‘Közlemények’ kategória archívum

Bővült a Települési Értéktár

2017 07 16

A magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. tv., valamint azok gondozásáról a 114/2013. (IV. 16.) Korm. rendelet értelmében Szentesen is létrejött a Települési Értéktár.

(tovább…)

Élethosszig tartó sport – a HMG pályázati projektje

2017 07 10

A tanév utolsó hetében a Horváth Mihály Gimnáziumban sportnapokat rendeztünk a gimnáziumban tanuló diákjaink, és valamennyi érdeklődő részére. A programokhoz az NTP-SR-16-0123 kódjelű, “Élethosszig tartó sport!” című pályázat biztosította az ideális feltételeket.

(tovább…)

Ma megkezdődött a mobil kormányablak megyei körútja

2017 07 07

A derekegyházi palacsintafesztiválon mutatkozott be, de Csongrád megye minden járásának településeire is elviszi majd a helyszíni ügyintézés lehetőségét a megyei kormányhivatal saját mobil kormányablaka. A helyi beruházásként megvásárolt és felszerelt okos jármű a személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre bárhol képes, hiszen a szükséges adatátvitelt vezeték nélküli internetkapcsolattal biztosítja. A Kormányablak busz megyei körútja során a tervek szerint 55 napon át 41 megyei helyszínen lesz elérhető, egyebek között pótolja az Üllésen most felújítás alatt álló okmányiroda szolgáltatásait.

(tovább…)

2018-ban megújulhat a 451-es főút – Folytatódnak idén is a térség útfelújítási munkálatai

2017 07 06

Az idei évben is folytatódik Szentes és Csongrád térségében az a nagy léptékű útfelújítási munka, mely 2017-ben kezdődött meg a környéken.
A napokban megtörtént a Nagymágocs – Szentes – Lapistó út legrosszabb szakaszainak aszfaltburkolat javítása, de várhatóan 2018-ban elkezdődik a 451-es főút eddig még fel nem újított szakaszának rekonstrukciója is, ennek keretében megoldódhat a Szentest Csongráddal összekötő Tisza-híd kerékpáros forgalmának problémája is. A hídra felvezető kerékpárút tervei már rendelkezésre állnak. A kérdéskörben ismételt egyeztetésre került sor, az elmúlt napokban, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárával, Fónagy Jánossal, valamint az elmúlt hetekben Bács-Kiskun megye 4. számú választókerület országgyűlési képviselőjével, Lezsák Sándorral is.

(tovább…)

Mobil kormányablak a megye településein – Pénteken Derekegyházán

2017 07 06

Pénteken, a derekegyházi palacsintafesztiválon mutatkozik be, a Körös-Toroki Napokon és a SZIN-en is részt vesz, de Csongrád megye minden járásának nagyobb rendezvényén is biztosítja majd a helyszíni ügyintézés lehetőségét a megyei kormányhivatal saját mobil kormányablaka. A helyi beruházásként megvásárolt és felszerelt okos jármű a személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre bárhol képes, hiszen a szükséges adatátvitelt állami szolgáltató által biztosított, 450 MHz-s, vezeték nélküli internetkapcsolattal biztosítja. A Kormányablak busz megyei körútja során olyan településeket is érint, ahol egyébként ügysegédek által történik az ügyintézés.

(tovább…)

Medencetakarítás

2017 07 02

A Szentesi Sport- és Üdülőközpont tájékoztatja kedves Vendégeit, hogy a fedett 50 méteres medence időszakos takarítása és vízcseréje július 2. és július 16. között lesz. A medence várható nyitása július 17. Felhívják a figyelmet arra, hogy ez időszak alatt hajnali úszásra a kültéri 33 méteres medencében van lehetőség. Köszönik a Vendégeik megértését!

A Magyartési Nap idén is várja vendégeit!

2017 06 30

Július 15-én egész nap jó hangulatú, kikapcsolódást nyújtó programok várják a szentesieket és környékbelieket Magyartésen. Íme a részletek: (tovább…)

Hőségriasztás!

2017 06 22

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásai figyelembe vételével az Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkár június 22-én 00.00 órától június 26-án 24.00 óráig II. fokú hőségriasztást rendelt el.

(tovább…)