‘Rónahír / Soroló / Szentes hírei online’ kategória archívum

Közbiztonsági akadályverseny

2017 05 20

Május 19-én immár 15. alkalommal került sor Szentesen a Közbiztonsági programsorozat keretében akadályversenyre. A versengő 8 fős csapatok a Koszta József, a Deák Ferenc és a Klauzál Gábor Általános Iskolából, valamint a Horváth Mihály Gimnáziumból érkeztek, továbbá teljesítette a feladatokat egy pszichológus hallgatókból alakult gyakornok csapat is.

(tovább…)

Gyermekfesztivál mai mesékkel, kalandokkal

2017 05 17

Május 27-28-án második alkalommal kerül sor a Gyermekfesztivál programjaira a szentesi Kurca – Part Kalandparkban. Ebből az alkalomból volt sajtótájékoztató a helyszínen tegnap, május 16-án kora délután.

(tovább…)

Elkészült, jár a virágóra

2017 05 10

Február 21. ülésén tárgyalta a Szentesi Önkormányzat Városrendezési, -fejlesztési bizottsága, és döntött arról, hogy létesüljön Szentes központjában, a Kossuth utca 8. szám alatt elbontott épületrész helyén egy különlegesen szép virágóra.

(tovább…)

Közbiztonsági nap dokudrámával

2017 05 10

Szentes Város Önkormányzata, szakmai társszervezetek, így a Rendőrkapitányság, a Magyar Vöröskereszt területi szervezete és a Családsegítő Központ közreműködésével, május 18-19-én immár ötödik alkalommal rendezi meg a Közbiztonsági nap programjait. Hétfőn, sajtótájékoztató keretében ismertették a részleteket.

(tovább…)

Ha május, akkor Születés Hete

2017 05 08
Május 11-én értékes előadásokkal, életvezetési tanácsokkal és a gyermekek rajzpályázatának értékelésével ismét várja a szentesieket a Születés Hete fesztivál. A részletes programot a plakát tartalmazza.

(tovább…)

Projektzáró a múlt és jelen összefoglalásával – Mérföldkő a Petőfi életében

2017 04 30

Április 28-án Szentes Város Önkormányzata a Norvég Alaptól nyert 300 millió forintos pályázati forrás felhasználásával elkészülő Szentes Szecessziós Ház projektzáró rendezvényét tartotta a Megyeháza dísztermében.

(tovább…)

Szentes legújabb testvérvárosa Sepsiszentgyörgy

2017 04 28

Szentes Város Képviselő-testülete ez év január 26. ülésén döntött arról, hogy hivatalosan is testvérvárosi megállapodást köt Sepsiszentgyörgy város helyhatóságával. Az erdélyi településsel immár 10 éve folyamatos baráti kapcsolata van Szentesnek. A gazdasági, kulturális, sport és tudományos cserekapcsolatokra, együttműködésre vonatkozó megállapodást április 28-án délután Sepsiszentgyörgyön írta alá dr. Demeter Attila Szentes alpolgármestere és Antal Árpád Sepsiszentgyörgy polgármestere. A delegáció további tagjai voltak Szentesről: Kovács János, a Művelődési- Oktatási és Sportbizottság elnöke, Bocskay István és Torday Henrietta szakmai referensek.

(tovább…)

Megjelent a “Virágszínvonalasabb Szentesért” idei pályázati felhívása

2017 04 25

A velőtrázó hideg tél után gyorsan berobbant a tavasz oly erővel, hogy egyik pillanatról a másikra virágba borultak a kertek. Az emberek hangya szorgossággal kezdték el a kertjeiket rendbe tenni, szebbé varázsolni. Mindazoknak, akik kertjeikkel, növényeikkel szívesen büszkélkednének, Szentes Város Önkormányzata hagyományőrző módon ismét meghirdeti a „Virágszínvonalasabb Szentesért” városszépítő versenyt. Az elmúlt évekhez hasonlóan a lakosság városszépítő munkáját kívánja az önkormányzat nyilvánosan is elismerni.

(tovább…)