Karamellbe pattogatott kukorica

A pattogatott kukoricát általában sósan ropogtatjuk. A karamellás pattogatott kukorica viszont olcsó, nagyszerû édesség. Ehhez fél csomag (15 dkg) pattogatni való kukoricát lábasban, lefedve, rázogatva pattogatjuk, majd hagyjuk kihûlni.

2 deka cukorból karamellt készítünk, és kukoricát kisebb adagokban beleforgatjuk, pecsenyelapáttal kiolajozott tányérra átemeljük. A kukoricaszemek összetapadnak, és ha kihûltek, nagyobb darabokra tördeljük. Csak hidegen nyúljunk hozzá, mert különben a kezünket megégethetjük!

A tánti tippjei:

Ha ruhájába ragad a rágógumi, elõször minden féleképpen hagyja megszáradni. Száradás után könynyen leszedhetõ. Az esetleges maradékot sebbenzinnel dörzsölhetjük le.
Levéltetvek és hernyók ellen: 3 ek kenõszappant oldjon fel forró vízben és 5 kanál spirituszban. Ezzel fújja be a növényt.

Ollai Istvánné
Szentes, Mentõ u.  32.

KONYHA ROVATUNK TÁMOGATÓJA A HEUREKA BŐRDÍSZMŰ – JÁTÉK – AJÁNDÉK ÜZLET SZENTES, KOSSUTH U. 15/a. (A KERESKEDŐHÁZ EMELETÉN) Telefon: +36 (63) 317-816

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.