‘Szabadidö’ kategória archívum

Még két nap a Műszaki napig!

2017 04 19

Az időpont április 21. Műszakiak Napja. A helyszín Szentesen,  Damjanich laktanya (Csongrádi út 108.) Főbb programok és időpontok:

(tovább…)

Színes virágcsokrot idéző muzsika

2017 04 13
A Szentesen évek óta sikeresen működő koncertsorozat  szervezőinek nem titkolt célja, hogy  olyan műfaji sokszínűséget kínáljon a tisztelt közönségnek, amely kedvére lehet  az igényes zeneértő, de a „mindenevő” kikapcsolódni vágyó hallgatóságnak is. A soron következő hangverseny, melyet április 27-én csütörtökön 19 órától hallhatnak a szentesi Hangversenyközpontban, címlap szerint a klasszikus műfajba  sorolandó. Három kiváló szegedi művész kamaraestjére kerül sor. Dr. Varga Laura fuvolaművész, Vizsolyi Lívia fagottművész és Klebniczki György zongoraművész  alkotta TRIO ARTICA látogat Szentesre. Mindhárman a SZTE Zeneművészeti Karának oktatói, Artisjus díjasok. Közös lemezük 2014-ben jelent meg.

(tovább…)

Húsvéti gasztro piac

2017 04 11

Szombaton a Húsvétot és a Garaboly Gasztro Piac 3. születésnapját is ünneplik a szervezők, akik ezúton is köszönik az együttműködést minden termelő és kézműves barátjuknak, partnereiknek, támogatóiknak és a piacot lelkesen, töretlen érdeklődéssel látogató közönségnek!

Húsvét másnapján Kézműves Ízek Fesztiválja

2017 04 09

Húsvét másnapján, április 17-én immár hetedik alkalommal kerül sor a Kézműves Ízek Fesztiválja programjaira Szentesen. A hagyományőrző rendezvényt a Szentesi Vendégszeretet Egyesület hívta életre, és hosszú évek óta partnere a rendezésben a Szentesi Művelődési Központ.

(tovább…)

Könyvtári programok

2017 04 09

A Szentes Városi Könyvtár két soron következő programjára hívjuk fel figyelmüket: (tovább…)

Óvodai nyílt napok

2017 04 08

Kedves Szülők! Szeretettel meghívjuk Önöket leendő óvodás gyermekükkel a Farkas Antal Utcai „Kincskereső” Tagóvoda NYÍLT NAPJAIRA, a következő időpontokban: (tovább…)

80 éve történt…

2017 04 02

Lőrincz Márton olimpiai bajnok, birkózó az 1936. évi olimpiára Szentesen készült, és a kötöttfogású birkózás légsúly csoportjában olimpiai bajnoki címet szerzett. Felkészülésében dr. Papp László birkózó is közreműködött. A berlini olimpia bajnokai a német rendezőktől egy-egy tölgyfa csemetét kaptak. Mivel Lőrincz Márton szülővárosába – Korondra – nem térhetett vissza, a facsemetét az őt fiául fogadó városnak, Szentesnek ajándékozta.

(tovább…)

“Nyitva van az ovikapu, csak bújjatok rajta…”

2017 04 02

Ezzel a gyerekdallal hívjuk a leendő óvodásokat, szülőket az óvodákba. Mindegyik intézmény kitárja kapuit, és bemutatja programját, leendő óvó nénijét is. A második legrégebbi óvoda Szentesen, a Rákóczi utcai óvoda is várja a kicsinyeket. Április 3-án hétfőn, délelőtt 9 – 11-ig betekinthetünk az ott folyó nevelő-oktató munkába, és megismerhetjük a leendő kiscsoportosok óvónőit. Április 5-én szerdán délelőtt is 9 – 11-ig „Nyitva van az Ovikapu”.

(tovább…)