Három alternatíva közül dőlhet el a sportcsarnok sorsa?

A február 4. sajtótájékoztatón Szabó Zoltán Ferenc polgármester /képen ballra/ említést tett arról, hogy opció lehet a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok új helyszínen történő újjáépítése is. Rákérdeztünk, mit értsünk ez alatt?

A Polgármester Úr elmondta, hogy a tűzvizsgálat eredménye még nem készült el, annak határideje 60 nap. Január végével azonban a helyszínen semmilyen további vizsgálódásra, tevékenységre nincs lehetőség. A biztosító a biztosítási káresemény mértékéről, a kártalanítás végleges összegéről ugyancsak a vizsgálat eredményétől függően fog dönteni. További várakozás övezi a Középület Tervező cég helyszíni statikai, állapot felmérési eredményének tanulságait, ám ezekre az információkra van szüksége a Belügyminisztériumnak is, hogy az épület jövőjét meghatározó döntés születhessen. Az épület állapotát nagyban meghatározza a négy napon át tartó oltással együtt járó vízmennyiség okozta károk felmérése. A hetente ülésező team operatív munkája során felmerült – hallhattuk – három variáció közül dőlhet el a sportcsarnokunk jövője.

Az a.) variáció, mondta Szabó Zoltán Ferenc, a jelenlegi épület újjáépítése. A b.) lehetőség a vázszerkezet megtartásával teljesen új épület létrehozása, azonban ez a megoldás láthatóan nem gazdaságos. A c.) variáció szerint egy teljesen új városi sportcsarnok építésének lehetősége is felmerülhet a Pusztai László Sporttelepen, egy teljes sportcentrum működtetésével.

A jelenlegi épület felújításánál több kritikus szempontot kell mérlegelni – tette hozzá a polgármester. Ilyen a parkolás ügye. A Jövendő utcában jelenleg rendelkezésre álló parkoló helyek számát legalább 150 parkolóra kellene növelni, hiszen évente a városban a járművek száma mintegy 900 autóval gyarapodik. A sporttelep környékén ez a probléma orvosolható. Az új létesítmény mellett szólhat pl. újabb pályázatok adta források bevonhatósága is. Kb. 1 hónap múlva már reálisabban látható lesz, hogy a harmadik megoldási lehetőséggel élni tud-e az önkormányzat – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.