A múlt mindenkié… – Értékeink a fókuszban

A Szentes Városi Könyvtár Szentesi hagyományok címmel szakmai programokat szervez a Megyeháza Dísztermében április 28-án. Ebből az alkalomból tartottak sajtótájékoztatót tegnap, azaz április 18-án a könyvtárban.

A csatolt plakát szerinti részletes programot Szekeres-Dancsó Mónika igazgatónő ismertette, s egyben a 12.30 és 19.00 óra között történő eseményekre invitálta a város lakosságát. A helyi médiák munkatársainak kérdésére a szervezők részéről válaszolt Vágvölgyi Zoltán helytörténész és Torday Henrietta városmarketingért felelős önkormányzati referens, újságíró

A szervezők kiemelték, hogy a TOP pályázati programban megvalósuló konferencia nagyon sokrétűen igyekszik átfogó képet adni városunk múltjáról, értékeiről. A képzőművészet, irodalm, valamint a helyi színjátszás épp úgy bemutatást nyer, mint a helyi építészet, filmgyártás, vagy a néphagyományok ápolása. Az anekdoták, a történetek az estébe hajló órákban a Kossuth térre csalogatják majd az érdeklődőket, hiszen mindenkinek van egy története, egy fotója, s van a Facebookon egy oldal Szentes életéről képekben, amely ez által is gyarapodni tud.

A Kossuth téren a filmvetítésé lesz a főszerep. Bemutatják a Helyi Értéktár kincseit 16.30 órától, valamint Szőke András, Badár Sándor és Horváth János filmje is újra látható lesz, miközben valódi helyi csíramálét lehet kóstolni a helyszínen.

Válogassanak a plakáton található programok közül!

Kép és szöveg: dite

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.