‘Szabadidö’ kategória archívum

A tavaszvárás jegyében

2017 03 25

Visszavonhatatlanul megérkezett a várva-várt tavasz. A lakás nagytakarításával, a tél nyomainak eltüntetésével a vidámság, a napsütés a díszítési kedvet is előcsalogatja. A kedvcsináláshoz néhány ötlettel járultak hozzá a városi könyvtár munkatársai március 25-én délelőtt. Színes papírok, ragasztó, természetes anyagok, remek ötlet és máris olcsón elkészíthető a hangulatos ajtó-, ablakdísz, kopogtató, vagy akár a húsvét hangulatát idéző apró dísztárgyak.

(tovább…)

Kontraszt fotográfiák – Szociofotóktól tájképekig…

2017 03 23

Március 23-án a Szentesi Művelődési Központban került sor a Kontraszt Fotográfiai Társaság bemutatkozó kiállításának megnyitójára. A megjelenteket a Tilinkó népdalkör tavaszi népdalcsokorral köszöntötte, majd Nagy István, a Szentesi Fotókör vezetője, fotóművész beszélt a kiállítás előzményeiről.

(tovább…)

Pásztoremberek – az ősfoglalkozás nyomában

2017 03 21

Kunkovács László Kossuth- és Balogh Rudolf-díjas magyar fotóművész és etnofotográfus, a Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti Tagozatának tagja (2010) volt a Koszta József Múzeum vendége a tavasz első napján, március 21-én. Pásztoremberek c. könyvét mutatta be a népes közönségnek.

(tovább…)

Menetszél kerékpártúrák

2017 03 20

Csatoljuk az Életjel Egyesület felhívását, amelyben a szervezendő kerékpártúráikról adnak tájékoztatást.

A Központi Óvodai Körzethez tartozó óvodák nyílt napjai

2017 03 17

A melléklet szerint adjuk közre a Szentesi Központi Óvoda Körzet tagóvodáiban tartandó nyílt napok ismertetőjét:

Hintalovak régen és ma

2017 03 17

A Koszta József Múzeum új időszaki kiállítást rendez „Pattanj lóra, hintalóra!” címmel 2017 tavaszán. A tárlat Ladó Mária és Tóth Ferenc magángyűjtők anyagát mutatja be, amit kiegészítünk helyi hintalovakkal, hintalovas képeslapokkal, fényképekkel és egyéb játékokkal. A közös siker érdekében szívesen fogadjuk a helyi és a környékbeli lakosság felajánlásait a múzeum számára.

(tovább…)

A Művészetek Háza programjai

2017 03 16
Ismét elérkezett a hónap harmadik szombatja, tehát ismét nyit a Garaboly Gasztro Piac. Újdonság, hogy helyben készülő, frissen sült reggelivel (sült vérrel) is szolgálnak a látogatóknak.

(tovább…)

Ünnepi rendkívüli nyitva tartás

2017 03 14

Csatoltan adjuk közre a Koszta József Múzeum felhívását. (tovább…)