‘Újság cikkei’ kategória archívum

Tarts velünk Szentesen is, hogy mások is túlélhessék!

2018 12 10

A Dr. Papp László Városi Sportcsarnok támogatásával 2019. január 6-án jótékonysági sportrendezvényt szervezünk, melynek bevételét a Szentesi Légimentő Bázis részére, eszközök beszerzésére fordítjuk.

(tovább…)

Az egészség kulcsai

2018 12 08

Ha a betegség kulcsa a gyűlölködés, harag, rosszindulat, veszekedés, akkor az egészség kulcsa a szeretet, tisztelet, alázat, vagy a segítés. Mind az egészségéért, mind a betegségéért az egyén maga felelős.

(tovább…)

„Utánozhatatlanok a francia nők…” Amikor az utazó fodrász táskát vásárol…

2018 12 04

A Heureka Bőrdíszmű-, Játék és Ajándék Üzlet rovatának vendége ezúttal Tonomárné Dancsó Erika mesterfodrász, akiről köztudott, hogy mind fodrászként, mind magánemberként gyakran utazik. Ebben az értelemben az úti céljainak megfelelő holmikat visz magával.

(tovább…)

Családi események 46-47. hét

2018 12 02

Született (46. héten): Bíró Sámuel Tamás és Kecskés Mónikának (Szentes) Sztella Szófia és Zsoldos Sándor és Kiss Margitnak (Szentes) Dóra Rózsa nevű gyermeke.

(tovább…)

Gyógyulni gyógyuló madarakkal – Elhivatottságból jeles, Szentesen

2018 11 08

Bő 1 éve, hogy a Hortobágyi Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomása megnyílt. A Dél-alföldi régióban egyedülálló kezdeményezésnek Nagy Tímea volt, s a mai napig is ő a motorja. A kétgyermekes anyuka korábban is megmentette a talált madárkát, még ha a bérházi adottságok között kellett is ápolnia. Egyre inkább ráérezve e tevékenység hasznosságára, a hortobágyi madárkórházba jelentkezett önkéntesnek, ahol rengeteget segédkezett a műtéteknél, valamint a madarak ellátásánál, ennek már hét éve. Ezáltal nagyon sok tapasztalatot szerzett, és módjában állt nagyon sok mindent elsajátítani.

(tovább…)

Lesz-e moratórium a kutak bejelentésére? – A DélKerTÉSZ aktuális hírei

2018 11 06

A Dél-alföldi Kertészek Szövetkezeténél az elmúlt hónapok rendkívül sok eseménnyel szolgáltak. A cég három rendezvényben is érdekelt volt. Megjelentek a debreceni Farmer Expón augusztusban. A FruitVeb-bel kialakított, óriási stand vendége volt Nagy István agrárminiszter, aki sajtótájékoztatót is tartott itt.

(tovább…)

Ha táskáról van szó, könnyen elcsábul… – Domján Ilona és a divat

2018 11 03

Ismét módom van szakértőt kérdezni a női táskákról. Domján Ilona a Domján Optika tulajdonosa, divattervező, stílusszakértő azt mondta, mindig úgy öltözködjünk, hogy vagy a ruhánk színe váljék hangsúlyossá, vagy a kiegészítőké. S ha már kiegészítők, számára a táska, pénztárca mellé szorosan sorolható a szemüvegtok, az öv a cipő, a szemüvegkeret, napszemüveg, de az ékszerek, sőt az esernyő, a sálak és kesztyű is fontos szerephez jutnak, ha egy hölgy harmonikusan kíván megjelenni.

(tovább…)

Családi események 40-43. hét

2018 11 02

Született (40. hét): Mészáros György és Fülöp Gabriellának (Szentes) Natália, Mácsai Krisztián és Jakab Katalinnak (Szentes) Krisztián, Gazsi Norbert és Hronyecz Máriának (Szentes) Lilla, Molnár József és Szegő Zsuzsannának (Nagytőke) Bendegúz, Kis Balázs és Nagygyörgy Anitának (Csongrád) Izabella, Kulik Csaba és Árgyelán Klárának (Csongrád) Dorina Gréta nevű gyermeke.

(tovább…)