‘Szabadidö’ kategória archívum

Felavatják a falukemencét

2017 05 26

Szombaton a pályázati forrásból készült falukemence avató ünnepségére és kísérő programjaira várja az érdeklődőket Árpádhalom község lakossága. Részletek a plakátokon! (tovább…)

Szentesi katonák a szegedi Roosevelt téren

2017 05 24

Az egész napos napsütés és a Szeged Napja rendezvénysorozat záróeseményeként rendezett Hídi vásár rengeteg embert vonzott az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred sátraihoz a Roosevelt téren. Rendkívül meleg volt, így szinte minden palackozott vizet kiosztottak, amelyet az alakulat Víztisztító százada kifejezetten erre az alkalomra készített és csomagolt.

(tovább…)

Aki a versek tollbamondásából énekel – Mi is az a cikerő?

2017 05 23

Mozaikkép címmel Savanya István költő, dalszerző, előadóművész bensőséges előadóestjére került sor Szentesen a Városi Könyvtárban május 11-én a Zöldág Hagyományőrző Szakkör meghívására. A Szegedről származó egykori fiatal country zenész a feleségével és gyermekeikkel bő negyedszázada élnek Kanadában, Calgaryban. Szentesen 2000-ben, 2008-ban és 2011-ben muzsikált már. Azóta miként változott az élete? – érdeklődtem.

(tovább…)

50 éve érettségiztünk a HMG-ben

2017 05 21

Kedves olvasó! Köszöntünk! Időutazásra felkészülni! Egy nagyszerű iskola, a Horváth Mihály Gimnázium növendékei voltunk Szentesen 1963-67 között. Az évfolyam 5 osztálya 2017. június 10-én 10 órakor találkozik a HMG dísztermében.
Tanáraink és diáktársaink közül már sokan meghaltak. Mi, akik még „vagyunk”, várjuk a nagy találkozást!

(tovább…)

Közbiztonsági akadályverseny

2017 05 20

Május 19-én immár 15. alkalommal került sor Szentesen a Közbiztonsági programsorozat keretében akadályversenyre. A versengő 8 fős csapatok a Koszta József, a Deák Ferenc és a Klauzál Gábor Általános Iskolából, valamint a Horváth Mihály Gimnáziumból érkeztek, továbbá teljesítette a feladatokat egy pszichológus hallgatókból alakult gyakornok csapat is.

(tovább…)

Mindennapi kihívások a gyógypedagógiában

2017 05 20

A Csongrád Megye Gyógypedagógiai Szakmai Konferenciának adott otthont ma a szentesi Megyeháza. A szervezők a Rigó Alajos Tagintézmény és az Esély a Mosolyra Alapítvány voltak. Előadói dr. Petróczi Erzsébet klinikai szakpszichológus, gyógypedagógus, a Gál Ferenc Főiskola tanára, dr. Gereben Ferencné gyógypedagógus, neuropszichológus, a pszichológiai tudományok kandidátusa, Galgóczi Anna, az ELTE – Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karának tanára, Barthel Betty adjunktus és Nagy Norbert, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese osztott meg hasznos információkat a pedagógus kollégákkal.

(tovább…)

Szeresd Magad Közösség – Hogyan táplálkozzunk helyesen?

2017 05 19

A Szeresd Magad Közösség következő közösségi estje május 22-én lesz lesz a Dózsa- házban.  Az est témája: Hogyan táplálkozzunk helyesen?

(tovább…)

Garaboly Gasztro Piac és országos képzőművészeti kiállítás a Művészetek Házában

2017 05 18

Május 20-án  szombaton kerül sor a Szivárvány Alapfokú Művészeti Iskola által meghirdetett országos képzőművészeti verseny döntőjére Szentesen. Az idei pályázat témája Hazánk védett növényei és állatai. A kiírásra 61 oktatási intézményből 753 jeligés pályamunka érkezett. Miskolctól Bonyhádig, Kazármislénytől Dorogig, a legjobban felkészített tanulók korcsoportonként vesznek részt majd a szombati döntőben, amelynek a Klauzál Gábor Általános Iskola lesz a helyszíne. A versenyt 11 órakor Balázs József a Hódmezővásárhelyi tankerület igazgatója nyitja meg.

(tovább…)