‘Szabadidö’ kategória archívum

Az idei Lecsófesztivál sztárfellépői

2017 07 20

Lassan megkezdődik a visszaszámlálás az idei Lecsófesztivál kezdetéig. Íme a rendezvény meghívója, ismertetője a sztárfellépőkkel. Kellemes hangolódást és készülődést Mindenkinek! (tovább…)

Az édesapákat ünnepelték

2017 07 14

Július 14-én Szentes Város Gondozási Központja 2. sz. Idősek klubjában apák napi ünnepséget tartottak, amikor a gondozónők és a klub hölgy tagjai versekkel, tánccal és apró ajándékkal lepték meg a férfi klubtagokat. A délelőtti program finom ebéddel, majd baráti beszélgetéssel és közös tánccal folytatódott délután. Íme képes beszámolónk. (tovább…)

Falunap a hétvégén Árpádhalmán – A helyi posta évfordulójáról is megemlékeznek

2017 07 12

1906-ig Árpádhalmon nem volt posta. A postai és távírdai szolgáltatást a településnek Fábiánsebestyén biztosította. 1906-ban Fábiánsebestyént és az Árpádhalomtól 1,5-2,0 km-re lévő Zoltántéri majort vasútvonallal kötötték össze, ahonnan kisvasút járt Nagymágocsra. Ez az összeköttetés lehetővé tette, hogy Zoltántér major vasútállomáson 1907-ben postaügynökség nyíljon és vasúti távírda működjön.

(tovább…)

Az Üdülőközpont két új rendezvénye – Robog a rétesvonat

2017 07 10

Kihasználva a nyár kellemes adottságait, a Szentesi Sport- és Üdülőközpont július 15-én és 16-án meglepetés újdonsággal kedveskedik fürdővendégeinek.

(tovább…)

Újra a gyerekeké a terep

2017 07 10

A gyermekfelügyelet második hete zajlik a Damjanich laktanyában, de most nem csak a „saját”, hanem a társfegyveres szervezetek – így katonák, tűzoltók és rendőrök – lurkóira is vigyáznak a kollégák.

(tovább…)

Termelői finomságok a garabolyba!

2017 07 09

A Garaboly Gasztro Piac ebben a hónapban is kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy lehessen finomakat, és főleg hazai ízeket fogyasztani. A termelői finomságok gazdag kínálatából lehet válogatni az elkövetkező szombaton is. A kézműves programban korongozni lehet. Fejes Erzsébet festő legújabb alkotásait mutatja be, kiállítása a rendezvény ideje alatt megtekinthető. Vár mindenkit az a termelői piac a “Gólyásházban”, amely kulturális értékeinket is közkinccsé teszi. Ne hagyják ki ebben a hónapban sem!

Körséta a légimentőknél

2017 07 08
Tájékoztatjuk, hogy a Szentesi Vendégszeretet Egyesület júliusban az alábbi programokat szervezi az érdeklődő lakosság és a városba érkező vendégek számára:

(tovább…)

Ma megkezdődött a mobil kormányablak megyei körútja

2017 07 07

A derekegyházi palacsintafesztiválon mutatkozott be, de Csongrád megye minden járásának településeire is elviszi majd a helyszíni ügyintézés lehetőségét a megyei kormányhivatal saját mobil kormányablaka. A helyi beruházásként megvásárolt és felszerelt okos jármű a személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre bárhol képes, hiszen a szükséges adatátvitelt vezeték nélküli internetkapcsolattal biztosítja. A Kormányablak busz megyei körútja során a tervek szerint 55 napon át 41 megyei helyszínen lesz elérhető, egyebek között pótolja az Üllésen most felújítás alatt álló okmányiroda szolgáltatásait.

(tovább…)