‘Rónahír / Soroló / Szentes hírei online’ kategória archívum

Virágos világversenyben Szentes

2018 04 18

Városunk 2013-ban kategóriájában ezüstérmes lett a LiveCom Élhető Városok Világversenyén, a versenyt a kínai Xiamenben rendezték. Ez az eredmény tette lehetővé, hogy az idén meghívást kapjon a Communitics in Bloom világversenyre, amelyen további öt településsel együtt méretheti meg magát. Ma délelőtt a Városházán az újabb lehetőség részleteiről tájékozódhattunk.

(tovább…)

Már lehet nevezni a “Virágszínvonalasabb Szentesért” pályázatra!

2018 04 11

Tisztelt Környezetszépítő Lakosság! A hosszúra nyúlt csapadékdús, télies időjárás után egyik pillanatról a másikra virágba borultak a kertek. Mindazoknak, akik kertjeikkel, növényeikkel szívesen büszkélkednének, Szentes Város Önkormányzata – hagyományőrző módon –  15. alkalommal hirdeti meg a „Virágszínvonalasabb Szentesért” városszépítő versenyt. Az elmúlt évekhez hasonlóan a lakosság városszépítő munkáját kívánja az önkormányzat ismét nyilvánosan is elismerni.

(tovább…)

Pedagógus kezek rejtelmei

2018 04 07

Szentes Város Önkormányzata, a Szentesi Művelődési Központ és négy megye, Csongrád, Békés, Bács- Kiskun, valamint Jász-Nagykun-Szolnok pedagógus szakszervezetei XXI. alkalommal rendezték meg Szentesen a „Rejtelmek, ha zengenek…” Alkotó pedagógusok regionális tárlatát a Tokácsli Galériában.
Ráfi Dénes gimnáziumi tanár maga is kiállító alkotóként vett részt fotóival az idei tárlaton. Rendhagyó módon – éppen ezért – kérték fel a szervezők a kiállítás megnyitására.

(tovább…)

Arany 200 utazó kiállítás Szentesen

2018 04 03
A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2017. májusában nyílt meg a 200 éve született Arany János előtt tisztelgő reprezentatív kiállítás. Az “Önarckép álarcokban” című tárlatnak elkészült az iskolai oktatást kiegészítő, országos utazó változata is. Az egyedi látványvilágú kiállítás versek, képek, különféle dokumentumok és relikviamásolatok segítségével mutatja be Arany János életművét, kapcsolatait, költészetének máig ható jelentőségét.

(tovább…)

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

2018 03 27

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az ingatlanjukon található villamos hálózat folyamatos és biztonságos működéséhez a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény (VET) és a 2/2013 (I.22.) NGM rendelet a villamos vezetékek biztonsági övezetére vonatkozóan speciális tiltó és korlátozó rendelkezéseket tartalmaz.

(tovább…)

Fogadónap

2018 03 22

Szentes Város polgármestere, Szirbik Imre március 28-án szerdán 9.00 és 11.00 óra között fogadja az ügyfeleket hivatali helyiségében. Dr. Demeter Attila alpolgármester 13.00 és 15.00 óra között tart fogadóórát a Városháza emeleti szobájában.

“A Városért” emlékérmet kapott a “Jövőnkért” Néptáncegyüttes

2018 03 15

A mai esőcseppekkel kísért ünnepnapon Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete korábbi döntése alapján, Szentes Városért
Emlékérmet vehetett át a Jövőnkért Néptáncegyüttes az eddig elért szakmai elismeréseikért és a városi rendezvényeken nyújtott színvonalas előadásaikért.

(tovább…)

Húsvéti ajándék – Közelebb egy lépéssel a megújuló szentesi színházért

2018 03 14

Amint arról már korábban tájékoztattuk olvasóinkat, a Petőfi Tóth József Színházterem kialakítására irányuló szentesi TOP pályázat első körben nem nyert, átdolgozásra szorult. A második pályázati kör az elmúlt év végére lett eredményes a megyei képviselők pártállástól független támogatásával – emelte ki Szirbik Imre polgármester a március 13-án délutánra összehívott sajtótájékoztatón. A támogatási szerződés aláírása is megtörtént. A projekt támogatása, 1,1 milliárd forint értékben azonban nem fedi le a teljes beruházási igényt.

(tovább…)