Visszafogott tervezés és hatékonyságnövelés a HUNOR COOP ZRt-nél – A vásárlói élmény fokozása a cél

Ünnepi dekoráció a kertvárosi áruházban.

Ünnepi hangulat, vidám dekorációk, mosolygós eladók várják a HUNOR COOP áruházaiban a vásárlókat. A „Jó szomszéd” jó minőségű árukkal, kulturált, modern áruházaival járul hozzá, hogy vevőik jól érezzék magukat, pozitív vásárlói élményekkel éljék meg a mindennapi bevásárlást. Azonban adódik a kérdés, hogy az egész esztendőben jelen lévő vidámság, önfeledtség hogyan hat az eredményükre? A 35 üzletből álló magyar üzlethálózat vezérigazgatóját, Mészáros Zoltánt kérdeztem az aktualitásokról.

-Kétségtelen, hogy eladóink minden tőlük telhetőt megtesznek, nem rajtuk múlt, hogy a kereskedelem lendülete, a vásárlói kedv némileg visszaesett. Nehéz esztendőn vagyunk túl, hiszen a háborús infláció minket is érintett – kaptuk a választ.

Az Év boltja 2022-ben a 601. Lajosmizsei COOP Szupermarket.

Sikerül felvenni a kesztyűt a kialakult helyzettel?

-A megoldást a hatékonyság növelésében látjuk. A Magyar Falu programban 6 üzletünket újítottuk meg, ami teljes, külső, belső felújítást jelent. Az energia megtakarítás érdekében napelem fejlesztést hajtunk végre, ami első körben üzleteink egyharmadát érinti. A beruházást 2025 végéig tervezzük megvalósítani. További forrásokat fektetünk az informatikai és egyéb kiszolgáló rendszereinkbe, valamint dolgozóink képzésébe is – mondta.

-Kétségtelen, szerényebb eredménnyel zárul számunkra ez az esztendő. Teszünk és reménykedünk. A cégen belüli összefogás, és a vásárlók kitartása újszerű aktivitásokra ösztönöz bennünket. Meg kell szoknunk, hogy szerényebb tervezéssel, nagyobb óvatossággal, sokkal körültekintőbben szervezzük az életünket. Úgy készülünk, hogy nem csak a jó időkben, most a rosszabb időszakban is „meg kell nyerni a mérkőzést.” – tette hozzá.

Szőke András humorista, színész és rendező mindig magánál hordja a Coop klub kártyáját, ugye ön is?

-Újdonság, hogy jön az üvegvisszaváltás időszaka. Nem lehet elégszer ismételni, mit kell tudni a vásárlóknak ezzel kapcsolatban?

-Január elsejétől a mi üzleteinkben is üzemelnek az automaták, amelyekbe a sértetlen műanyag (PET) palackokat a kupakjukkal együtt el lehet helyezni, a fém dobozokat be lehet tenni. Csak a tiszta, folyadék maradványtól mentes doboz, flakon, üveg visszaváltása lehetséges. Ezeken a termékeken lesz egy bizonyos felár, amelyet a vásárló a sikeres visszaváltáskor visszakap. Bizonyosan csökkenteni fogja a környezetterhelést ez az intézkedés, azonban a kezdeti zökkenőkkel számolnunk kell, számolunk is.

Vezérigazgató Úr! Végezetül, mit üzen a vásárlóknak, olvasóknak?

A közösség építése képzéssel és kirándulással egybekötve.

-Sok mosolygós pillanatot megéltünk a fesztiválokon, megélünk a mindennapokban, az üzleteinkben. A „Jó szomszéd” gondosságával, a csapatunk nevében kívánok áldott, békés Karácsonyt, még több mosolyt, személyes megelégedést hozó Újesztendőt. „Az optimista azért várja az éjfélt, hogy az újév elkezdődjön, a pesszimista pedig azért, hogy megbizonyosodjon róla, az óév elmúlt.„ Bill Vaughan. Mi a megújulás képességével, igazán jó hazai termékekkel és a lehető legbarátságosabb árakkal várjuk Kedves vásárlóinkat 2024-ben is. Dömsödi Teréz
(Fotó: Vidovics Ferenc)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.