Kontraszt fotográfiák – Szociofotóktól tájképekig…

Március 23-án a Szentesi Művelődési Központban került sor a Kontraszt Fotográfiai Társaság bemutatkozó kiállításának megnyitójára. A megjelenteket a Tilinkó népdalkör tavaszi népdalcsokorral köszöntötte, majd Nagy István, a Szentesi Fotókör vezetője, fotóművész beszélt a kiállítás előzményeiről.

-A Szentesi Fotókör és a régi Győri Fotóklub közötti kapcsolat hosszú időre nyúlik vissza, így Szabó Béla fotóművész kollégám alkotásait is már többször láthatta városunk közönsége. A Kontraszt Fotókör 2013-ban alakult azért, hogy közösen szervezzenek kiállításokat, vegyenek részt pályázatokon. Úgy végezzenek műhelymunkát, hogy egyéni alkotói módját a fotókör tagja megőrzi, mégis módja van a szakmai fejlődésre – mondta. A mostani kiállításra húsz képet hoztak magukkal, ízelítőt adva alkotói sokszínűségükből – tette hozzá.

A csoport vezetője, Szabó Béla fotóművész közösségükről elmondta, hogy virtuálisan, az internet segítségével tudják tartani a kapcsolatot, hiszen Tatabányától Dunaszerdahelyig, Dabastól Nigériáig, nagyon nagy távolságokat kell megtenni tagjaiknak a találkozás érdekében. A bemutatkozásukra olyan “csalamádéval” készültek, amikor az alkotók szociofotót, tájképet, emberábrázolást, természeti képeket egyaránt hoztak magukkal, hogy a végeredmény “finom” legyen, megmutassák közösségük képi világának sokszínűségét.

Az április 28-ig látogatható tárlat kiállítói névsora: Becker Irén, Erdélyi Ákos, Erdős László, Faragó Ferenc, Ferenczi Attila, Lelkes Ödön, Mekli Zoltán, Péli László, Prauda Miklós, Szabó Béla.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.