Húsvéti programok a városban

Tizenötödik alkalommal rendezi meg a Szentesi Vendégszeretet Egyesület a Kézműves Ízek Fesztiválját a Művelődési és Ifjúsági Házban. A húsvét hétfőn 10.00 órakor kezdődő és 16.00 órakor záruló rendezvény sajtótájékoztatóján, március 19-én Matkócsik Pál, az egyesület elnöke köszöntötte a jelenlévőket.

Az elnök úr kiemelte, hogy a 2009 májusában alakult egyesület ünnepi rendezvénye az évek alatt folyamatosan gazdagodott, bővült. Április elsején is ingyenesen látogatható. A gyermekeket és a felnőtteket hagyományőrző műsorokkal lepik meg ezúttal is. A kézműves látnivalók, a gasztronómiai kóstolók és a kulturális, szórakoztató műsorok mellett ugrálóvár, valamint a Szentesi Fogathajtó Egyesülettel együttműködve sétakocsikázás teszi széppé a vendégek ünnepnapját. A városunkról készült kisfilmekkel és a Csodafiú Szarvas Népzenei Példatár DVD újabb részleteivel is megismerkedhetnek a látogatók.

Hankó Györgyné Márta ny. táncpedagógus, az idén 40 éve alakult Zöldág egyesület és a jogutód Zöldág Hagyományőrző Szakkör vezetője ismertette az idei húsvét hétfői programot. A szakkör a nagymamák és unokák énekes népi játékaival készül. Közreműködik idén is Balla Tibor Arany Páva Nagydíjas és Vass Lajos díjas népzenész, de az Arany Griff Dobkör is. 13.00 órától Bagi Ferenc vezetésével a Jövőnkért AMI néptáncosai műsorát láthatják, szólót táncol Mészáros Milán. Majd irodalmi összeállítás következik. 14.00 órakor pedig Debreczeni Kis Helga népzenei műsorára kerül sor. A délután utolsó blokkjaként Táncházba invitálják a közönséget kb. 15.30 órától.

Urvári Sándor, a házigazda Szentesi Művelődési Központ igazgatója örömének adott hangot, hogy évek óta együttműködő partnerei lehetnek az ünnepi rendezvénynek. Majd felhívta a figyelmet az általuk szervezett további húsvéti rendezvényekre. Elmondta, hogy március 26-án helyi óvodás csoportokkal díszítenek tojásfákat a Kossuth téren és a Luther téren. 10.00 órától pedig Táncházat rendeznek a kicsiknek.

Március 29-én délután a Gólyás-házba várják az érdeklődőket, amikor kézműves foglalkozás alkalmával tojásfestés, kalácskészítés, valamint a gyerekeknek tojáskereső játék nyújt izgalmas kikapcsolódást.

Kép és szöveg: dite

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.