Szépült a városközpont

Szentes Város Önkormányzata és a Városellátó Nonprofit Kft. folyamatosan igyekszik a lakosság komfortérzetét javító beruházásokat végezni a városban. Március 18-án a Horváth Mihály utcában, mind a lakosság, mind a környező vállalkozások mindennapjait megkönnyítve, átadták azt a térkővel burkolt felületet, amely mind a gyalogos közlekedést, mind az árurakodást és a parkolást elősegíti.

-Ez a terület csapadékos időben valódi sártenger volt, a szárazságban pedig a szállópor koncentráció növeléséhez járult hozzá. Ez a sajátosság a Dél-alföld egészére jellemző – vázolta Szabó Zoltán Ferenc polgármester a helyszínen, majd megmutatta, ahova a szegély mellé sövényt telepítenek. A fákat már elültették. Majd kitért arra, hogy évente legalább 60-70 parkolóval segítik az autós közlekedést, ill. ahol kell, az útpadkát megerősítik a Városellátó szakemberei.

– Muszáj a motorizációval együttműködni, ennek a jegyében készülünk lényeges meglepetéssel még az idén a parkolást illetően, amellyel több évtizedre oldhatjuk meg ezt a problémát városunkban – tette hozzá.

Szabó Zoltán Ferenc elmondta továbbá, hogy a Horváth Mihály utcai beruházás saját erőből, mintegy 5 millió forintból készült el. A térkövezéssel érintett felület 270 négyzetméter.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.