Mestereket avatott a kamara

A Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara (CSKIK) épületében Szegeden december 11-én összesen 43-an vettek át mesterlevelet, a gazdasági önkormányzat által támogatott, illetve önköltséges mesterképzések elvégzése után. Autóelektronikai műszerészként kilencen, gázfogyasztó berendezés- és csőhálózat szerelőként tizenketten, kereskedőként tizenketten, kőművesként hatan, valamint villanyszerelő szakmában négyen szereztek mesterlevelet.
Dr. Kőkuti Attila, a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntőjében elmondta, a kamara célja, hogy a vármegye számára fontos, hozzáadott értéket képviselő és kreatív szakmákat jól képzett, hozzáértő munkavállalók végezzék, úgy a szolgáltatás, mint az ipar és a javítás területén.


A most avatott mesterek a szakmák legalább ötéves szakmai gyakorlattal rendelkező képviselői közül kerültek ki. A vizsgát egy 180 órás képzés előzte meg, mely elméleti és gyakorlati elemekből állt. A kamara képzésein a szakmákban országosan ismert és elismert oktatóktól szerezhettek magas szintű, új szakmai tartalommal megtöltött tudást a résztvevők. Azonban nem csak emiatt voltak vonzóak a képzések, hiszen a támogatott képzések esetében a kamara anyagilag is hozzájárult a mesterképzéshez: a teljes, több mint fél millió forintos képzésnek kevesebb, mint 20 százalékát kell kifizetniük részvételi díjként a mesterjelölteknek. Ráadásul a mesterlevelet szerző szakemberek a szakmát tanuló fiatalok gyakorlati oktatásába is bekapcsolódhatnak, akiknek naprakész, modern tudást tudnak átadni a jövőben.
Dr. Tráserné Oláh Zsuzsanna
kamarai titkár

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.