Madárkiállítás Mikuláskor

A tavalyi nagy sikerû Madárfesztivál után, a-mely három magyar bajnokot juttatott az olaszországi világbajnokságra, mind a madarászok, mind a gyerekek követelték a folytatást. Dr. Dobos András ötletgazda és fõszervezõ örömmel számolt be lapunknak arról, hogy a Mikulás meglepetést hoz a puttonyában.

December 4-én és 5-én  az ifjúsági házban a Szentesi Díszmadártenyésztõk Egyesülete és az ifjúsági ház díszmadár szakköre Mikulás madárkiállítást rendez. Ezúttal szolidabb léptékben gondolkodva, meghívásos versenyt hirdettünk, amelyen az év legjobbjai vesznek részt, mintegy negyven tenyésztõ négyszáz madarat fog elhozni. A verseny legjobbjai jogot szereznek a jövõre Portugáliában rendezendõ világbajnoksági részvételre, – sorolta.
A fõszervezõ azt is elárulta, hogy sok hasznos és értékes meglepetéssel készülnek a gyerekek számára. Speciális madárszigeteket hoznának létre, ahol az egyes, pl. afrikai papagájok, pintyek természetes közegben vehetõk szemügyre. Ezúttal is – mindkét nap – folyamatosan vetítenek természetfilmeket, lesz valódi Mikulás, aki tesztlapokért ajándékokat ad a gyerekeknek, de kiállítást is terveznek a tavalyi élmények alapján készülõ gyermekrajzokból, amelyeket december 1-ig lehet  eljuttatni az ifjúsági házba.

A rendezvény pénteken 9.00, szombaton 8.00 órakor nyit. A szombati elõadások témáiról, amelyekkel a szervezõk a középiskolások érdeklõdését is szeretnék felkelteni: a madarak genetikájáról, a Roller kanárikról, a madarak tartásáról, egészségvédelmérõl, a madárfaunáról, valamint a Hortobágyi Madárkórházról adnak át a szakemberek fontos ismereteket.
A rendezvény zárását vasárnap 17 órakor tervezik, – hallottuk Dobos doktortól, addig tehát folyamatosan számítanak a gyerekek és szüleik érdeklõdésére.

Kép és szöveg – dite –

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.