Jó hírek Szentesen koronavírus ügyben

Május elsején délután online tájékoztatót tett közzé Szabó Zoltán Ferenc polgármester, amelyből megtudhatjuk, hogy továbbra is egy igazolt koronavírusos beteget ápolnak a Dr. Bugyi István Kórházban. Ezen a napon a hatósági karanténban lévők száma 7 fő. Jó hír – mondta a polgármester, hogy feloldották a korlátozásokat abban a társasházban, ahol azokat a fertőzött beteg okán rendelték el. A kórházi ágyszám csökkentések ugyanúgy érintették Szentest, mint az ország más településeit. A vírus miatti tartalék erőforrásokra a kórházi ágyak 50%-át készítették elő.

Hallhatunk a Szentes Város honlapján, valamint Facebook oldalán közreadott videóban arról, hogy a megyében az előző nap óta nem nőtt, továbbra is 97 fő az igazolt koronavírusos betegek száma. Majd részletesen idézi Szabó Zoltán Ferenc a Magyar Közlöny csütörtök este megjelent számában közzé tett intézkedéseket. A Magyar Közlöny 96. száma is lehetőséget ad a polgármestereknek szigorúbb rendeletek alkotására. Szentesen az alaprendelethez képest további szigorításra nem került sor erre a hétvégére. Továbbra is érvényben van az 1,5 méteres védőtávolság megtartására vonatkozó rendelkezés.
Hétfőtől a kormányrendelet szerint több könnyítés is életbe lép a vidéki városok esetében. Az üzletek kinyithatnak, a közterületi parkok látogathatóak, az éttermek, kávézók, cukrászdák, presszók már helyben fogyasztásra is fogadhatják a vendégeket, de továbbra is szigorúan tartani kell a védőtávolságot, valamint orr-, szájkendőt, sálat vagy kendőt az arc takarására használni kell! A vendéglátó egységeknek a teraszok kinyitásával közterület használati díjat nem kell fizetniük.

A fürdők, strandok szabadtéri medencéi látogathatók, így a Szentesi Sport- és Üdülőközpont is kinyit május 6-án reggel 6 órakor. Előbb csak a 25 méteres, majd a kültéri 33 és 50 méteres medence is üzembe lesz helyezve, 50%-os jegyárkedvezmény mellett. A belső 50 méteres medencét is előkészítik a sportolók számára. A wellness és élményrészleg, valamint a brüg továbbra sem használható.

Tömeges rendezvények továbbra sem tarthatók. A távolságtartás szabályai mellett az egyházi misék, a házasságkötés, temetések engedélyezettek, a felsőoktatási intézményeket a diákok látogathatják, ám a kollégiumok továbbra is zárva tartanak. A sportolóknak edzések tarthatók, a sportversenyek azonban nézők nélkül rendezhetők meg.

Tájékoztat továbbá Szentes Város Polgármestere arról, hogy a Központi Operatív Törzs négy orvostudományi egyetem bevonásával átfertőzöttségi vizsgálatot indít. Szentesen 54 fő május 3-án a Nagyörvény utcai volt orvosi rendelőben részt vesz ebben a járványügyi kutatásban, amelyben orr, garat, nyálkahártya mintavétel történik. Az érintettek az erre vonatkozó értesítést előzetesen megkapták.

Fotó és a teljes videó forrása: www.szentes.hu

Kivonat: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.