A környezeti tudatosság segítése és kutatása

A természeti – társadalmi környezetünk, és emberi értékeink védelme már rég nem csak a „zöldek” ügye, hanem mindannyiunké! Az Életharmónia Alapítvány programjaival a lakossági és intézményi környezeti tudatosság kialakulását, fejlõdését támogatja.

Programjainkkal egyaránt igyekszünk a környezettudatos életmód gyakorlati lehetõségét megismertetni, de ugyanakkor azt is megmutatni, hogy ennek milyen személyes jelentõsége, értéke van, mit ad hozzá minõségileg életünkhöz, miben változtat jótékonyan. Ezáltal az érzékenységet és motivációt is igyekszünk elérni, a cselekvési ismeretekhez alapot teremtve. Programjainkkal, kiadványainkkal segítünk a helyzet megértésében, melyet kutatói munkával alapozunk meg.
Ennek érdekében egy sokrétû programot valósítunk meg a 2009-es évben “Légy Természetes!” Változás Segítõ Szolgálat néven egy pályázati forrásból. Név szerint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség koordinálásával az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében ”A fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönzõ kampányok (szemléletformálás, informálás, képzés)” c. pályázati konstrukcióból KEOP-2008-6.1.0./A. komponens. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.


Magánszemélyek és oktató-nevelõ intézmények számára nyújtunk segítséget, keresünk kapcsolatot. Kiadványokat biztosítottunk, tanácsadási lehetõséget, elõadást és mûhelycsoportokat tartottunk. Minden esetben a hosszú távú segítést, együttmûködést céloztuk meg.
Az egyén szerepe és szintje alapvetõ a környezeti problémák kialakulásában és megoldásában is egyaránt. Felfoghatjuk ezt lehetõségként is és kötelességként is, de persze nyûgként is. Mi azonban azt valljuk, hogy szinte minden esetben hosszú távon az egyén számára is pozitív életmódváltásról, egészségesebb, harmonikusabb életvezetés kialakításáról van szó a környezeti tudatosság esetében.
Összegyûjtöttük a környezettudatos életmód gyakorlati, cselekvési lehetõségeinek egy szûkebb keresztmetszetét, kiadványok formájában. Ezt elérhetõvé tettük CD lemezen, amely megrendelhetõ, vagy tartalma letölthetõ honlapunkról: http://www.elet-harmonia.hu/programok_mappa/legy_termeszetes/gyakorlati_utmutato_a_kornyezettudatos_eletmodhoz.zip). Tematikus kategóriákba rendeztük õket, mint ‘Aktív állampolgárság’; ‘Általános környezet- és természetvédelem’; ‘Éghajlatvédelem’; ‘Élelmiszer’; ‘Életvezetés’; ‘Energia’; ‘Gazdaság’; ‘Háztartás’; ‘Hulladék’; ‘Iskola’; ‘Közlekedés’; ‘Település, Ház, Kert’; ‘Tudatos vásárlás’; ‘Turizmus’; ‘Víz’.
 

További infó: Email: eletharmonia@gmail.com
Kotogán Róbert: 70/315-9793

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.