‘Rónahír / Soroló / Szentes hírei online’ kategória archívum

Pörög a maszkabál

2017 02 25
A Dr. Papp László Városi Sportcsarnok és környéke már délelőtt is teljesen benépesült. Sok-sok program, látni-, és falatozni való fogadta az érdeklődőket az I. Interaktív Gyermek Expó és Maszkabál keretében.

(tovább…)

Tanúfák és fiatal társaik – kiemelik a megújuló Petőfit

2017 02 24

Ma reggel sajtótájékoztatón tájékozódhattunk a Szentes-házban a Petőfi Szálló megújuló homlokzatát kiemelő környező zöld növényzet kialakításáról. Baloghné Berezvai Csilla főkertész visszautalt a korábbi, a Kossuth tér 2010 évi megújítására, valamint a Városközpont Rehabilitációs pályázat fatelepítési programjára, amikor a környező Petőfi és Ady Endre utcát is érintően, 60 új fa elültetésével járultak hozzá a beruházáshoz.

(tovább…)

“Csoda karácsonykor”

2016 11 26

Illusztráció a tavalyi rendezvényről.Tavaly télen Szentes Város Önkormányzata elsőként jelentkezett egy olyan rendezvénnyel, amely igen népszerű volt a legkisebbek körében. Ez volt a Mikulás ünnepi előszobája.

(tovább…)

A mobilitás hete – Több mint 2000 résztvevő Szentesen

2016 10 08

Mobilitási hét.Több mint kétezer sportolni vágyó szentesi vett részt az Európai Mobilitási Hét programjain, amelyet a biztonságos közlekedés gazdaságos szellemiségében szerveztek meg. Idén több program is kapcsolódott a rendezvényhez, többek között a Szentes 20 programsorozat egyik fő pillére, a 20 éves Szentes-Csongrád G-Át futás is.

(tovább…)

Szeptember…

2016 09 16

Szirbik Imre polgármester.Szimbolikus értelemben a „nagy folytatás”. Elkezdődik az iskola, ami jelzi az ősz előszelét és új lendületet, ihletet ad. Az irodalomban mindenképpen. De egy város életében is, hiszen a munka, a tanulás odafigyelésre tanít.

(tovább…)

Interjú Szirbik Imre polgármesterrel – Újdonságok szezon előtt

2016 05 20

Szirbik Imre polgármester.Az idei évben hogy jellemezné Polgármester Úr a nyári szezon kezdetét? Mire építkeznek, és mi a fő irányvonal?
– Erről két összefüggő irányvonal jut az eszembe. Az egyik a Szentesi Üdülőközpont, a másik, egy szlogen, mégpedig „mozgásban Szentes”. A Szentes 20 programsorozatunk jubileumot ünnepel, közösen a helyi sportolókkal. Egyrészt kereken 20 éve, hogy Szentes megkapta a sportvárosi címet, de 20 éves a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok, és különböző sportrendezvények is jubilálnak. Ennek egyik állomása volt április 30-án a sportegyesületekkel való közös lampionos felvonulás (képen). Ezt a dinamizmust, mozgást és örömhangulatot kívánjuk folytatni 2016-ban – mondta, majd így folytatta ismertetőjét Szirbik Imre polgármester úr:

(tovább…)

A Szentesi Üdülőközpont hírei

2016 04 16

Az újabb szauna ajánlatok.Szirbik Imre polgármester és Márton Mária ügyvezetõ asszony a múlt hét folyamán ismertette a Szentesi Üdülõközpont fejlesztési koncepcióját. A munkálatok várhatóan szezon elejére befejezõdnek, és a vendégek birtokba vehetik az új szolgáltatásokat:

(tovább…)

Szentes 20 programsorozat

2016 04 14

20 éves Szentes Nemzeti Sportváros.Szentes mindig is sportos, lendületes város volt, ezért éppen 20 évvel ezelõtt vehettük át a Nemzet Sportvárosa címet, melyet azóta is büszkén használunk.

(tovább…)