Célzottan segíti a fiatalokat a kormány…

Farkas Sándor országgyűlési képviselő, agrárminiszter-helyettes csütörtök reggel a sajtó munkatársai részére az aktuális családi és adókedvezményekről tartott tájékoztatót. Elmondta, hogy Magyarország történetének legnagyobb adócsökkentését hajtja végre a Kormány, a Parlamentben szerdán, azaz december elsején kezdődött a törvény vitája.

A Kormány döntéseinek nagyságrendjét történeti visszatekintéssel érzékeltette. Elmondta, hogy 2010-11-ben kezdték meg az adócsökkentések máig ható rendjét, amikor az SZJA-t 16%-ra mérsékelték. 2013 a következő jelentős esztendő, amikor a rezsicsökkentés bevezetésével segítették a magyar családokat. Szólt arról is, hogy még 2010-ben az országban 326 felújított bölcsőde működött, mára további 514 intézmény segíti a szülőket gyermekeik napi ellátásában, elhelyezésében.

Bejelentésének legfontosabb eleme, hogy a gyermeket nevelő családok jövőre visszakapják a teljes befizetett adójukat. Ez azt jelenti, hogy mintegy 2 millió szülő, több mint 600 milliárd forint értékű visszatérítésben részesül. Ez az intézkedés egyértelműen bizonyítja, hallhattuk, Magyarországon Családbarát kormányzás működik. Kevés olyan ország van Európában, ahol ilyen mértékű családtámogatások szolgálják a családok boldogulását. Mindemellett, tette hozzá – a fiatalok támogatása is folyamatos, hiszen jövőre a 25 év alattiaknak nem kell jövedelemadót fizetniük. Jövőre 3500 milliárd forint jut családtámogatásokra, ami 3,5-szer több, mint 2010-ben volt. Ezeket az intézkedéseket a gazdasági növekedés teszi lehetővé – hallhattuk, hiszen a legfrissebb adatok szerint a várható GDP növekedés 6,1-6,4% lesz.

Farkas Sándor beszélt arról is, hogy a 80 ezer forintos nyugdíjprémium után a teljes 13. havi nyugdíjat megkapják az érintettek jövő év február végéig. Ily módon a baloldal által elvett juttatást jövőre teljes egészében visszaépítik a nyugdíjasok számára.

Mindezen lépésekből egyértelműen kirajzolódik – hallhattuk – hogy a kormányzat célja a fiatalok boldogulásának támogatása, a családalapítási kedv gyarapítása, amit már az adatok is alátámasztanak, mondta. A házasságkötések száma hazánkban 2010 és 2020 között megduplázódott Magyarországon. A kormányzat azt szeretné, hogy a további növekedés biztosított maradjon.

Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.