuális’ kategória archívum

A tavaszvárás jegyében

2017 03 25

Visszavonhatatlanul megérkezett a várva-várt tavasz. A lakás nagytakarításával, a tél nyomainak eltüntetésével a vidámság, a napsütés a díszítési kedvet is előcsalogatja. A kedvcsináláshoz néhány ötlettel járultak hozzá a városi könyvtár munkatársai március 25-én délelőtt. Színes papírok, ragasztó, természetes anyagok, remek ötlet és máris olcsón elkészíthető a hangulatos ajtó-, ablakdísz, kopogtató, vagy akár a húsvét hangulatát idéző apró dísztárgyak.

(tovább…)

Családi események 11. hét

2017 03 24

Született: Schal Dániel és Forgó Zsuzsannának (Csongrád, Orgona utca 20. 4. em. 12 a.) IZABELLA, Józsa László és Túri Diánának (Csongrád, Ady Endre utca 28.) ÁRON, Justin Sándor és Kádár Viktóriának (Csongrád, Pajtás utca 9.) DÓRA, Farkas László és Péter Andrea Mónikának (Csongrád, Virág Benedek utca 1.) LÁSZLÓ, Bátori Gábor és Szabó Kittinek (Szentes, Mátyás király utca 22.) NÁNDOR nevű gyermeke.

(tovább…)

Felhívás – ALAPFOKÚ MUNKAHELYI ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS tanfolyam

2017 03 24

Magyarországon törvények, miniszteri rendeletek szabályozzák az elsősegélynyújtással kapcsolatos állampolgári és intézményi kötelességeket, mely szerint minden munkáltatónak rendelkeznie kell elsősegélynyújtásban járatos munkatársakkal.

(tovább…)

Gondoljunk erre is…

2017 03 24

Akár hisszük, akár nem, megérkezik a napsütéses kikelet – reméljük hamarosan – amikor élvezettel tekerhetjük kerékpárjainkat.

(tovább…)

Kontraszt fotográfiák – Szociofotóktól tájképekig…

2017 03 23

Március 23-án a Szentesi Művelődési Központban került sor a Kontraszt Fotográfiai Társaság bemutatkozó kiállításának megnyitójára. A megjelenteket a Tilinkó népdalkör tavaszi népdalcsokorral köszöntötte, majd Nagy István, a Szentesi Fotókör vezetője, fotóművész beszélt a kiállítás előzményeiről.

(tovább…)

Önbizalom erősítő közösséget épít az elismert mesterfodrász

2017 03 23

Ma sajtótájékoztatón a Megyeháza Kulturális és Konferencia Központban jelentette be Tonomárné Dancsó Erika mesterfodrász, hogy a HCF (Haute Coiffure Francaise) magyarországi vezetőjeként egyrészt a fodrász szakma számára teszi mind ismertebbé a francia hajvágás legújabb divatirányzatait, másrészt áprilistól elindítja a “Szeresd Magad!” közösséget, amely a nevét viselő szalon új szolgáltatásaként a vendégek belső önfejlesztését segíti.

(tovább…)

Óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét!

2017 03 22

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztálya két programmal készül a Víz Világnapi rendezvényre. A  VÍZ VILÁGNAP megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. Ennek hatására az ENSZ 1993 óta március 22. nyilvánította a Víz Világnapjának, felhívva a kormányok, civil szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz nélkülözhetetlen szerepére életünkben.

(tovább…)

Gyógyító mákolaj

2017 03 22

Az emberiség már több évszázada használja a mákot, nemcsak energiaforrásként, hanem mint a legkülönbözőbb gyógykészítmények alkotóelemét is. A mák szláv eredetű szó, akár a görög mékón vagy a német Mohn, ugyanarra az indoeurópai szóra vezethető vissza.

(tovább…)