Gobelinvarrók nálunk találkoznak

A Hegedûs László Helyõrségi Klub ad otthont az V. Országos Szamosközi Gobelinvarró Pályázat és Kiállítás alkotásainak november 20. és 30. között.

Szamosközi Antal festõmûvészünk mintegy húsz új festménye alapján készültek azok a gobelinek, amelyek az õsi kézimunka szerelmeseit megihlethették. Az ország minden részébõl a pályamunkák normál és tûgobelin kategóriában érkeztek, több, és jórészt nagyobb méretben, mint a korábbi években.
A szervezõk rengeteg díjjal és támogatói különdíjjal készültek fel a jubileumi eredményhirdetésre – említette Szamosköziné Tünde, a pályázat egyik ötletgazdája. Az ötéves évforduló alkalmából ajándékra számíthatnak azok, akik folyamatosan részt vettek kézimunkáikkal a pályázaton. Az idén újdonság, hogy a klasszikus gobelinek mellett megjelentek a modern és az ún. fantasy kategóriába tartozó alkotások is.
A Szamosközi házaspár rendszeresen támogatja az ország más részén megrendezendõ hasonló jellegû rendezvényeket, hiszen a hagyományõrzésen túl fontos szempont számukra az alkotói kiteljesedés, a személyes harmónia megtalálása az alkotásban, amire a gobelin készítés kiválóan alkalmas.
A kiállítás megnyitója november 20-án 14 órakor  lesz, amikor a megjelenteket Szûcs Lajos alpolgármester köszönti. A pályamunkákat idén is dr. Kun Edit jogász festõmûvész értékeli. Közremûködik Horváth Henrietta zongorán és Szamosközi Beáta oboán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.