Adományok a Jóság Kosárból – Mindenki beletehet, bárki csatlakozhat!

Új, figyelemfelkeltő kampány indult a tegnapi nappal Szentesen, kárpátaljai mintára. A kezdeményező a Szarvasi Húsbolt és Csemege, az üzlet bejárata előtt április 30-án délelőtt Túri Kata üzletvezető beszélt elsőként a nálunk újszerű kezdeményezésről.

Elmondta, hogy az üzletben folyamatosan jelen lesz ezen túl a Jóság Kosár, amely azt a célt szolgálja, hogy minél több rászoruló család részesüljön a tartalmából. Vásárlóikat arra ösztönzik ugyanis, hogy egy termékkel vásároljanak többet, mint amire szükségük van. Válasszanak olyan terméket, amely szerintük egy másik család örömére szolgálhat, szükséges a mindennapokban. Ezt a terméket elhelyezve a Jóság Kosárban, a segítség el is indul. A megtelt kosarak tartalmát ugyanis a Szentesi Családsegítő Központ fogja megkapni, és a helyi történelmi egyházak vezetőivel együtt, ők gondoskodnak arról, hogy a rászorulókhoz a felajánlott termékek eljussanak.

Fehér Csaba református lelkipásztor a történelmi egyházak helyi képviseletében örömét fejezte ki a kezdeményezés kapcsán, hiszen hosszú idő óta áll a református egyház partnerségben a kárpátaljaiakkal. A Nagytemplomi Református Egyházközségnek is van testvér gyülekezete Kárpátalján. Reményét fejezte ki, hogy a kezdeményezés elterjed az egész városban, öregbítve ezzel a város hírnevét, hiszen tudomása szerint is Magyarországon Szentes az első, ahol ebben a formában lehet adományokat gyűjteni.

A Szentesi Családsegítő Központ vezetője, Gál Antal tapasztalatai szerint az utóbbi években a társadalom egyre nagyobb érzékenységgel fordul az elesett rétegek felé. – Egyre több felajánlást kapunk mi is. Nem egyszerű azonban adományozni – mondta. Nagyon jónak, egyszerűnek tartja ezt a lehetőséget. A maguk részéről az adományok eljuttatását a legrászorultabbak részére, jó szívvel vállalják.

Bocskay István, a program egyik szervezője Petőfi Sándor sorait idézve a „bőség” kosarához hasonlította az új kampányt.  – Viskről indult el ez a kezdeményezés, ami ott „Jó bolt” néven ismert. Ott szinte minden vállalkozás bekapcsolódott. Itt Jóság Kosár néven indítjuk, az embléma is nagyon hasonló, mint Kárpátalján, akik büszkék arra, hogy a jól működő program az anyaországban is támogatókra talál. Ahogy a „Vedd és védd a Szentesit!” kampányhoz, most is elsőként csatlakozott ehhez a Szarvasi Húsbolt. Nagyon örülnénk annak, ha a helyi vállalkozások, boltok sorra kapcsolódnának be a kampányba, hogy minél több ember, minél többféle módon fejezhesse ki a jóságát, segítő szándékát. Ezen az alapon is építhessük közösségünket. Itt a boltban, akik adományoznak, ajándékot is fognak kapni – említette.

Túri Kata ezután bemutatta az ajándék matricát, amelyből minden adakozónak adnak. Ez a kis matrica emlékeztet arra, hogy közösen, összefogva tudtak másokon segíteni.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.