‘Rónahír / Soroló / Szentes hírei online’ kategória archívum

Egy nép kiáltott

2018 10 18

Szentes Város Önkormányzata az 1956-os forradalom és szabadságharc, valamint a Köztársaság kikiáltásának évfordulója alkalmából ünnepséget rendez a Büszkeségpontnál október 23-án. A megemlékezésre várják a lakosságot!

Őszi újéletfák átadása

2018 10 11

Szentes Város Önkormányzata minden évben kétszer, tavasszal és ősszel köszönti az elmúlt hónapokban született szentesi gyermekeket és szüleiket újéletfa átadásával. Október 10-én szerdán délután a Városháza udvarában 63 kisgyermek szülei vehették át az életfát, és a névre szóló emléklapot. A családok választhattak díszcserjét, gömbakácot, vérszilvafát, szomorúeper- vagy barkafát. A Városellátó NKft. munkatársa, Dancsóné Evelin a szükséges útmutatást is megadta a szülőknek a facsemeték elültetéséhez. (tovább…)

Elsőre második a város…

2018 10 04

A hétvégén került sor a kanadai székhelyű Edmontonban a Communities in Bloom Collectivités in fleurs elnevezésű világverseny eredményhirdetésére.

(tovább…)

Gála az idősek tiszteletére

2018 09 25

Az Idősek Világnapja alkalmából invitálja Szentes Város Önkormányzata és a Szentesi Művelődési Központ az időseket hagyományos gálaműsorára. A helyszín ezúttal is a Megyeháza Kulturális és Konferencia Központ. Az időpont október elseje 15.00 óra. Részletek a csatolmány kezdőképen, mely felnagyítható.

20 éve áll a kultúra temploma – Emlékest volt a könyvtárban

2018 09 21

20 évvel ezelőtt történt a felújított zsinagóga-könyvtár átadása. Ebből az alkalomból szeptember 20-án jubileumi programok, emlékfa ültetés majd emlékest keretében idézték fel a szervezők a korabeli eseményeket.

(tovább…)

Együtt, szeretetben, elfogadással

2018 09 15

Tizenharmadik alkalommal került sor a Gondozási Központ szervezésében a Szeretet mindent elfogad c. rendezvényre, amelynek ezúttal is a Dr. Papp László Sportcsarnok adott otthont.

(tovább…)

Pezsgő hétvége a városban

2018 09 11

Ha szeptember közepe, akkor Bor- és Pálinka Ünnep, valamint Térfesztivál, és egy hozzájuk csatlakozó program. Íme a részletes, és még egy pályázathoz kapcsolódó összejövetel a szabad levegőn. Minden rendezvényre várják a szervezők a lakosságot.

(tovább…)

A mi megvalósuló színházálmunk az álom-szín-házunk

2018 09 01

Augusztus 30-án a Szecessziós Házban, sajtótájékoztató keretében mutatta be Szabó János tervező a Tóth József Színház és Vigadó projekt megvalósításra szánt terveit. A tervező kiemelte, hogy a kulturális hasznosítás mellett a TOP-1.2. 1-16-CS1-2017-00007 pályázati program a turisztikai célú megújítását és hasznosítását is jelenti az épületrésznek.

(tovább…)