‘Album’ kategória archívum

Szentesi népzenészek muzsikáltak a Rotary Világelnöke tiszteletére

2017 07 13

Rotary ünnepségekre – köszöntésekre, a szentendrei fúvószenekar muzsikálására, népzenei bemutatókra, új Rotary tagok (Szekszárd) eskütételére is – sor került Szentendrén a Skanzeben július 2-án vasárnap a Rotary Világelnöke látogatása alkalmából.

(tovább…)

A Rotary Világelnöke Szentesen

2017 07 03

A Rotary International napokban hivatalba lépett, ausztrál származású elnöke, Ian Riseley a Magyar Rotary District rendezvénysorozat vendégeként látogatott Magyarországra. Július 2-án és 3-án Szentendrén, Szentesen és Szegeden találkozott a helyi klubok képviselőivel, közöttük sok-sok fiatallal.

(tovább…)

Az év kedvenc füzetborítói – Az elsők cserkeszőlői családi pihenést nyertek

2017 06 28

Az Iroda-Profil Kft. idén is nagy sikerrel rendezte meg „A kedvenc füzetborítóm…” című rajzpályázatát az óvodás, az általános iskola alsó és felső tagozatos tanulói számára. A pályázatra 420 pályamunka érkezett, minden rajz a József Attila és a Horváth Mihály utcai üzletek előtt ki lett állítva, valamint Facebookos szavazást is hirdettek.

(tovább…)

A Szecessziós Ház avatási ünnepsége – Időkapszula a jövőnek

2017 06 23

Június 23-án a déli órákban került sor a volt Petőfi Szálló épületének 10%-át kitevő Szecessziós Ház átadási ünnepségére, melyen részt vett – többek között – Olav Berstad, Norvégia magyarországi nagykövete és Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke is.

(tovább…)

Pedagógusok köszöntése, díszdiplomák átadása

2017 06 10

Szentes Város Önkormányzata és a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ június 9-én tartotta a Pedagógusnapi ünnepséget, amikor a megjelenteket köszöntötte Farkas Sándor országgyűlési képviselő, Szirbik Imre polgármester és a tankerületi központ igazgatója, Balázs József. Az ünnepség első részében a díszdiplomák átadására került sor. Az elismerést idén a következők kapták:

(tovább…)

Országos bajnok elsősegélynyújtók

2017 06 02

Az Országos Elsősegély-ismereti Verseny döntőjében első helyen végzett szakgimnáziumi kategóriában a Saviours csapata, melynek tagjai: Boták Etelka (Boros Sámuel Szakgimn., Szentes, 12.b), Komár Noémi (Boros Sámuel Szakgimn., Szentes, 9.c) és Giricz Anna (Csongrádi Batsányi János Gimn., 12.f) tanulók voltak.

(tovább…)

Gera József Szentes Díszpolgára 80 éves

2017 05 23

A nyugalmazott NASA kutatási igazgató, repülőtervező, fejlesztő mérnök Szentesen született 1937. február 22-én. Szentesi éveit, alakját, kötődését szülővárosához unokatestvérével, Ökrös Péterné Gera Piroskával idézzük fel.

(tovább…)

Újabb szerkesztett újságunk az ekönyvtárban!

2017 05 15

Értesítem Olvasóinkat, hogy legfrissebb lapszámunk felkerült az ekönyvtárba. A következő címen a “Megjelenít…” piros linkről saját gépre letölthető és olvasható: http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41234 

(tovább…)