A Koszta József Múzeum sajtóközleménye

Fotó forrása a múzeum honlapja.

A Koszta József Múzeum a járványhelyzetre tekintettel – főként a nagymérvű régészeti tevékenysége miatt -, a dolgozóinak és azok családtagjainak megóvása érdekében egészségügyi teszteket rendelt meg – a COVID-19 vírusra – saját költségen a szegedi Aranyklinikától.

A un. “vérvételes gyorsteszteket” a szolgáltató április 17. és 20. között végezte el, amelynek folytán, a Közgyűjtemény állományából az egyik ásatásvezető régész munkavállalónál mutatott pozitív eredményt a vizsgálat. A Dolgozó – a hatósági előírásoknak megfelelően, egyeztetve a szentesi önkormányzattal, orvosokkal, és a felettes szervezetekkel – a lakhelyén 14 napig karanténban tartózkodik.
A pozitív teszttel rendelkező kollégán az ÁNTSZ garatmintavételi tesztet készített, továbbá a szentesi kórház, az intézmény vezetőjén is ugyanezt elvégezte. A közvetlen munkakapcsolatban álló két személy esetében, a hivatalos eredmények negatív eredményt mutattak.Tehát a Koszta József Múzeum állományában vírusfertőzött, vagy hordozó személy nincs. A szentesi intézmény jelen közleményt a városi közhangulat megóvása és a sajtó értesítése okán adta ki. Ezúton egyben köszönetet kíván mondani a Koszta József Múzeum minden Csongrád megyei egészségügyi önkéntesnek, ápolónak, szakdolgozónak, orvosnak és más segítő munkatársaknak áldozatos munkájukért.
Szentes, 2020. április 24.
Koszta József Múzeum, igazgatóság

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.