A hagyományok és közös kulturális értékek jegyében – A Damjanich Utcai Tagóvoda testvéróvodai szerződést írt alá a Sepsiszentgyörgyi Árvácska Óvodával

Népi játékokból szőtt műsor csokorral fogadta a Damjanich Utcai Tagóvoda a Sepsiszentgyörgyről érkezett vendégeket október 25-én délután. Ágostonné Szabó Tünde tagóvoda vezető köszöntőjében elmondta, hogy a Sepsiszentgyörgyi Árvácska Óvodával testvéróvodai kapcsolatot létesítenek. Szándékukat a mai napon szerződés közös aláírásával is megerősítik.

Szentes immár két éve hivatalosan is testvérvárosa a Kovászna megyei településnek, és a Damjanich Tagóvoda a második testvéróvodája. Májusban az óvoda két óvó nénije már látogatást tett a sepsiszentgyörgyi óvodában a szakmai és az emberi kapcsolatok elmélyítésének szándékával. Nagyon kedvező fogadtatásban részesültek – hallottuk.

A szentesiek sokat készültek a mostani találkozásra. Ágostonné Szabó Tünde tagóvoda vezető köszönetet mondott az önkormányzatnak, személy szerint Kovács János képviselőnek, valamint az óvoda minden dolgozójának, akik az előkészületeket segítették.

Albert Andrea az Árvácska Óvoda képviseletében köszöntötte a szentesieket. Azt mondta, a közösség akkor közösség, ha tudunk együttműködni. Ennek alapja, hogy emberek közötti kapcsolatok jöjjenek létre. Reményét fejezte ki, hogy a településük korábbi intézményi kapcsolatai után még egy kaput sikerül kinyitni egymás szívéhez. Egymás kultúráját belopjuk a hétköznapjainkba. Egyre jobban megismerve egymást, maradandót fogunk tudni létrehozni közös örömünkre – tette hozzá. Majd átadta ajándékaikat. Édességcsomagot és könyveket hoztak a szentesi óvodások számára.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester és Kovács János önkormányzati képviselő is köszöntötte az erdélyi vendégeket. Kovács János arról is beszélt, hogy egy harmadik óvodai testvérkapcsolat is előkészítés alatt áll.

Az együttműködési szerződés aláírása után a vendégek tovább ismerkedtek az óvodában folyó nevelő munkával, az óvoda eszközeivel, felszereltségével, jövőbeni terveivel.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.