‘Rónahír / Soroló / Szentes hírei online’ kategória archívum

Szentes – ház a házban – színháza

2017 07 16

Szentes Város Önkormányzata pályázatot kíván benyújtani a Petőfi Szálló épületében kialakítandó színházterem és kísérő helyiségei rekonstrukciójára. A tervek elkészültek, július 5-én ismerhették meg a képviselő-testület tagjai és az érdeklődő szakemberek.

(tovább…)

A Szecessziós Ház avatási ünnepsége – Időkapszula a jövőnek

2017 06 23

Június 23-án a déli órákban került sor a volt Petőfi Szálló épületének 10%-át kitevő Szecessziós Ház átadási ünnepségére, melyen részt vett – többek között – Olav Berstad, Norvégia magyarországi nagykövete és Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke is.

(tovább…)

Kitárja kapuit a szecessziós ház

2017 06 17

Június 14-én sajtótájékoztató keretében értesülhettünk arról, hogy a Petőfi Szálló épületének külső homlokzata után, ötszáz négyzetméteren, belül is megújult Petőfi Szálló. Az ily módon kialakított Szecessziós Ház ünnepélyes projektzárására június 23-án kerül sor. Az EGT Alap támogatásával megvalósult beruházás 20 óra után nyitja ki kapuit, s másnaptól látogatható lesz a nagyközönség számára.

(tovább…)

Csak azért is Szentes! – Vakáció indító parti, mindenkinek

2017 06 14

Itt adjuk közre a Szentesi Sport- és Üdülőközpont rendezvényének plakátját, ajánlva minden szentesi és szentesre látogató figyelmébe! Fontos, hogy a 14 év alattiak számára ezen a napon a belépés ingyenes. Mindenkinek jó szórakozást kívánunk a szervezők nevében is.

Nemzeti Regatta, szentesiekkel

2017 06 07

Szentes is képviselteti magát a június 10-11-én rendezendő siófoki Nemzeti Regattán.

(tovább…)

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából

2017 06 02

Június 2-án városunkba érkezett Sepsiszentgyörgy város küldöttsége. Délben a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából közös zászló kifeszítésre került sor a Kossuth téren, majd a Megyeháza nagytermében Fazekas Mihály a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum művészeti vezetője és Tóth Tamás a Horváth Mihály Gimnázium igazgatója együttműködési megállapodást írt alá, megpecsételve ezzel az intézmények között 9 éve működő alkotói kapcsolatot. Ez alkalomból köszöntötte a megjelenteket Szentes Város Önkormányzata képviseletében dr. Demeter Attila alpolgármester, valamint Sepsiszentgyörgy Város Önkormányzata városmarketing menedzsere, Czimbalmos Kozma Csaba. (tovább…)

Közbiztonsági akadályverseny

2017 05 20

Május 19-én immár 15. alkalommal került sor Szentesen a Közbiztonsági programsorozat keretében akadályversenyre. A versengő 8 fős csapatok a Koszta József, a Deák Ferenc és a Klauzál Gábor Általános Iskolából, valamint a Horváth Mihály Gimnáziumból érkeztek, továbbá teljesítette a feladatokat egy pszichológus hallgatókból alakult gyakornok csapat is.

(tovább…)

Gyermekfesztivál mai mesékkel, kalandokkal

2017 05 17

Május 27-28-án második alkalommal kerül sor a Gyermekfesztivál programjaira a szentesi Kurca – Part Kalandparkban. Ebből az alkalomból volt sajtótájékoztató a helyszínen tegnap, május 16-án kora délután.

(tovább…)