‘Sport’ kategória archívum

Halhatatlan Sportolók Szentesen

2017 02 24

A Szentes Városi Könyvtár és az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred szervezésében az érdeklődők egy különleges baráti beszélgetésen vehettek részt ma kora este.

(tovább…)

A szentesi póló megkerülhetetlen ikonja távozott – Kiss “Ottóbá”emlékére

2017 02 17

A napokban kaptuk a lesújtó hírt, hogy “Ottóbá” elment. Ő volt az a sportvezető, akinek az életútja generációkon keresztül fogta keretbe a Szentesi Vízilabdát, Ő volt a nagy idők tanúja. Lélekemelő története példaként áll előttünk. Olyan sportvezető nagyságokkal “szolgálta” a pólót 1957 óta (45 éven keresztül, köszönjük), mint Náday, dr. Haraszti, dr. Rébeli, Kádár, Kozák vagy olyan legendás játékosoknak intézte a dolgait, mint Dobossy, dr. Filep, Mikó, Dongó, dr. Tóth, Soós, Pengő, Horváth Cs, Berki, Pellei, Tóth L. és sorolhatnánk még sokáig a nagyszerű pólósok neveit. Sohasem tartotta magát (a klasszikus értelemben vett) sportembernek, csak a háttérben dolgozó “szürke munkásnak”, de mégis a legnagyobbak, mint Gyarmati, dr. Szívós, Gallov, dr. Faragó, Kemény stb.., barátságát, elismerését sikerült kivívnia. Ő testesítette meg a technikai vezető fogalmát!

(tovább…)

Új szenior világ- Európa csúcs, valamint öt új szenior korosztályos országos csúcs és három új alapcsúcs Szentesen az Évindító Szenior Hosszú távú és Összetett Sprintversenyen

2017 02 06

A szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club rendezett a Dr. Rébeli Szabó József Sportuszodában. Az Iron Aquatics (Hosszú Katinkáék egyesülete!) a 4×100 méteres mix gyorsváltóban a hatalmas világ- és Európa-csúcsot úszott a III. korcsoportban. A váltó első tagja Shönek András országos csúccsal indított a 100 méteres gyorsúszásban. A VI. korcsoportban a szentesiek dr. Borzi Miklós, Melkuhn Dezső, Palásti KatalinBocskay Zsófia összeállítású csapata országos alapcsúccsal nyert. Szintén új alapcsúcsot úszott a Törökbálint csapata a IV. korcsoportban. Az 1500 méteres gyorsúszásban Reiner László, Hajdú László és Kalaus Valter szintén országos csúccsal nyertek korosztályukban. Ez utóbbi versenyzőnek a szám közben még 800 méteren is sikerült megdönteni az érvényben lévő csúcsot.

(tovább…)

Folytatódik a Teremlabdarúgó bajnokság

2017 01 05

Január 8-án folytatódik a teremlabdarúgó bajnokság a Hungerit Kupáért. A résztvevő csapatok a következő felállásban mérkőznek:

Versennyel indítják az évet

2017 01 02

A Szentesi Delfin ESC idén is, immár második alkalommal hirdeti meg az Évindító Nemzetközi Szenior Úszóversenyt, amelynek a Szentesi Üdülőközpont lesz a helyszíne. A versenyre bárki nevezhet, aki kedvet érez saját teljesítménye felméréséhez és nevezését január 10-ig elküldi az egyesület címére: delfin_esc@freemail.hu

(tovább…)

A harmadik játéknap után – HUNGERIT kupa eredmények

2016 12 30

December 18-án került sor a Regionális teremlabdarúgó bajnokság harmadik fordulójára, amelynek tétje a Hungerit Kupa elnyerése. A csapatok öt csoportban mérik össze erejüket. Ezen a versenynapon azonban négy mérkőzés is elmaradt.

(tovább…)

Sérülésmentes évet mindenkinek! – Hajrá, KINI!

2016 12 20

A Szentesi Kinizsi SZITE a hónap közepén tartotta a Központi Gyermekélelmezési Konyha ebédlőjében évértékelő összejövetelét. A rendezvényen a gyermek labdarúgók, szüleik, az U7 – U17-es csapatok edzői, valamint a női ifi és felnőtt játékosok vettek részt.

(tovább…)

A Hungerit Kupa harmadik versenynapja

2016 12 16

Hungerit Kupa harmadik forlduló. A Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban vasárnap a mellékelt sorsolás alapján mérik össze tudásukat a Hungerit kupáért mérkőző csapatok.