“Kiss Bálint” pedagógiai díjasok

A pedagógusnap alkalmából rendezett ünnepségen, június 24-én a Megyeházán Karikó-Tóth Tibor, a Kiss Bálint Református Általános Iskola igazgatója „Kiss Bálint Pedagógiai Díjat” adott át Nagypál Julianna tanítónő, hitoktató részére.

Az iskolai hitoktatás, amelyet elsőtől nyolcadik osztályig végez Nagypál Julianna, igen komoly feladatot ró rá, hiszen széles életkori réteggel kell megismertetnie és megszerettetnie a Biblia világát, s a tanítványokat a református egyházhoz közel álló, hívő emberré nevelni. Ezt a munkát nagy szeretettel és hozzáértéssel végzi, népszerű tanítványai körében. A hitoktatás mellett jelentős önkéntes munkát végez. Néhány évvel ezelőtt az iskola tanulóival megalakította a maga Szeretetszolgálati csoportját, akikkel rendszeresen végeznek önkéntes munkát: lelkész sírokat gondoznak, játékokat gyűjtenek beteg és hátrányos helyzetű gyermekeknek, óvodákba járnak segíteni pl. ceruzákat hegyezni, gyümölcsöt pucolni, mesét olvasni, játszani, látogatják a helyi állatmenhelyt, ahol segítenek az állatok gondozásában, kutyákat sétáltatnak, és a Református Idősek Otthonában felolvasást tartanak az idős embereknek. Az elvégzett munka mellett a tanítónő neveli az elesettek, a hátrányos helyzetű, segítségre szoruló emberek iránt érzékeny, hozzájuk lehajolni képes fiatalok sokaságát.

A másik elismert pedagógus, Nyíri Dániel nem ismeretlenként került a tantestületbe, hiszen a főiskolai szakmai gyakorlatát is az intézményben végezte, illetve a református gyülekezet tagjaként is ismert volt lelkesedése, elköteleződése, hitéleti munkája. Tanítói pályáját első osztályban kezdte, ami nagy feladat egy pályakezdőnek. A hitoktatói munkában járatlan úton indult, az alapoktól kellett felépíteni, megszervezni az iskolai hitoktatást. A hittan munkaközösség vezetőjeként lelkesen és elhívatottsággal látott hozzá az építkezéshez. Kollégáival együttműködve gazdag és életteli hitéletet varázsoltak az iskola falai közé és köré, hiszen programjaik tekintélyes része iskolán kívül zajlik. A hagyományos, tantervi órákon, áhítatokon túl megannyi ötletet csempésznek be az iskola életébe. 2017-ben mentortanári szakvizsgát szerzett, és kiváló eredményt ért el mind a Pedagógus II., mind a Mesterpedagógusi minősítésen. Színvonalas egyházi alkalmak, eredményes versenyek fűződnek nevéhez. A tehetséggondozás terén is kiváló eredményekkel gazdagítja az iskolát, tanítványai sikerrel megállják helyüket a tanulmányi versenyeken, de a segítségre szorulók is számíthatnak felzárkóztató munkájára. Szakmai felelősként több iskolai pályázatban végzett számottevő munkát, de élen jár az infokommunkáció és a digitális oktatás terén is. (Fotó: dt.)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.