Sportolók köszöntése 2019 – Az “Év csapata”

Március 1-én a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban rendezte meg Szentes Város Önkormányzata a hagyományos ünnepségét, ahol az elmúlt év kiváló sportolóinak elismerésére került sor. A 2018. év “Év csapata” a Szentesi Vízilabda Klub Serdülő Lány csapata, akik az Országos Serdülő Lány Bajnokságon 1. helyezést értek el.

A csapat tagjai:  Bocskay Edit Édua, Czirbus Dorottya, Dömsödi Dalma, Fodor Fiorella Ilona, Héri Adrienn, Hoffmann Hanna, Kajtár Sára, Káris Janka, Kocsis Fanni, Korom Réka, Kudella Panna, Mácsai Kata Gréta, Miszlai Georgina, Nagy Letícia, Remzső Angéla, Tóth Fruzsina, Varga Virág, Wenxin Dong. Edző: Oltyán Gyula.

A Szentesi Vízilabda Klub utánpótlás leány csapatai a 2017/2018-as magyar országos bajnokságokban kiemelkedő eredményeket értek el. Így hosszú évek óta a magyar utánpótlás élvonalának meghatározó Klubja a Szentes. A klub sikerei igazolják a szentesi vízilabda műhelyben elvégzett tudatos munkát, melyet a pólós társadalom is elismer. A női vízilabda sajátos helyzetét jól tükrözi a szentesi serdülő csapat is, hiszen az edzések összehangolása, a játékosok iskolai tanulmányaival történő egyeztetése a mindenkori edzőnek nehézséget okoz. A serdülő csapat edzője Oltyán Gyula és segítője Győri Eszter, ezt a feladatot fantasztikusan oldja meg nap, mint nap.  

A budapesti négyes döntőben, az első napon a favoritnak kikiáltott BVSC csapatát múlták felül a lányok, míg a döntőben a másik nagy esélyes Újpestet győzték le 7-4-re. Ezen csodálatos eredmény azért is volt meglepő, mert az Újpest hazai pályáját jelentő Margit-szigeti uszodában volt.  A Klub szentesi utánpótlás lány csapatai, mindhárom korosztályban dobogós helyen állnak az idei bajnokságokon is.

Fotó: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.