Sportolók köszöntése 2019 – A 2018. év “Év edzője” Benkő Márta

Március 1-én a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban rendezte meg Szentes Város Önkormányzata a hagyományos ünnepségét, ahol az elmúlt év kiváló sportolóinak elismerésére került sor. A 2018. év “Év edzője” különdíjat Benkő Márta vehette át Szirbik Imre polgármestertől.

Benkő Márta sport pályafutásáról: 1970 óta szentesi sportoló. Diszkoszvetőként többszörös magyar bajnok és válogatott versenyző. Jelenleg a MAXIMUS SE edzőjeként tevékenykedik. Irányítása alatt a sportolók különböző Magyar Bajnokságokon 73 országos bajnoki érmet szereztek. 2018-ban Váradi Krisztina és Rakovszky Tibor munkáját irányította. Rakovszky Tibor súlylökésben az Országos Téli Dobóbajnokságon országos bajnoki címet, a Felnőtt Magyar Bajnokságon ezüstérmet szerzett. Váradi Krisztina 2. helyezést súlylökésben, 3. helyezést diszkoszvetésben ért el az Országos Téli Dobóbajnokságon, míg egy ezüstérmet szerzett az Országos Bajnokságon.

A Magyar Szuper Liga döntőn Rakovszky Tibor aranyérmet, Váradi Krisztina 2 db ezüstérmet szerzett súlylökésben és diszkoszvetésben. A 2018-as bajnoki évadban a Magyar Atlétikai Szövetség által kiírt országos bajnoki versenyeken összesen 8 bajnoki érmet szereztek versenyzői. Az elmúlt évben Csongrád megyei atléta a szentesi versenyzőkön kívül nem szerzett országos bajnokságon érmet. Az általa irányított sportolók sikerei nem csak a megyében, hanem országos szinten is ismertté tették városunk nevét. Neményi Béla testnevelővel közösen a Szentesi Klauzál Gábor Általános Iskolában már három éve 80 gyermek atlétikai felkészítését végzi térítés nélkül, heti 6 órában. Munkáját minden esetben a sport és a sportolók iránti elkötelezettség jellemzi, ezzel a magatartásával kivívta úgy a gyermek, mint a felnőtt versenyzők, valamint munkatársainak elismerését egyaránt.

Fotó: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.