‘Rónahír / Soroló / Szentes hírei online’ kategória archívum

Fogadónap

2017 11 20

Szentes város vezetői november 22-én szerdán tartanak ismét hivatali helyiségeikben fogadónapot. Dr. Demeter Attila alpolgármester délelőtt 9.00 és 11.00 óra között, míg Szirbik Imre polgármester délután 13.00 és 15.00 óra között fogadja az ügyfeleket.

(tovább…)

201 véradó részesült elismerésben a Véradók Napja alkalmából Szentesen

2017 11 19

November 17-én pénteken délután került sor a véradók napi ünnepségre a Központi Gyermekélelmezési Konyhán. A Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete, valamint az “Együtt a Véradókért Szentesen” Alapítvány Kuratóriumának elnöke, dr. Molnár Gyula köszöntőjében örömének adott hangot, hogy egyre több a száz és afölötti alkalommal karjukat nyújtó véradó, s immár a legtöbbször vért adó is 170-szeres. Szólt arról, hogy az Alapítvány alaptőkéje 4.500 ezer forint, melynek a kamatát osztják most szét a legalább 30-szoros, és afölötti véradók között.

(tovább…)

Ösztöndíj a felsőoktatásban tanulóknak

2017 11 11

Szentes Város Önkormányzata ebben az  évben is pályázatot hirdetett a felsőoktatásban résztvevő diákok számára, egyszeri ösztöndíj támogatásra. Azok a tanulók, akik családi és szociális körülményeik alapján a kiírási feltételeknek megfeleltek, a megadott határidőig adhatták be pályázatukat. Ebben az évben 89 tanuló összesen 3 940 ezer forint összegben kapott támogatást, személyenként 20 és 50 ezer forintot.

(tovább…)

Hogy ne legyenek Káin gyermekei – Roma Esély és Tolerancianap

2017 11 10

Szentes Város Önkormányzata partnerségben a Szentesi Rendőrkapitánysággal és a Polgárőrséggel, november 7-én délelőtt Roma Esély és Tolerancianapot rendezett az ifjúsági házban.

(tovább…)

Konferencia a turizmusról – a turizmusért

2017 11 06

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület meghívóját adjuk közre. Második alkalommal megrendezendő konferenciájukra minden érdeklődőre számítanak. Előzetes véleményüket, javaslataikat a témában a turizmus.szentes@gmail.hu címre juttathatják el.

Akik felvállalták saját kertjüket – “A legszebb konyhakertek”

2017 10 25

Szentes Város Önkormányzata az idén másodszor csatlakozott “A legszebb konyhakertek” elnevezésű mozgalomhoz, amelyet Karcag város alpolgármestere, Kovács Szilvia indított útjára. Az országossá vált program immár öt éves, Szentesen a Király István Kertbarát Kör vállalta fel a partnerséget. A zsűri tagjai voltak: Baloghné Berezvai Csilla főkertész, Csernák Mihály kertbarát és Tóth Sándorné, a kör elnöke. A pályázók munkáját elismerő oklevéllel jutalmazták. Íme, a pályázók, és munkájuk eredményéről egy-egy felvétel:

(tovább…)

Újéletfa 68 csemetének

2017 10 12

Szentes Város Önkormányzata képviseletében Szirbik Imre polgármester és dr. Demeter Attila alpolgármester adta át a Városháza udvarában az újéletfákat október 12-én délután a közelmúltban született szentesi apróságok szüleinek. Ahogy már 21 éve hagyomány, a fácska mellé a gyermek nevére szóló emléklap és réz táblácska jár.

(tovább…)

Virágszínvonalasabbá tettük városunkat – Megtörtént az eredményhirdetés

2017 10 09

Szentes Város Önkormányzata idén tavasszal is meghirdette a Virágszínvonalasabb Szentesért környezetszépítő pályázatát. A kora tavaszt és nyarat nagyon sokan használjuk ki, egyedi ötleteket is bevetve, hogy mindennapi környezetünket szebbé tegyük. Ám pályázni nincs mindenkinek bátorsága. Ők azok, akiknek volt. Gratulálunk és  köszönjük a munkájukat!

(tovább…)