Új halőri jármű, hatékonyabb jelenlét a Kurcán

A Szentesi Gerecz Elelmér Horgász Egyesület október 24-én este összevont vezetőségi és halőri megbeszélést tartott az egyesület székházában, abból az apropóból, hogy sikeres pályázaton új halőri gépkocsihoz jutottak, és a korábbi 20 éves járművet le tudták cserélni az új Toyota Hilux pickup gépkocsira. A gépkocsi átadásán részt vett Szabó Zoltán Ferenc polgármester is, aki szintén rendszeresen hódol a horgászsportnak.

Kalamusz Endre elnök arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy 2.860 ezer forintért jutottak a közel 9.5 millió forint értékű autóhoz, amelyhez csörlőt és két garnitúra gumit is kaptak. A beszerzés módja 5 éves tartós haszonbérlet, ami azt jelenti, hogy 5 év múlva az egyesület tulajdonába kerül a jármű.

Az elnök hozzátette, a gépkocsi fenntartása nem fog többe kerülni, mint az előző járműé. Elmondta, hogy a beszerzés a MOHOSZ közreműködésével történt, az országos horgász szövetség a költségek 70%-át magára vállalta. Ezután a Toyota Hilux kulcsait a hattagú halőri csoport vezetője, Darabos János vette át. Jó szolgálatot tesz majd az új Toyota nap, mint nap a 17 kilométeres Kurca szakasz bejárásában – hallottuk.

Kiss Csaba, az egyesület alelnöke, önkormányzati képviselő kiegészítésként azt mondta: az egyesület az elmúlt évek alatt következetesen, takarékosan gazdálkodott, így tudták biztosítani a jármű beszerzéséhez szükséges önrészt. Köszönetet mondott az egyesület tagságának mindezért, hiszen nem minden horgászegyesület tehette volna meg az önrész vállalását. Külön kiemelte elismerését a vezetőség tagjainak, és az elnök úrnak.

A rövid átadás-átvétel után az egyesület vezetősége az aktuális teendők és feladatok megbeszélésével folytatta az estét.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.