Csak karszalaggal látogatható a 20. jubileumi Lecsófesztivál

Mészáros Zoltán vezérigazgató jobbról, mellette Kammerer Zoltán olimpikon kajakozó és Csatordai Lajos kereskedelmi igazgató.

A már megszokott három színpaddal, sztár fellépőkkel, vidámparkkal és más látnivalókkal készült fel a HUNOR COOP ZRt. Kollektívája a 20. jubileumi Szentesi Lecsófesztiválra. A szeptember 3. és 4. a lecsófesztivál napja olyan időpont városunk életében, amikor a Megyeházán és külső helyszíneken az ugyancsak jubileumi, 10. Magyar Paprika Napja eseményei is idegenforgalmi jelleggel bírnak. Szeptember 3-án délután a Kossuth téren a színházavató műsor szórakoztatja a lakosságot az Önkormányzat és a Békéscsabai Jókai Színház szervezésében. Mészáros Zoltán vezérigazgató urat elsőként arról kérdeztem…

Mit szól ehhez a programdömpinghez?

-Városmarketing szempontjából ennyi esemény elosztva egy hónapra szerencsésebb lenne talán azért, hogy a média folyamatosan városunkkal foglalkozzon. Én alkalmazkodó vagyok, megbeszéltük Seregi Zoltánnal, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatójával, a szentesi színház mentorával, hogy egymást erősítjük. Mi a Lecsófesztiválon a színházat népszerűsítjük, ők a Színházban pedig a Lecsófesztivált. A jó kereskedő egyik nagyon fontos tulajdonsága az alkalmazkodás – mondta.

-Pénteken este valóban támogató kapcsolódás, hogy a színháznyitás Kossuth téri műsora 18.00 órakor zárul, Önök pedig ekkor kezdenek…

-Pénteken este a grill parti, szalonnasütés az utcabállal, a fellépő neves vendégekkel már hagyományos. Idén itt lesz Kasza Tibi, hogy megalapozza másnapra a közönség hangulatát. A Just Show Band-dal pedig táncparketté alakulhat az utcai forgatag. A fő napunk azonban ezúttal is a szombat lesz. A fellépő vendégművészekről a plakátunk pontos tájékoztatást nyújt.

Idén is ellátogat hozzánk Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakos. Várjuk Kemény Dénest, aki a COOP Segély Alapítvány Kuratóriumának az elnöke is. Itt lesz Sós Csaba, az Úszóválogatott szövetségi kapitánya, Bede Róbert a Paprika TV főszakácsa és Szőke András, földink, Karinthy-gyűrűs humorista, filmrendező. Szívesen találkoznak a főzőcsapatokkal, cserélnek főzési ötleteket, lehet velük közös fotókat készíteni.

-Hogyan látja a pandémia után az asztalfoglalási kedv alakulását?

-A regisztráció elindult. Tömeges az érdeklődés, ám igazából nem lepődünk meg azon sem, ha néhány bográccsal elmaradunk a korábbi évek gyakorlatától. Ez a huszadik alkalom számunkra nagyon fontos, hogy megünnepelhetjük a kialakult járványügyi helyzet ellenére a kormány rendelkezéseit messzemenőkig betartva.

-Mit jelent ezúttal a belépő pontok kialakítása, hogyan könnyíthető meg a részvétel a rendezvényen?

Fotó archív dt. 2012.

-A törvény minden nagyobb rendezvény szervezőjére úgy szól, hogy 500 fő feletti szabadtéri rendezvény látogatása védettségi igazolványhoz kötött. Ez bonyolítja nagyban a rendezést számunkra, hiszen rendező cégként a felelősségünk, személy szerint az én felelősségem, hogy betartsuk a kormányrendeletet. A rendezvény hat megközelítési pontjával számolunk, ahol a biztonsági segítők tájékoztatást adnak látogatóinknak és működtetik a beléptető rendszert. A védettségi igazolványt azonban nem itt kell bemutatni. A rendezvény előtti napokban lehetőséget biztosítunk minden olyan személy számára, akik megszerezték a járvány elleni védettséget, vagy 18 év alatti személyek, hogy bármelyik COOP áruházunk pénztáránál a Lecsófesztiválra a beléptető karszalagot megkaphassák. A karszalag megléte garantálja a gyors be-, és kilépést a fesztivál területén. A védettségi karszalag kiosztására két rendezői sátrat a rendezvényen is felállítunk az Északi és a Déli kapuknál. Természetesen figyelemmel leszünk az érintett utcák lakóira, hogy szabadon mozoghassanak a rendezvény ideje alatt.  Ezúton is kérem és megköszönöm mindenkinek az együttműködését a jubileumi rendezvényünk sikeres megvalósításában. Szívből kívánom, hogy érezzék nagyon jól magukat!

Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.