‘Hírek’ kategória archívum

A tavaszvárás jegyében

2017 03 25

Visszavonhatatlanul megérkezett a várva-várt tavasz. A lakás nagytakarításával, a tél nyomainak eltüntetésével a vidámság, a napsütés a díszítési kedvet is előcsalogatja. A kedvcsináláshoz néhány ötlettel járultak hozzá a városi könyvtár munkatársai március 25-én délelőtt. Színes papírok, ragasztó, természetes anyagok, remek ötlet és máris olcsón elkészíthető a hangulatos ajtó-, ablakdísz, kopogtató, vagy akár a húsvét hangulatát idéző apró dísztárgyak.

(tovább…)

Családi események 11. hét

2017 03 24

Született: Schal Dániel és Forgó Zsuzsannának (Csongrád, Orgona utca 20. 4. em. 12 a.) IZABELLA, Józsa László és Túri Diánának (Csongrád, Ady Endre utca 28.) ÁRON, Justin Sándor és Kádár Viktóriának (Csongrád, Pajtás utca 9.) DÓRA, Farkas László és Péter Andrea Mónikának (Csongrád, Virág Benedek utca 1.) LÁSZLÓ, Bátori Gábor és Szabó Kittinek (Szentes, Mátyás király utca 22.) NÁNDOR nevű gyermeke.

(tovább…)

Önbizalom erősítő közösséget épít az elismert mesterfodrász

2017 03 23

Ma sajtótájékoztatón a Megyeháza Kulturális és Konferencia Központban jelentette be Tonomárné Dancsó Erika mesterfodrász, hogy a HCF (Haute Coiffure Francaise) magyarországi vezetőjeként egyrészt a fodrász szakma számára teszi mind ismertebbé a francia hajvágás legújabb divatirányzatait, másrészt áprilistól elindítja a “Szeresd Magad!” közösséget, amely a nevét viselő szalon új szolgáltatásaként a vendégek belső önfejlesztését segíti.

(tovább…)

Fogadónap

2017 03 23
Szirbik Imre polgármester március 29-én szerdán délelőtt 9.00 és 11.00 óra között, dr. Demeter Attila alpolgármester délután 14.00 és 16.00 óra között fogadja az érdeklődőket hivatali helyiségében.

(tovább…)

Óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét!

2017 03 22

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztálya két programmal készül a Víz Világnapi rendezvényre. A  VÍZ VILÁGNAP megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. Ennek hatására az ENSZ 1993 óta március 22. nyilvánította a Víz Világnapjának, felhívva a kormányok, civil szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz nélkülözhetetlen szerepére életünkben.

(tovább…)

Menetszél kerékpártúrák

2017 03 20

Csatoljuk az Életjel Egyesület felhívását, amelyben a szervezendő kerékpártúráikról adnak tájékoztatást.

Országos képzőművészeti pályázat, immár nyolcadszor

2017 03 19

A Szivárvány Művészeti Iskola és az SZTE Rajz- Művészettörténet Tanszék Hazánk védett növényei és állatai címmel hirdette meg országos képzőművészeti versenyét. A www.muveszetekhaza.szentes.hu weboldalukon, valamint Facebook oldalukon részletesen is megtekinthető a pályázati kiírás. Az elődöntőre nevező gyerekek március 31-ig küldhetik el pályamunkáikat a rendező művészeti iskola címére. Az országos döntőnek, ahogy a korábbi években is, Szentes város ad otthont május 20-án. A zsűri elnöke idén is Roskó Gábor képzőművész, egyetemi docens.

Családi események 10. hét

2017 03 18

Született: Kazi János és Pótári Krisztina Ilonának (Szentes, Zrínyi utca 16.) ZALÁN, Pólya Sándor és Halmai Mónikának (Szentes, József Attila utca 4. B. lph. V/14.) NIMRÓD SÁNDOR, Tropa Zoltán és Szentmiklósi Anitának (Csongrád, Bercsényi Miklós utca 29.) ÁDÁM ZOLTÁN nevű gyermek.

(tovább…)