‘Album’ kategória archívum

Virágos világversenyben Szentes

2018 04 18

Városunk 2013-ban kategóriájában ezüstérmes lett a LiveCom Élhető Városok Világversenyén, a versenyt a kínai Xiamenben rendezték. Ez az eredmény tette lehetővé, hogy az idén meghívást kapjon a Communitics in Bloom világversenyre, amelyen további öt településsel együtt méretheti meg magát. Ma délelőtt a Városházán az újabb lehetőség részleteiről tájékozódhattunk.

(tovább…)

Családi események 12. hét

2018 04 10

Született: Szilágyi Szabolcs és Sebők-Papp Tündének (Szentes, Temető utca 6.) BENCE, SZABOLCS, Lázár László és Kuczora Krisztinának (Szentes Nagyhegy 60.) OLÍVIA nevű gyermeke.

(tovább…)

SING, azaz angol énekek bemutatója

2018 04 01

A Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola két tanítási nyelvű tagozata ismét kitett magáért. Március 7-én, szerdán bemutatkoztak az iskola első és második osztályos angol tagozatos diákjai, de a rendezvény keretein belül most is lehetőség nyílt arra, hogy az óvodások is kiálljanak a nagyközönség elé. Elmondhatjuk, hogy Szentesen szinte majdnem minden óvodában játékos keretek között megismerkedhetnek a gyerekek az idegen nyelvvel.

(tovább…)

Húsvéti komaság – Néhány érdekesség és elfeledett hagyomány

2018 03 31

Mielőtt a húsvét a kereszténység, Jézus feltámadásának ünnepe lett volna, a tojásdíszítés hagyománya, valószínűleg termékenységi rítushoz kapcsolódóan, már létezhetett. Erre utal pl. Móra Ferenc ásatásai során egy avar kori sírból előkerült karcolt tojáshéj.

(tovább…)

Legfőbb kincsünk az egészséges ivóvíz

2018 03 26

Bolygónk legégetőbb problémáival a XX. században csak regionális szinteken foglalkoztak a nemzetek, mára azonban már nem csupán a víz tisztasága a globális kérdés. Árvizek, aszályok, vízszennyezés – mind károsítják a növényzetet, talajt, folyókat, tavakat. Hogyan csökkenthetjük az ezek által okozott károkat? A megoldást a természet maga kínálja. Új erdők telepítése, a folyók visszakapcsolása az árterekhez, a vizes élőhelyek helyreállítása fontos lépés, hiszen ezek tartják egyensúlyban a víz körforgását, javítva az emberiség egészségét és életminőségét.

Jeges vízben merültek

2018 03 20

A kiképzési terv szerint januárban úgynevezett jég alá merülést hajtottak volna végre a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred munkabúvárai, azonban az akkori tavaszias időjárás miatt erre nem volt lehetőségük. A március eleji kemény fagyok azonban lehetővé tették az elmaradt kiképzés pótlását.

(tovább…)

Szentes Város Díszpolgára 2018-ban Mészáros Zoltán

2018 03 20

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete MÉSZÁROS ZOLTÁN részére SZENTES VÁROS DÍSZPOLGÁRA címet adományozott szakmai munkájáért, a város iránti elkötelezettségéért. A díjat a március 15. ünnepségen vehette át a HUNOR COOP ZRt. elnök-vezérigazgatója Szirbik Imre polgármestertől.

(tovább…)

Családi események 9. hét

2018 03 18

Született (9. hét): Halász Ádám és Fülöp Csillának (Szentes, Honvéd utca 20. A lph. 3/11.) ÁDÁM LEVENTE, Kácsor Mihály és Halter Karolina Katalinnak (Csongrád, Gárdonyi Géza utca 11.) LÉNA KAMILLA nevű gyermeke.
Házasságkötés ezen a héten nem történt.
Elhunyt: Hercz Sándor Szentes, Tóth József utca 20/a. Dudás László Szentes, Jókai Mór utca 28/a.