Szentes tavaszi színgazdagsága bővül – A Magnóliák városa leszünk

Szentes Város Önkormányzata ezekben a napokban 25 tő Magnóliát (Liliomfa) ültet el a város teljes területén.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester néhány nappal ezelőtt Facebook oldalán felhívást intézett a lakossághoz, hogy tegyenek javaslatot magnólia csemeték ültetésére. Maga is elgyönyörködött, fotót is osztott meg az Erzsébet tér ékességeiről, arról a virágpompáról, ami jellegzetessé teszi a tavaszi tér hangulatát.

A város minden pontjáról, egészen pontosan 21 helyszín javaslat érkezett – mondta a polgármester a Farkas Antal utcai óvoda elé elültetett magnólia csemete kibontásakor. Ez a dísznövény speciális, savanykás termőföldben érzi jól magát, kapott is bőven a növekedéséhez ilyen, tápanyagokban gazdag földpótlást. Az elkövetkező hónapokban folyamatos öntözést igényelnek a magnóliák, amíg meg nem erősödnek. Remélhetően mindegyik megfogja, és elmondhatjuk jövőre, hogy a magnóliák tavaszi színpompájában viruló várossá lettünk.

Az ültetésben aktívan részt vesznek az önkormányzati képviselők is. A Kisérben Szűcs Ildikó képviselő asszony április 19-én és 20-án, de a Kurca parti ültetésekben is segédkezni fog. Agócs Lászlóné képviselő asszony körzetében három helyen, a Juhász Gyula utcai játszótéren, Lapistón és Berekháton is virulni fog egy-egy magnólia tő. A Kurca parton 4 tő ültetésében vesz részt Vidovics Zoltán és Pásztor Antal képviselő, valamint Kiss Csaba István alpolgármester. Hornyik László Magyartésen, a Cédrus utcai és a Kurca parti játszótéren segít ültetni a liliomfát. A Kertvárosban az ABC-nél, a Koszta József Általános Iskolánál, az Aradi Vértanúk terén és a lakótelepen is pompázni fog egy-egy magnólia. Ültetnek továbbá egy-egy példányt a József Attila utcai ékszerbolt közelébe, a Madách utcai játszótérhez, a Széchenyi ligetben, a Somogyi Béla utcán, de a Nádai térre is. Krausz Jánosné képviselő asszony körzetében a Könyvtárhoz, az Apponyi téren, valamint a Klauzál utcai játszótéren csodálhatják meg a lakók az új „jövevényt.” A liliomfa tövek e hónap 22-ig földbe kerülnek.  

Vigyázzunk rájuk! Mindannyiunk örömére növekednek, gyarapodnak, hogy minden elkövetkező tavasszal gyönyörködhessünk bennük!

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.