‘Szabadidö’ kategória archívum

Dedikálással egybekötött könyvbemutató

2018 02 23

Arany László fordításában, az Angyali Menedék Kiadó által megjelentetett Kolbrin Biblia dedikálással egybekötött bemutatója volt a városi könyvtárban. Ez a biblia angol nyelven kívül csak magyarul olvasható. A Kolbrin Biblia 2 részből áll, 11 könyvet tartalmazó antológia. A kötet igen terjedelmes, 907 oldal és kb. 2 kg, több mint 1000 óra alatt készült el a fordítás. Arany Lászlónak ez a 7. kötete. (tovább…)

Kamarai fórum

2018 02 23

Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szentesi területi szervezete a következők szerint lakossági fórumra várja az érdeklődőket, vállalkozókat és városi lakosokat egyaránt. A fórum vendége Farkas Sándor országgyűlési képviselő és Szirbik Imre polgármester. Időpont március 7. 14.00 óra.

A Szentesi Üdülőközpont aktuális ajánlatai

2018 02 22

A városi farsangi forgatag ideje alatt is várja vendégeit a Szentesi Üdülőközpont. Következzenek a tájékoztatók:

(tovább…)

Új kiállítás nyílt a könyvtárban

2018 02 21
A Kurca-parti Foltvarró Klub kiállítását Szirbik Imre, Szentes város polgármestere nyitotta meg. Varróné Szabó Ildikó, a művelődési központ igazgatónője emléklapot adott át a tagoknak, közben Kéveszkiné Pintér Katalin a foltvarró klub vezetője néhány mondatban méltatta munkájukat. A rendezvényt színesítette Takács Gabriella fuvolaművész tanár és a Szent Erzsébet Katolikus Óvoda óvodásainak műsora. A kiállítás megtekinthető: március 9-ig a könyvtár nyitvatartási idejében.

(tovább…)

Programajánló a következő napokra

2018 02 20

A Szentesi Művelődési Központ és a Hangversenyközpont a mellékelt programjaira várja az érdeklődőket: (tovább…)

Mesés óvodai bál volt

2018 02 19

A Szentesi Kiséri Óvodásokért Alapítvány tizenhetedik alkalommal szervezte meg jótékonysági bálját a központi konyhán február 17-én. A jó hangulatú rendezvényt Szirbik Imre polgármester nyitotta meg, aki kiemelte azt a példaértékű összefogást, amelynek eredményeként az óvodai nevelő munka feltételeinek javításáért szülők és óvónők, együttesen oly sokat dolgoztak ezúttal is.

(tovább…)

“Nincs más hátra, csak előre…” – Hetvenhatan ülik körben az ünnepi asztalt Tolnaszigeten

2018 02 16

A Szentesi Keresztény Pedagógus Társaság a „Házasság Hete” programsorozat keretében hívta meg Szentesre a 20 gyermekes gazdálkodó édesapát, Lukács Ernőt. Február 15-én a Művelődési és Ifjúsági Házban több mint százan voltak kíváncsiak a nagycsalád történetére, életük legfontosabb tanulságaira. A családfő – időközben esedékessé vált műtéte miatt – személyesen nem tudott mesélni, ám a telefon és a mai modern technika segítségével a résztvevők kérdéseire is válaszolt. A beszélgetést Tóth Tamás, a rendezvény egyik szervezője vezette.

(tovább…)

Felolvasó est a városi könyvtárban

2018 02 15
Február 14-én a városi  könyvtárban a Király István Kertbarát Kör tagjai Kisfaludy Károly: A kérők című vígjátékának rövidített változatát olvasták fel. Összeállította, rendezte és a szereplőket bemutatta: Dr. Horváth György.

(tovább…)