‘Sport’ kategória archívum

Szentesiek is tekertek a sereggel

2017 05 17

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred állományából többen is részt vettek hétvégén a Tekerj a Sereggel kerékpáros túrán, amit, mint ebben az időszakban szokásos, most is a Balaton körül rendeztek.

(tovább…)

Fizikai állapotfelmérés az ezrednél

2017 05 09

Az MH 37. II. Rákóczi Ezrednél nagy hangsúlyt fektetnek a fizikai állapot megőrzésére és fejlesztésére. Minden szerdán megtartásra kerül az állóképesség fenntartását szolgáló ezredfutás, melyet havonta egyszer különböző távolságú (6, 10, 20 km) menetgyakorlat vált fel.

(tovább…)

Nemzetközi szenior úszóbajnokság

2017 05 06

A Delfin ESC ebben az évben is, immár 22. alkalommal rendezi meg Szentesen a Nemzetközi Szenior Úszóbajnokságot a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában. A verseny célja a felnőtt lakosság rendszeres sportolásának elősegítése, az egészségmegőrzés, valamint az úszósport népszerűsítése. A szenior korú versenyzők e megmérettetés keretei között is kiváló lehetőséget kapnak a felkészülésre, a versenyrutin megszerzésére.

(tovább…)

Az életműdíj margójára – A sportoló cukrász

2017 04 29

Az idei sportolói ünnepségen, március harmadikán Életműdíjban részesült Horváth Zoltán, az egykori Petőfi Cukrászda üzemeltetője, aki nyugdíjasként, napjainkban a Szentesi Fogathajtó Egyesület titkáraként szervezi a helyi lovas sportéletet. Alsóréti tanyáján gazdálkodik, lovaival gyakran viszi sétakocsikázni a városunkba érkező vendégeket, vagy éppen a táborozó gyerekeket.

(tovább…)

Emlékezés és koszorúzás

2017 04 05

Április 4-én kora délután Szentes és Csongrád város önkormányzata, a Magyar Birkózó Szövetség, valamint a Dr. Papp László Birkózó Egyesület, és annak csongrádi szakosztálya megemlékezést rendezett a Lőrincz Márton téren az olimpiai tölgy ültetésének 80. évfordulója tiszteletére.

(tovább…)

Menetszél kerékpártúrák

2017 03 20

Csatoljuk az Életjel Egyesület felhívását, amelyben a szervezendő kerékpártúráikról adnak tájékoztatást.

Küldetése és szenvedélye a természetjárás… Tóth Tibor tanár úr elismerése

2017 03 18

A Természetjáró Fiatalok Szövetsége Ifjúsági Természetjárásért Díjban részesítette Tóth Tibort, a Horváth Mihály Gimnázium tanárát. A díjátadó ünnepségre március 4-én, Budapesten a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Középiskola dísztermében került sor. Ebből az alkalomból beszélgettünk a kitüntetettel és igazgató úrral.

(tovább…)

A Fit Kidről

2017 03 18

Szentesen február utolsó hétvégéjén a sportcsarnokban Fit Kid bemutató volt.

(tovább…)