‘Újság cikkei’ kategória archívum

Felhívás – ALAPFOKÚ MUNKAHELYI ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS tanfolyam

2017 03 24

Magyarországon törvények, miniszteri rendeletek szabályozzák az elsősegélynyújtással kapcsolatos állampolgári és intézményi kötelességeket, mely szerint minden munkáltatónak rendelkeznie kell elsősegélynyújtásban járatos munkatársakkal.

(tovább…)

Gondoljunk erre is…

2017 03 24

Akár hisszük, akár nem, megérkezik a napsütéses kikelet – reméljük hamarosan – amikor élvezettel tekerhetjük kerékpárjainkat.

(tovább…)

Gyógyító mákolaj

2017 03 22

Az emberiség már több évszázada használja a mákot, nemcsak energiaforrásként, hanem mint a legkülönbözőbb gyógykészítmények alkotóelemét is. A mák szláv eredetű szó, akár a görög mékón vagy a német Mohn, ugyanarra az indoeurópai szóra vezethető vissza.

(tovább…)

A COOP Érdemérem bronz fokozatát Csatordai Lajos kapta – A gyökerek tisztelete mentén

2017 03 21

Csatordai Lajos, a HUNOR COOP ZRt. kereskedelmi igazgatója és Mészáros Zoltán vezérigazgató pályafutásában jelentős a hasonlatosság. Mindketten gyakornokként kerültek a céghez és 30 éves koruk előtt lettek kereskedelmi igazgatók.

(tovább…)

Témák, amelyeket a pálmások másként látnak – Ülésezik a testület…

2017 03 20

Harmadik évébe lépett a jelenlegi összetételű Képviselő-testület, de sajnos az egy évvel ezelőtt kritizált munkastílus, a döntés hozás színvonala nem mutat pozitív változást. Néhány közelmúltbeli döntés, melyet mi pálmások másként látunk. Úgy a döntés hozás módját, mint magát döntést:
A novemberi ülésen elfogadott testületi munkaterv 2017-re ugyanolyan „visszafogott”, mint a 2016-os volt. Havonta 2-5 napirendet terveztek be, szemben a valósággal, hogy évek óta havi 25-30-at tárgyal a testület. Több mint húsz konkrét javaslatunkból végül néhányat „befogadott” a többségi frakció, de így is vérszegény maradt a munkaterv.

(tovább…)

Országos képzőművészeti pályázat, immár nyolcadszor

2017 03 19

A Szivárvány Művészeti Iskola és az SZTE Rajz- Művészettörténet Tanszék Hazánk védett növényei és állatai címmel hirdette meg országos képzőművészeti versenyét. A www.muveszetekhaza.szentes.hu weboldalukon, valamint Facebook oldalukon részletesen is megtekinthető a pályázati kiírás. Az elődöntőre nevező gyerekek március 31-ig küldhetik el pályamunkáikat a rendező művészeti iskola címére. Az országos döntőnek, ahogy a korábbi években is, Szentes város ad otthont május 20-án. A zsűri elnöke idén is Roskó Gábor képzőművész, egyetemi docens.

Egy csepp harmónia

2017 03 19

Ha elveszítjük testi és lelki harmóniánkat, testünkön gyakran fizikai jelek és betegségek jelentkezhetnek.
Az orvos a tüneteket gyógyszerrel elnyomja, de az ok az megmarad, amit magunkban hordozunk tovább.

(tovább…)

Ön rendelkezik Előny kártyával? Ha igen, jó eséllyel nyerhet!

2017 03 19

Ha önnek még nem volna Előny kártyája, a BOLT AZ EGÉSZSÉGHEZ üzletben is beszerezheti ingyenesen. Már a kártya meglétével automatikusan jár önnek egy nyereménysorsjegy a június 30. sorsolásra, amikor értékes nyereményeket, pl. notebookot, porszívót vagy gáztűzhelyt is nyerhet. Indulhat továbbá a fődíjért, amely egy Opel személygépkocsi.

(tovább…)