‘Album’ kategória archívum

Családi események 46-47. hét

2018 12 02

Született (46. héten): Bíró Sámuel Tamás és Kecskés Mónikának (Szentes) Sztella Szófia és Zsoldos Sándor és Kiss Margitnak (Szentes) Dóra Rózsa nevű gyermeke.

(tovább…)

Az aranykalászos Hegedűs István emlékére – A „főúr” megpihent…

2018 11 30

1946. október 17-én látta meg a napvilágot Hódmezővásárhelyen. Pista, miután elvégezte az általános iskolát, egy rövid ideig vájárnak tanult, majd otthagyva az iskolát, váltott egy nagyot és beállt vendéglátózni. És mint kiderült, akkor ez, egy életre szólt nála.

(tovább…)

Boldogító hálanapló

2018 11 15

Az élet valóban megoldásra váró problémák sorából áll, de a hála jó eszköz arra, hogy legyőzzük az ebből fakadó stresszt.

(tovább…)

“Száz liba egy sorba…” – Márton-napi ünnepség a “Kincskereső” óviban

2018 11 12

A szentesi Farkas Antal utcai “Kincskereső” Tagóvoda Márton-napi programot szervezett november 12-én délelőtt. A négy óvodai csoport jellegzetes, az alkalomhoz illő jelmezt viselt, amelyet a szülők és óvónők közösen készítettek el a gyermekek számára. Előzetesen a kicsik “Libák gyermekszemmel…” címmel rajzokat készítettek, amelyekben gyönyörködhettek a többiek is.

(tovább…)

Új bemutató – A főpróba

2018 11 10

A Szentes Városi Amatőr Színkör új bemutatóval készült az új évadra. A Dunai házaspár vezetésével Marcel Achard: A bolond lány c. bűnügyi vígjátékát alkalmazta színpadra három képben és egy felvonásban a társulat. A próba sorozat a végéhez ért, az előadás főpróbáját tegnap, november 9-én este tartották a Dózsa-ház Közösségi Térben kialakított mini színháztermükben. Beletekinthettünk a bemutatóba, íme, néhány kép kedvcsinálónak a jövőbeni bemutatókhoz.

(tovább…)

Gyógyulni gyógyuló madarakkal – Elhivatottságból jeles, Szentesen

2018 11 08

Bő 1 éve, hogy a Hortobágyi Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomása megnyílt. A Dél-alföldi régióban egyedülálló kezdeményezésnek Nagy Tímea volt, s a mai napig is ő a motorja. A kétgyermekes anyuka korábban is megmentette a talált madárkát, még ha a bérházi adottságok között kellett is ápolnia. Egyre inkább ráérezve e tevékenység hasznosságára, a hortobágyi madárkórházba jelentkezett önkéntesnek, ahol rengeteget segédkezett a műtéteknél, valamint a madarak ellátásánál, ennek már hét éve. Ezáltal nagyon sok tapasztalatot szerzett, és módjában állt nagyon sok mindent elsajátítani.

(tovább…)

Elismerés Karikó-Tóth Tibornak

2018 11 07

A Tiszántúli Református Egyházkerület Tanácsa “a Tiszántúli Református Egyházkerület Pedagógiai Díja” elismerésben részesítette Karikó-Tóth Tibort a Kiss Bálint Református Általános Iskola igazgatóját. A díj  a református köznevelés területén végzett magas színvonalú, kiemelkedően eredményes munkája, valamint a református hagyományok és értékek megőrzésének, továbbvitelének érdekében huzamos időn át kifejtett tevékenysége elismerése. Az elismerést október 27-én a debreceni egyház-kerületi közgyűlésen vehette át.

(tovább…)

Terézke-blog 14: Havasi Balázs – Ecset és zongora, avagy tudásban tudás

2018 10 20

Modern, ám mégis klasszikus. Az egész világon emberek milliói lehettek részesei az élménynek, amint Munkácsy Mihály, a sajnos rövid életet élt, nehéz sorsú festő géniusz mintegy száz alkotása vált Havasi szerzemények illusztrációjává. Különleges találkozás, sajátos tárlatvezetés, emlékezés, tisztelgés. Alkotássorozatával Havasi Balázs missziót is teljesít, hiszen a festményeken keresztül hiteles képet mutat meg a magyar társadalom 1800-as évek végi helyzetéről. A szerzemények és képek tökéletes összhangban vannak, nézzünk erre példát:

(tovább…)