‘Újság cikkei’ kategória archívum

“Eljött a szép húsvét…”

2017 04 16

A húsvét a kereszténység nagy ünnepe. Jézust Poncius Pilátus ítélete után „nagy pénteken” keresztre feszítették, s majd harmad napra feltámadott.
Jézus kereszthalálával megváltotta minden ember bűnét, s feltámadásával győzelmet aratott a halál felett.
A húsvét a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének is ünnepe. Ezt bizonyítják a tavaszra kinyíló virágok, amik színesítik a kerteket, javítják hangulatunkat, gyönyörködtetik a szemet.

(tovább…)

A “vásárlóbarát” Áruház – A HUNOR COOP-nál 2016. év egyik Legjobb boltja a KÁLA

2017 04 14

A 2016-os esztendő Legjobb Boltja címet megosztva kapta a HUNOR COOP szentesi Kála Szupermarketje és a kiszombori Coop ABC áruháza. Az elismerést Mészáros Zoltán vezérigazgató adta át a boltvezetők és csapatuk részére a Szentesen rendezett HUNOR Bálon február 18-án.

(tovább…)

Színes virágcsokrot idéző muzsika

2017 04 13
A Szentesen évek óta sikeresen működő koncertsorozat  szervezőinek nem titkolt célja, hogy  olyan műfaji sokszínűséget kínáljon a tisztelt közönségnek, amely kedvére lehet  az igényes zeneértő, de a „mindenevő” kikapcsolódni vágyó hallgatóságnak is. A soron következő hangverseny, melyet április 27-én csütörtökön 19 órától hallhatnak a szentesi Hangversenyközpontban, címlap szerint a klasszikus műfajba  sorolandó. Három kiváló szegedi művész kamaraestjére kerül sor. Dr. Varga Laura fuvolaművész, Vizsolyi Lívia fagottművész és Klebniczki György zongoraművész  alkotta TRIO ARTICA látogat Szentesre. Mindhárman a SZTE Zeneművészeti Karának oktatói, Artisjus díjasok. Közös lemezük 2014-ben jelent meg.

(tovább…)

Zenés éjszakai élményfürdőzés

2017 04 12

A Szentesi Sport- és Üdülőközpont invitálását adjuk közre a holnap esti programjukra.

Az e-könyvtárban a legújabb lapszámunk

2017 04 11

Kedves Olvasóink! Legfrissebb online lapszámunk megjelent az e-könyvtárban. A következő linken találják: http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41146 A kép alatti „Megjelenít…” piros linkről saját számítógépére letöltve nagyíthatja, olvashatja.

(tovább…)

Jubileumi pálmás véradás

2017 04 10
Mellékelten adjuk közre a Pálmások Szövetsége felhívását:

(tovább…)

Húsvét másnapján Kézműves Ízek Fesztiválja

2017 04 09

Húsvét másnapján, április 17-én immár hetedik alkalommal kerül sor a Kézműves Ízek Fesztiválja programjaira Szentesen. A hagyományőrző rendezvényt a Szentesi Vendégszeretet Egyesület hívta életre, és hosszú évek óta partnere a rendezésben a Szentesi Művelődési Központ.

(tovább…)

Véradóknak

2017 04 03

A Szentesi Vérellátó és a Magyar Vöröskereszt Szentesi és Csongrádi vezetősége véradást tart:
Április 04-én 14.30- 18.00 óráig a Csongrád, Városi Galériában, 07-én 14.00-17.00 óráig a szentesi TESCO-ban, …

(tovább…)