Egy kicsit más bolt

Barátaim tanácsára mentem a szolgáltató ház emeletén lévõ új boltba, nem tagadom kíváncsiságból, remélve elnyeri tetszésemet.

Ötvösné Évát régen ismerem, gyermekeit még gyerekkorukból, de nem is mertem arra gondolni, hogy pszichológus lányát, Ötvös Évát találom az Asylum Könyv- és ajándékboltban. A kellemes füstölõ illat, barátságos gyertyafény különleges hangulatot árasztott, természetes anyagból készült bútorokkal, polcokkal. Olyan érzésem volt, mintha mesevilágba léptem volna.
A könyvek közt nézelõdve elcsodálkoztam a gazdag választékon, a pszichológia remekmûvek mellett, agykontrollos, sõt agykontrollos mesekönyvet is találtam. A Szent Korona mágikus jelentésérõl is van érdekes olvasnivaló. Jógához segítséget adó szakkönyvek bõ választéka mellett nem lenne könnyû a sok meditációs CD-bõl és kazettából választani. Miközben vallással kapcsolatos kérdésekre is választ kapunk, nagy tudású, elismert szerzõktõl, nem hiányzik az alternatív terápiák irodalma sem. Természetesen a gyógynövényeket és használatukat bemutató könyvek és szakfolyóiratok is megtalálhatóak.
Ajándékokat, pl. növényi alapú szappanokat, hajszínezõket és illóolajokat találhatunk itt. A többség által megkedvelt füstölõkön kívül új illatokat, közülük engem a henna varázsolt el a legjobban. Közeledve a karácsonyhoz az angyalgyertyák mellett ízléses, szép formájú, változó nagyságú gyertyák sorakoznak a polcon. De a fülbevalókat is alig tudtam otthagyni, olyan szépek.

S mindez nem elég. Úgy éreztem magam, mint baráti társaságban szokás, vidám hangulatban nézelõdhettünk a boltban lévõkkel. Természetes volt, hogy kabátunkat levehettük, így még otthonosabb volt ott lenni, az értékes könyvek közt keresgélve. Közben a fiatal kolleganõ mindenkivel barátságosan beszélgetett, tanácsot adott, figyelve az ott lévõkre, segítségét, nem tolakodva, ajánlva, de önzetlenül. Közben barátságos beszélgetés alakult ki, mintha régen ismert volna minden ott lévõ, minden ott lévõt. Szívesen maradtam volna, de az idõ nagy úr, és búcsúznom kellett. Útközben arra gondoltam, hogy milyen szerencsés a városunk, hogy egy ilyen értékes bolttal lett gazdagabb, ahol fontos a vevõ, s az árukészlet értékes, igazi tudást segítõ.
Adventben jó volt megtapasztalni: A jó idõben megtett, figyelmes cselekedet megédesíti a pillanatot. Ezzel a szép gondolattal kívánok minden kedves olvasónknak, áldott szép, szeretetben gazdag karácsonyt.
füredi zsuzsa

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.