Pályázat a jobb közbiztonságért – Részeg szemüveg diákoknak

Pintér Sándor belügyminiszter levélben gratulált Szentes város rendõrkapitányának ahhoz a pályázati sikerhez, amely lehetõvé teszi a rendõrkapitányság és társszervei összehangoltabb tevékenységét a lakosság közbiztonsága érdekében.

Balogh Szabó Imre r. alezredes a levelet azon a koordinációs értekezleten ismertette, ahol lehetséges pályázati partnerként mintegy harminc intézmény és civil szervezet képviselõje volt jelen.
Szentes és Csongrád rendõrkapitánysága, közösen pályázva közel 6 millió forint támogatást nyert bûnmegelõzési tevékenységük színvonalának javítására. Szentes rendõrkapitánya a koordinációs értekezleten vázolta, hogy Szentes és térsége vonatkozásában a pályázati forrás felhasználásával egyrészt a külterületeken jelzõrendszer kiépítésével, valamint a társszervekkel közös szolgálatellátással szeretnék a pályázati célt megvalósítani. A program  kiemelten indokolt, mert a kapitányság illetékességi területén történt bûncselekmények kétharmadát a vagyon ellen elkövetettek teszik ki. A lakosság biztonságérzetén ezért van mit

javítani. Tehát szorosabbra fûzik az együttmûködést pl. a Családsegítõ központtal vagy a Gondozási központtal, az oktatási intézményekkel, polgárõrséggel, vadásztársaságokkal. Ötven EASY típusú segélyhívásra alkalmas telefont vásárolnak és osztanak szét a legelszigeteltebb területeken élõk között, vagy az ún. “részeg szemüvegek” használatával ismertetik meg a fiatalokat az ittas vezetés hatásaival és következményeivel. Notebookot, projektort szereznek be bûnmegelõzési elõadásaik megtartásához. De szórólapok is készülnek majd a legfontosabb tudnivalókkal, amelyeket rendõrjárõreik személyesen juttatnak el a külterületi lakossághoz, így is emberközelibbé téve a megelõzõ programot. A középiskolásokat pedig az ún. élménypedagógia módszerével vonják be. Dr. Orosz Katalin r. õrnagy e program koordinációs vezetõje elmondta, hogy a prevenciós médiatár kisfilmekkel áll a rendelkezésükre, amelyeket minden iskola tanulóival szeretnének egy-egy osztályfõnöki óra keretében megismertetni.

Hangsúlyozta, hogy az összes iskolát felkeresik  ezekben a napokban, ami nem jelenti azt, hogy probléma lenne az iskolában. A cél ugyanis a megelõzés. A fiataloknak tisztában kell lenniük azzal, mit jelent elkövetõvé vagy áldozattá válni. Utóbbiak kihez, hova fordulhatnak.
A rendõrség és társszervek közös szolgálatszervezését Varga Zsolt r. hadnagy koordinálja – hallhattuk az értekezleten.
Kép és szöveg: dite

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.