‘Rónahír / Soroló / Szentes hírei online’ kategória archívum

Ismét fagallyazások a városban – Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

2018 12 12

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az ingatlanjukon található villamos hálózat folyamatos és biztonságos működéséhez a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény (VET) és a 2/2013 (I.22.) NGM rendelet a villamos vezetékek biztonsági övezetére vonatkozóan speciális tiltó és korlátozó rendelkezéseket tartalmaz. Ilyen korlátozás, hogy a villamos vezetékek biztonsági övezetét sértő növényeket gallyazni kell, vagy szükség esetén ki kell vágni. Ez elsősorban azon ingatlan tulajdonosának a kötelezettsége, amelyen a biztonsági övezetet sértő növények találhatók.

(tovább…)

Fogadónap

2018 12 05

December 19-én /SZERDÁN/ 9.00 – 11.00 óra között Dr. Demeter Attila alpolgármester hivatali helyiségében fogadja az érdeklődőket (Városháza emeleti iroda).

Az Omega kedvenc ételei a Páterben

2018 11 30

Óriási érdeklődés mellett nyílt meg november 30-án Szentesen a Koszta József Múzeumban az Omega együttes relikviáiból rendezett kiállítás. Előtte azonban a legendás zenekar két tagja, Benkő László és Kóbor János felkereste a Páterház éttermet, ahol a kiállítás teljes idejére, azaz májusig rendelkezésre áll a zenekar kedvenc ételeiből összeállított menüsor.

(tovább…)

Advent és ünnepek idején Szentesen

2018 11 29

Ma, azaz november 29-én a Szecessziós Házban tartott sajtótájékoztatón került sor az adventi időszak, az ünnepi várakozások városi programkínálatának ismertetésére.

(tovább…)

Újra nyílik a Mikulás előszobája Szentesen

2018 11 27

Az  immár hagyományos rendezvény ismertető plakátját adjuk közre tájékoztatásul. Kapcsolódjanak be minél többen a programokba gyermekeikkel, unokáikkal együtt!

Turisztikai konferencia harmadszor Szentesen

2018 11 26
A Szentesi Vendégszeretet Egyesület III. Turisztikai Konferenciáját november 27-én (kedd 16:30-tól 18:30-ig) rendezi meg Szentesen a Szecessziós Ház előadótermében. A turizmus szakterületein érintettek és érdeklődők megjelenésére számítanak a szervezők, hiszen a rendezvény célja a terület turisztikai helyének pozicionálása, a fejlesztési javaslatok gyűjtése, valamint az együttműködések erősítése. Köszöntőt mond és a rendezvényt megnyitja: Szirbik Imre, Szentes Város polgármestere. Íme a részletek!

Fogadónap

2018 11 23

November 28-án /SZERDÁN/ 9.00 – 11.00 óra között Dr. Demeter Attila alpolgármester hivatali helyiségében fogadja az érdeklődőket.

Egy szókimondó, különleges estén

2018 11 21

A Kurca televízió jóvoltából előkerült egy 1989-es kazetta, amelyen a Szegedi Körzeti Stúdió munkatársai, Gellérfy László és Király Zoltán szentesi közéleti személyiségekkel beszélgetett. A szereplők most szembesülnek akkori önmagukkal. Szirbik Imre, akkori tanácselnök, Ledó Ferenc, aki már akkor is a hajtatásos zöldségtermesztés jelenén munkálkodott és Keserű Imre gimnáziumi tanár, közéleti ember a Megyeháza Kulturális és Konferencia Központban találkozik a közönséggel november 24-én 17 órakor.

(tovább…)