‘Újság cikkei’ kategória archívum

Betakarítások után a TERRA-COOP-nál – Nem mindig van meg az égi áldás…

2017 11 22

Lassan végéhez közeledik a gazdasági év a mezőgazdaságban is, térségünk egyik legnagyobb növénytermesztő, szolgáltató cégcsoportja, a TERRA-COOP Cégcsoport, vezérigazgatóját, Szarvas Pált kértük arra, hogy értékelje az idei termelési körülményeket és az elért eredményeiket.

(tovább…)

Stílustanácsadás 3. – Milyen színekből építsük fel az alap ruhatárat?

2017 11 18

Mint azt már az előző bejegyzésben elmondtam fontos, hogy az alap ruhatár színei harmonizáljanak, ezáltal minden mindennel passzol. Ebből kiindulva még fontos megemlítenem újból, hogy a sötétkék egy jolly joker szín. Ezek után érdemes tudni, hogy hideg vagy meleg színtípusba tartozunk és annak megfelelő semleges színeket választani. Ugyanis a hideg színtípusoknál (tél, nyár) semleges szín a sötétkék, fekete, szürke, fehér, tört fehér. A meleg színtípusoknál (tavasz, ősz) semleges szín a sötétkék, krémszín, bézs, barna. Ezen színek természetesen kiegészíthetőek a színtípusunk színeivel és természetesen mintás (kockás, virágos, csíkos, pöttyös, stb.) ruhadarabokkal is, de nagyon fontos hogy csak akkor, ha ezt tudjuk viselni.

(tovább…)

„Legyen B-terv”

2017 11 15

A „Legyen B-terv” elnevezésű I. Vállalkozói Naphoz kapcsolódva versenyre hívta a megye vendéglátó vállalkozásait a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Enterprise Europe Network Dél-alföldi Irodája. A cél az volt, hogy megtalálják a Csongrád Megyei Vállalkozók Szendvicsét.

(tovább…)

Világhírnév felé tart a Kiséri Állatorvosi Rendelő

2017 11 15

Betegturizmus, a szó nemes értelmében az, ami dr. Dobos András szentesi és budapesti szemészeti és kisállat rendelője, valamint a rendelőket üzemeltető teamek munkája által megvalósul napjainkban. A tulajdonos számára fontos, hogy ott legyenek kutatási eredményeik a világ legjelentősebb szemészeti kongresszusain, a saját szervezésű nemzetközi szemészeti konferenciát ebben az évben Budapesten rendezték, jövőre pedig ismét szentesi helyszínben gondolkodnak.

(tovább…)

Könyvajánló az egészség jegyében

2017 11 15

A hosszú, szép, napsütéses, meleg ősz után beköszönt a hideg, esős, influenzás évszak. Sokunk számára jó hír, hogy most jött ki frissen a nyomdából Szabó György: Gyuri bácsi 2018-as egészségnaptára, melyben gyógynövényes tanácsokat ad egész évre. Ahogy már megszokhattuk, egy komplex egészségvédő rendszert kapunk ilyenkor: már csak használnunk kell, hétről hétre, napról napra.

(tovább…)

Nem hisz a szemének…

2017 11 13

A HUNOR COOP ZRt. üzleteiben ebben a hónapban is több szemet gyönyörködtető lehetőség közül választhat. Itt van mindjárt a Tripla pont akció, és itt vannak a kedvezményes termékek. Jó vásárlást mindenkinek! (tovább…)

Családi események 42-43. hét

2017 11 12

Született: (42. hét) Csendes Zoltán János és Kozma Anitának (Szentes, Dózsa György utca 73.) ABIGÉL, Seres József és Petrovics Szabinának (Szentes, Koszta József utca 12. fsz. 6.) SZABINA, Lakatos Imre és Bődi Ariannának (Szentes, Körös-parti utca 12.) SIMON KONOR, Kollár László és Bakos Noéminek (Szentes, Esze Tamás utca 17.) KONRÁD RENÉ , Hódi Imre és Petes Krisztinának (Szentes, Huszár utca 24.) MAJA, Demeter Gábor és Topa Mariannak (Csongrád, Vasvári Pál utca 27.) DÁVID MÁRK nevű gyermeke.

(tovább…)

Tudok egy jó varrónőt!

2017 11 09

1945 után a kézműves iparosok jelentős hányada kisipari termelőszövetkezetekbe (ktsz) tömörült.  Elsőként -1946 decemberében – a Szentes és Környéke Cipő és Bőripari KTSZ, majd 1950-ben a Szabóipari KTSZ is megalakult.

(tovább…)