Ők tizenheten igazán hisznek magukban…

Zenés Kulturális Pikniket rendezett a Szentes-Csongrád Rotary Club július 16-án, a Megyeházán. A rendezvény apropóját adta a „Higgy magadban és kinyílik a világ!” című pályázat, gálaesttel egybekötött eredményhirdetése.

A pályázat meghirdetésére idén második alkalommal került sor, ismertette Mészáros Zoltán korábbi elnök és kormányzó, Szentes Város Díszpolgára. A pályázatot olyan gyerekeknek írtuk ki, akik hisznek a jövőben, céljaik vannak, amelyekért tenni is hajlandóak. Az ötlet Szentendréről származik, ahol személy szerint is elvarázsoltak a fiatalok. Ám ugyanígy történt ez városunkban is, mindkét alkalommal. Van remény Szentesnek és Csongrádnak, ennek az országnak, csodálatosak a fiataljaink – tette hozzá.
Ennek ékes bizonyítéka volt mindjárt Kállai Lajos hegedűjátéka, aki 17 éves, és a Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium növendéke. Tanára, mentora Rónaszéki Tamás hegedűművész. Pályafutását a helyi Rotary club támogatja.


A gála vendég előadója volt Kocsis István cégvezető, dr. Horváth György borász, valamint Mészáros Zoltán beszélgetett Seregi Zoltánnal, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatójával, aki immár a szentesi Tóth József Színház és Vigadó mentora is. Kedves és kellemes vendége volt az estnek Szőke András, városunk szülötte, Karinthy-gyűrűs humorista, filmrendező, aki éppen a Petőfi színházának felújítását ültette át játékfilmre csupa szentesi „szereplővel”, az ő sajátos humorával. A hangulatot Rákász diszkóval tetézték, s közben jótékonysági árversére is sor került.


A 17 pályázó fiatal mind írásban, mind szóban számot adott tehetségéről, terveiről, elképzeléseiről. Személyiségük, kreativitásuk megmutatásával lenyűgözték a zsűrit. Szinte alig lehet különbséget tenni a bronz, ezüst és arany minősítésük között. A 17 diák Szentesről és Csongrádról pályázott, tízen bronz, öten ezüst, és ketten arany érmével és oklevéllel térhettek haza erről a rendezvényről. Idén a legtöbb pályázat a HSzC Boros Sámuel Szakgimnáziumából és a Horváth Mihály Gimnáziumból érkezett. A tanulókat felkészítő pedagógusok e két intézményből szintén elismerésben részesültek.

Kép és szöveg: D. T.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.