Új focipálya a Kertvárosban

A Kertváros gyöngyszemeként új focipályát avatott Szentes Város Önkormányzata május 28-án. Szabó Zoltán Ferenc polgármester ebből az alkalomból azt mondta, a szabadidős programokat szolgáló közterületeink száma nőtt az utóbbi időben. Megemlítette a Hősök Erdejében legutóbb megvalósult játszótér és futókör, továbbá a Somogyi Béla utcai beruházás sikerességét. A jelenleg átadandó focipálya igénye a Koszta József Általános Iskola részéről is felmerült, azonban az ötlet a lakók igényeivel is találkozott – mondta. Az iskola 4 osztálya, pedagógusaik vezetésével, részt vett az avatáson, majd önfeledt játékkal vették birtokba az új focipályát.

-A lépéseink nem mindig óriásiak. Mindig arra törekszünk azonban, hogy a kikapcsolódást nyújtó közterületeinket folyamatosan fejlesszük. Az a cél, hogy az itt lakók jól érezzék magukat, akár óvodásként, akár tanulókként, de később, immár családfőként, hiszen a legfőbb cél a város lélekszámának növekedése. Ennek garanciája azonban a most felnövő nemzedék – hallhattuk.

Füsti- Molnár István önkormányzati képviselő az elhangzottakhoz hozzátette, régebbi gondolata volt, hogy a játszótér melletti szabad területet sportolás céljára kellene hasznosítani. Egy kisebb projektben gondolkodtak először, ami azonban a vírushelyzet felerősödésével halasztódott. Majd Bodnár Antal szobafestő-mázoló kisiparos, kertvárosi lakos kereste meg egy kertvárosi expó ötletével, amit kispályás labdarúgó mérkőzések is kísérnének. A két ötlet összekapcsolásából született ez a mostani futballpálya, kicsit komolyabb anyagi ráfordítással. A focikapuk és a labdafogó hálók felszerelésében a Városellátó NKft. munkatársai segítettek.
-Igyekezni fogok azon, hogy a terület mindig rendezett legyen, sőt később a pálya mellé padokat is szeretnénk telepíteni – említette.

-Nagy örömömre szolgál, hogy itt lehetünk ma ezen az avatón – köszöntötte a gyerekeket és a jelenlévőket Bodnár Antal. – Ezzel egy álmom vált valóra. Kertvárosi lakos vagyok, itt élek a családommal. Mindig fontos volt számunkra a gyerekek boldogsága. Úgy gondoltam, jó lenne erre a füves területre két focikapu, így született meg az ötlet és vált mára valósággá. Használják nagy örömmel, egészséggel! Köszönöm Füsti képviselő úrnak, hogy támogatta az ötletemet és megvalósulhatott ez a csoda. Köszönöm továbbá Polgármester úrnak a támogatást és a Városellátó NKft. munkatársainak a gyors, precíz munkát – mondta.

A focipályát, mint gyermeknapi ajándékot, sípszóra, nagy örömmel és lelkesedéssel pillanatok alatt megtöltötték élettel a gyerekek, a hangulatot fényképeink is visszatükrözik.

Kép és szöveg: dite           

   

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.