Sportolók köszöntése 2019 – “Az év sportolója” Kudella Panna

Március 1-én a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban rendezte meg Szentes Város Önkormányzata a hagyományos ünnepségét, ahol az elmúlt év kiváló sportolóinak elismerésére került sor. A 2018. év “Év sportolója” különdíjat Kudella Panna vízilabdázó vehette át Szirbik Imre polgármestertől.

A Szentesi Vízilabda Klub játékosa 2018. június elején megnyerte a serdülőbajnokságot, a pontvadászat gólkirálynője lett, miközben rendszeresen lehetőséget kapott az OB I-es felnőtt csapatban is.
Ezután jöttek a válogatott szereplések, hiszen a legendás Faragó Tamás irányította ifjúsági nemzeti csapat világbajnoki keretébe került, ahogy klubtársa, Dömsödi Dalma is. Az aranyálmot nem tudta megvalósítani a csapattal, de a hatodik hely is elismerésre méltó eredmény, amelyben nyolc találatával kulcsszereplő volt.

Ezzel nem lett vége nemzetközi szezonjának, hiszen ismét egy klubtársával, Szabó Krisztinával együtt az U19-es Európa-bajnokságon is szerepelt, ahonnan csak egy elvesztett ötméteres párbaj miatt nem tudott bronzéremmel hazatérni. 2018. évi eredményei alapján megkapta az év legjobb Csongrád megyei utánpótlás-sportolójának járó elismerést is a 49. alkalommal megrendezett Délmagyarország Év Sportolója Díjátadó Gálán. Szeme előtt az olimpia lebeg, melyhez minden adottsága és szorgalma megvan. Eredményei: 2017-ben IFI Európa Bajnokság 3. hely, 2018-ban IFI Világbajnokság 6. hely, Junior Európa Bajnokság 4. hely, Magyar Serdülő Bajnok, Magyar Ifi ezüstérmes.

Fotó: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.