‘Aktuális’ kategória archívum

Pörög a maszkabál

2017 02 25
A Dr. Papp László Városi Sportcsarnok és környéke már délelőtt is teljesen benépesült. Sok-sok program, látni-, és falatozni való fogadta az érdeklődőket az I. Interaktív Gyermek Expó és Maszkabál keretében.

(tovább…)

Tanúfák és fiatal társaik – kiemelik a megújuló Petőfit

2017 02 24

Ma reggel sajtótájékoztatón tájékozódhattunk a Szentes-házban a Petőfi Szálló megújuló homlokzatát kiemelő környező zöld növényzet kialakításáról. Baloghné Berezvai Csilla főkertész visszautalt a korábbi, a Kossuth tér 2010 évi megújítására, valamint a Városközpont Rehabilitációs pályázat fatelepítési programjára, amikor a környező Petőfi és Ady Endre utcát is érintően, 60 új fa elültetésével járultak hozzá a beruházáshoz.

(tovább…)

Halhatatlan Sportolók Szentesen

2017 02 24

A Szentes Városi Könyvtár és az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred szervezésében az érdeklődők egy különleges baráti beszélgetésen vehettek részt ma kora este.

(tovább…)

Kérésre emlékeztető a Központi Orvosi Ügyeletről

2017 02 24

Szentes Város Önkormányzata felhívja a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy január 31. 15 órától a Központi Orvosi Ügyelet a +36-30-7087183 – as mobilszámon és a 06- 63-400-712-es vezetékes  telefonszámon hívható!

(tovább…)

A Hölgyek Ünnepére készülődve Szentesen

2017 02 22

A Rotary Magyarország és a Szentes-Csongrád Rotary Club egész napos programmal készül március 11-én, amelynek a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ ad otthont. Ebből az alkalomból került sor ma sajtótájékoztatóra a HUNOR COOP ZRt. irodaházában. Nem véletlenül itt.

(tovább…)

Mit főzzünk apróhúsból?

2017 02 21

A sertés apróhúsból sok finom étel készíthető. A háziasszony találékonyságára, tapasztalatára bízva, a sertéspörkölt, brassói aprópecsenye, a különféle raguk, tokányok kiváló alapanyaga az apróhús. A Derekegyházi Húsvágó- és Feldolgozó Üzem frissen szállítja mintaboltjaiba a sertés apróhúst, amely egész héten, február 21-től 25-ig 780 Ft/kg akciós áron vásárolható meg Szentesen a József Attila utca 16, valamint a Jókai utcai HUNOR COOP ABC húspultjánál.

(tovább…)

Farsangolj velünk!

2017 02 20

A szentesi Iroda-Profil Kft. két helyen, a József Attila utca 18. szám alatt, Suli-Profil üzlete a Horváth Mihály utca 4. szám alatt a februári alkalmakra hangolódva számít az iskolai osztályok, családok, az ünneplő érdeklődők figyelmére.

(tovább…)

A szentesi póló megkerülhetetlen ikonja távozott – Kiss “Ottóbá”emlékére

2017 02 17

A napokban kaptuk a lesújtó hírt, hogy “Ottóbá” elment. Ő volt az a sportvezető, akinek az életútja generációkon keresztül fogta keretbe a Szentesi Vízilabdát, Ő volt a nagy idők tanúja. Lélekemelő története példaként áll előttünk. Olyan sportvezető nagyságokkal “szolgálta” a pólót 1957 óta (45 éven keresztül, köszönjük), mint Náday, dr. Haraszti, dr. Rébeli, Kádár, Kozák vagy olyan legendás játékosoknak intézte a dolgait, mint Dobossy, dr. Filep, Mikó, Dongó, dr. Tóth, Soós, Pengő, Horváth Cs, Berki, Pellei, Tóth L. és sorolhatnánk még sokáig a nagyszerű pólósok neveit. Sohasem tartotta magát (a klasszikus értelemben vett) sportembernek, csak a háttérben dolgozó “szürke munkásnak”, de mégis a legnagyobbak, mint Gyarmati, dr. Szívós, Gallov, dr. Faragó, Kemény stb.., barátságát, elismerését sikerült kivívnia. Ő testesítette meg a technikai vezető fogalmát!

(tovább…)