‘Album’ kategória archívum

Terézke-blog 16: A szentháromság egyensúly

2019 01 24

„A bűnbánat a legerősebb gyógymód…” – vallja Csókay András Dr. idegsebész, agykutató, aki Prof. Dr. Papp Lajos közismert szívsebészt mesterének tekinti. Miért is idézem ezt a rövidke gondolatot?

(tovább…)

In memoriam Pólya László

2019 01 15

Karácsony után közvetlen hallottam a szomorú hírt, feladta a küzdelmet Pólya Laci.
A városban sokan ismerték őt, mint fogtechnikust, aki az eltört fogprotéziseket soron kívül megjavította, lehetett ilyen kéréssel hozzá fordulni bármikor. Természetesen komoly fogsorokat és pótlásokat művészi módon készített, jól felszerelt, patyolat tisztaságú műhelyében.
Pontos, precíz munkát végzett, több fogorvos munkáját is segítve.

(tovább…)

“Az ecset színfóniája” – A klasszikus és kortárs összhangzata

2019 01 10
Ma, január 10-én délután a Tokácsli Galériában nyílt K. Szabóné Licsicsányi Rózsa festménykiállítása. Az alkotásokat Kálmánné Szabó Erzsébet, a Szivárvány Művészeti Iskola (Művészetek Háza) igazgatója ajánlotta a megjelentek figyelmébe.

(tovább…)

B U É K !

2019 01 01

Gyorsan eltelt a 2018. év, hozott jót is és rosszat is, gondolom mindenkinek. Nekem személy szerint több volt a negatív, de ez magánügy. Különben is hagyjuk a rosszat hátra és a jóra emlékezzünk.

(tovább…)

Családi események 46-47. hét

2018 12 02

Született (46. héten): Bíró Sámuel Tamás és Kecskés Mónikának (Szentes) Sztella Szófia és Zsoldos Sándor és Kiss Margitnak (Szentes) Dóra Rózsa nevű gyermeke.

(tovább…)

Az aranykalászos Hegedűs István emlékére – A „főúr” megpihent…

2018 11 30

1946. október 17-én látta meg a napvilágot Hódmezővásárhelyen. Pista, miután elvégezte az általános iskolát, egy rövid ideig vájárnak tanult, majd otthagyva az iskolát, váltott egy nagyot és beállt vendéglátózni. És mint kiderült, akkor ez, egy életre szólt nála.

(tovább…)

Boldogító hálanapló

2018 11 15

Az élet valóban megoldásra váró problémák sorából áll, de a hála jó eszköz arra, hogy legyőzzük az ebből fakadó stresszt.

(tovább…)

“Száz liba egy sorba…” – Márton-napi ünnepség a “Kincskereső” óviban

2018 11 12

A szentesi Farkas Antal utcai “Kincskereső” Tagóvoda Márton-napi programot szervezett november 12-én délelőtt. A négy óvodai csoport jellegzetes, az alkalomhoz illő jelmezt viselt, amelyet a szülők és óvónők közösen készítettek el a gyermekek számára. Előzetesen a kicsik “Libák gyermekszemmel…” címmel rajzokat készítettek, amelyekben gyönyörködhettek a többiek is.

(tovább…)