‘Rónahír / Soroló / Szentes hírei online’ kategória archívum

Programdömping az elkövetkező napokban

2017 09 13

Szeptember 12-én sajtótájékoztató keretében kapott Szentes és térsége lakossága invitálást az elkövetkező napok helyi eseményeire. A sajtótájékoztatón dr. Demeter Attila alpolgármester összefoglalóan szólt arról, hogy ezekben a napokban testvérvárosi delegációk érkeznek városunkba, ugyanakkor a szentesi képviselő-testület részéről Szirbik Imre polgármester, dr. Szabó Andrea és Kiss Csaba képviselők pedig a lengyelországi Skierniewicébe látogatnak.

(tovább…)

Térfesztivál szombaton

2017 09 10

Ismét eltelt egy év, eljött a Térfesztivál ideje. A mellékelt plakát elárulja a részleteket. Az idei sztár fellépő Molnár Ferenc Caramel, aki a Megasztár második szériájában bizonyított, eljutva az elsőségig. A döntőben elhangzott dalokból 2005-ben jelentette meg első lemezét, amit gyorsan követett a Nyugalomterápia. A saját dalait is tartalmazó album aranylemez, mára kétszeres platinalemez lett. Idén a 7. stúdióalbuma jelent meg. 2006-tól több rangos zenei elismerés boldog tulajdonosa. Válogassanak kedvükre a programok közül.

Zorán nagy koncert novemberben – Jegyek már kaphatók!

2017 08 31

Ma, augusztus 31-én sajtótájékoztató keretében jelentette be Ombódi Csilla, a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány kuratóriuma képviseletében, hogy Zorán és zenésztársai elfogadták a felkérésüket, így november 12-én vasárnap 19.00 órától kétórás élő koncertet adnak a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban.

(tovább…)

Indul a Studium Generale tehetséggondozó program új tanéve – várják diákok jelentkezését

2017 08 31

Augusztus 30-án sajtótájékoztató keretében jelentette be Tóth Tibor, a szentesi Studium Generale program csoportvezető tanára, a Szentes Városért Közalapítvány Kuratóriumának tagja, hogy a tehetséggondozó program most induló tanévére már fogadják a diákok jelentkezését. Szentesen tanuló, vagy szentesi lakhellyel rendelkező 11-12 évfolyamos tanulók jelentkezésére számítanak szeptember közepéig, akik a jelentkezési lapjukat az iskolatitkároknál adhatják le. Támpont és fontos segítség a www.szentes.hu. honlap, ahol a pályázatok menüpontból elérhetőek a program részletei.

(tovább…)

Elismerések a közszolgálatban dolgozóknak

2017 08 19

Szentes Város Önkormányzata államalapításunk ünnepe alkalmából ez évben is elismerte a kiemelkedő közszolgálati munkát végző kollégákat, s immár második alkalommal került sor a Dr. Csergő Károly Emlékéért díj adományozására.

(tovább…)

Kézműves ízek utcája ismét az Üdülőközpontban

2017 08 16

Augusztus 20-án 13.00 órától ismét lesz Kézműves ízek utcája a Szentesi Sport- és Üdülőközpontban. Íme a részletek:

Retro véradás

2017 08 14

A Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztálya augusztus 17-én csütörtökön Retro Véradást rendez. Az érdeklődő véradókat 13.00-17.00 óra között fogadják, majd sörrel és virslivel kínálják. A véradáshoz szükséges okmányok: személyi igazolvány, lakcímkártya és a TAJ-kártya.

Színház projekt, feszített költségvetéssel

2017 08 10

Szentes Város Képviselő-testülete július 27-én rendkívüli ülésen döntött arról, hogy ismét, második körben pályázik a Tóth József Színházterem és egykori Vigadó megépítésére és idegenforgalmi hasznosítására.

(tovább…)