Kóstolójeggyel lehet lecsót kóstolni! – A “legeket” díjazzák

A Hunor Coop Zrt. kilencedik alkalommal lesz házigazdája a Lecsófesztiválnak. A rendezvény mára bekerült az ország tíz legnagyobb tömeget megmozgató gasztronómiai rendezvénye közé, ily módon is népszerûsítve a paprika és paradicsom városát.

Mészáros Zoltán vezérigazgatót arról faggattam, milyen újdonságokra számíthatunk az idén.
– Szentes város jegyzõjétõl kaptam a tippet, hogy legyen kóstolójegy, amellyel a távolabbi vidékekrõl érkezõk megkóstolhatják, mi fõ a bográcsokban. Az ötletet köszönjük és úgy teljesítjük ki, hogy a rendezvény ideje alatt (szeptember 3-4.) az információs standunkon megvásárolt támogatói jegyek bevételét jótékony célra, azaz az Észak-magyarországi árvízkárosultak javára ajánljuk fel. Egy kóstolójegy 250 Ft-ba kerül, egy személy többet is vásárolhat belõle.
– Mi minden ér díjazást  az idén?
– Ebben az értelemben is lesznek változások. Egyrészt díjazzuk azokat a mesterszakácsokat, akik a legtöbbet gyûjtik össze a kóstolójegyekbõl. Másrészt díjazásra esélyes mindenféle “leg” az idei fesztiválon, tehát pl. a legötletesebb nevû, vagy a legextrémebb megjelenésû csapat, stb…
– Hol tartanak jelenleg a nevezéseket illetõen?
– Sokan foglaltak már,  egészen távoli helyekrõl is, de jó magyar szokás szerint az utolsó két hétben futnak be zömében a nevezések. Ezúton is tájékoztatok minden jelentkezõt, hogy a nevezés legutolsó határideje augusztus 30. hétfõ! 
– A helyszín még megbirkózik a tömeggel?
– Mi alkalmazkodunk a helyszín adottságaihoz. Örömmel jelzem, hogy ez az utolsó év, amikor még a régi Kála Áruház köré gyûlhetünk, ugyanis januárban megkezdõdik az épület bõvítése, felújítása. A X. Szentesi Lecsófesztivál már a megújult áruház avatásával eshet egybe.
– Gazdag szórakoztató  program kíséri az idei eseményt is. Mi alapján válogatták a fellépõket?
– Pénteken, a szalonnasütés utcabál hangulatához alkalmas a Roy és Ádám formáció. A fiatalok szeretik a zenéjüket, a tavalyi rögtönzött közvélemény kutatásunk szerint.  A fõ attrakció mégis a szombat, amikor a mulatós hangulatról a Dupla Kávé gondoskodik. A Csillag Szüleik egyedi hangi adottságokkal rendelkezõ felfedezettje, Vásáry André személy szerint nekem is nagy kedvencem. Korda György és Balázs Klári pedig az a két mûvész, akikre – reményeink szerint – nagyon sokan lesznek kíváncsiak. Tudomásom szerint Korda György egyik kedvenc étele a lecsó, már ezért is szerencsés a választás. Feltétlenül megvendégeljük õket egy lecsó vacsorával.
– A jó idõt is megrendelték?
– Rend szerint kegyeibe fogad bennünket az idõjárás, bízunk benne, most sem lesz másként. A Katasztrófavédelem felé be van jelentve a program, hiszen a tûz nem játék! Ha õk kimondják, hogy vészhelyzet van, azt nagyon komolyan fogjuk venni, és megtesszük a szükséges óvintézkedéseket. Reméljük azonban, hogy erre nem kerül sor.
Mészáros Zoltán azt is elárulta, hogy új meglepetés játék is fogadja majd a nézelõdõket, ez a labdarúgó rúgássebességét mérõ eszköz. Ám a gyerekek sem fognak unatkozni, hiszen ugráló-vár, kézmûves sátor már biztosan lesz. A kirakodóvásár elegáns népi iparmûvészeti tárgyakat is kínál szép számmal. Érdemes lesz tehát most is kilátogatni fõzni, nézelõdni vagy kóstolgatni az idei lecsótermést.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.