HUNOR COOP ZRt. – Stabil alapok a további építkezéshez – Fejlesztés, bővülés a kistelepülések áruházaiban is

Szupermarket Lajosmizsén.

A COOP Gazdasági Csoport fejlesztései immár három éve nyerik el az Energiatudatos Vállalat védjegyet a Virtuális Erőmű Program energiahatékonysági kiválósági pályázatán. Tudjuk jól, a szentesi székhelyű HUNOR COOP ZRt. fejlesztéseinél mennyire kiemelt terület az energia hatékonyság elérése. Mészáros Zoltán vezérigazgató érdeklődésünkre arról számolt be, hogy ebben az évben legalább hét további áruházzal gyarapodnak. Két Coop Szupermarket áruházuk fejlesztése már megkezdődött, a Magyar Falu Program pályázat keretében pedig további hat kistelepülésen lévő üzletük korszerűsítését szeretnék elvégezni.

-Vezérigazgató Úr! Melyek azok az elmúlt évi alapok, amelyek az idei év fejlesztéseit lehetővé teszik?

-A 2020-as esztendőben mi is éreztük a megváltozott piaci környezet hatásait. Abból, hogy az emberek a pandémia miatt ritkábban járnak vásárolni, ekkor azonban nagyobb értékben költenek. Mára kirajzolódott, hogy nem átlagos módon, ám mégis stabil gazdálkodást tudtunk elérni. Ahogy az előző évben, most is levélszavazással aktív és eredményes Közgyűlést zártunk, a határozati javaslatainkat az elmúlt évi nyereségre, illetve az idei évi üzletpolitikára elfogadták a tulajdonosaink. Az Igazgatósági értekezletek videó konferencia formájában történnek. Az Igazgatósági tanácskozásaink egyik legfontosabb döntése, hogy 2021 évben a HUNOR COOP ZRt. újabb piaci bővítést hajtott végre. Kalocsán és környékén a HÍD-COOP ZRt. teljes hálózatát vettük át, ami 14 üzletet jelent. Közülük a COOP méretű hét Áruházat működtetjük tovább, ezek közül kettőnél a Magyar Falu Programban pályáztunk. Ezektől a fejlesztésektől további mintegy 2 milliárd forintos árbevétel növekedésre számolunk, miután felújítjuk és a HUNOR COOP üzletek színvonalán tudjuk az üzleteket működtetni.

-Ez remek hír! A hálózat régebbi áruházait is érintik fejlesztések?

-A Magyar Falu Programban, azaz a 2000 fő alatti települések fejlesztési programjában a HUNOR COOP ZRt. 6 üzlet modernizációjára pályázik. A fentebb említett foktői és géderlaki áruházakon kívül a pályázat érinti a fábiánsebestyéni központi, a derekegyházi, a mártélyi és a baksi üzleteket. Több mint 1millió eurós pályázatot nyújtunk be, sőt bérlőinket is segítjük, hogy ebben a pályázatban részt tudjanak venni. Nagyon fontos, hogy a kistelepüléseken is meg tudjuk tartani a vásárlóinkat, az áruházaink a legmodernebb hűtő és hűtetlen berendezésekkel, energetikai beruházásokkal legyenek képesek megfelelni a jelenkor követelményeinek, hiszen „a COOP Üzletlánc a vidék hálózata”.

-Vannak-e további lehetőségeik a fejlesztésekre, miről döntött még az Igazgatóság?

-A pályázaton kívül két üzletünk, a Lajosmizsei Coop Szupermarket fejlesztése a napokban indult. Saját erőből bővítjük, modernizáljuk. A másik fejlesztéssel érintett áruházunk a makói Maros Áruház, 2500 négyzetméter alapterülettel. Ez a legnagyobb COOP üzletünk, teljes modernizációja valósul meg, több mint 100 milliós beruházásban, önerőből.

Az új és megújított kalocsai szupermarket.

 Van egy nagyon fontos dátum is ebben az évben, ez pedig a 20. Jubileumi Lecsófesztivál megrendezését jelenti. Mészáros Zoltán vezérigazgató úr annyit árult el, hogy a szervezés gőzerővel folyik. Most, a bezártság hónapjai után, különösen felértékelődik majd a találkozások lehetősége, öröme. Elmondta, hogy Kemény Dénes lesz az egyik díszvendége az eseménynek, valamint Sós Csaba szövetségi kapitány és az Úszóválogatott tagjai is visszajeleztek már, hogy főzni szeretnének. A fesztivál a megszokott helyszínen, három színpaddal szórakoztatja a közönséget. Készülnek sok-sok meglepetéssel, hogy önfeledt mosolyt varázsoljanak a résztvevők arcára.

Dömsödi Teréz
Fotók: HUNOR COOP ZRt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.