Újszülöttek köszöntése – Nagyon fontosak a babák Szentesnek

Látogatás a Harsányi családnál.

Két újszülött kislányt és szüleit köszöntötte Szabó Zoltán Ferenc polgármester január 16-án kora délután. Harsányi Rézi 2023. december 21-én született a kiséri otthonukban, így szentesi születésű babaként anyakönyvezhették. A kislány ugyanis megelőzte a mentők érkezését. Minden komplikációtól mentesen, egészségesen jött a világra szülei, Harsányi Ádám Csaba és Gera Jusztina második gyermekeként. A báty, a kis Zsombor 5 éves. Az édesanya, Jusztina, négy testvérével nőtt fel, így a nagycsalád örömei ismeretesek számára. A Legrandnál dolgozik adminisztratív munkakörben. Az édesapa nagyon figyelmes, gondoskodó társa, a Hungeritnél dolgozik. Szabadidejében pedig otthonuk korszerűsítésén, komfortosításán fáradozik.

Az év első szentesi bábáját a Felsőpárton köszöntötte a polgármester úr. Kovács Joel és Farkas Dzsenifer Vanessa első gyermeke, Bella január 2-án született Szegeden.

Mindkét baba és szüleik egészsége kifogástalan. Mindketten közel 50 centivel és 3600, ill. 3700 grammal látták meg a napvilágot.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester egy-egy nagy macival és virágcsokorral kedveskedett a családoknak, átadta továbbá azt az 50.000 forint értékű babakelengye vásárlási utalványt, amely minden szentesi újszülött számára jár 2024 évben is.

A polgármester úr hangsúlyozta, nagyon fontosak a babák Szentesnek, ezért nagyon örül minden újszülött érkezésének. Tájékoztatta a szülőket az újéletfák átvételének esedékességéről és felajánlotta a város szükség szerinti segítségét. Kifejezte azon reményét is, hogy a szentesi szülészet ügye mielőbb nyugvópontra jut, és újra idehaza születhetnek a szentesi kisbabák.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.