‘Közlemények’ kategória archívum

Lakossági tájékoztató

2018 05 15

Értesítjük a lakosságot, hogy május 14 és 25 között az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred kiképzési foglalkozást tart a Szentes környéki gyakorlóterein.

(tovább…)

Elismerések a kamaránál

2018 05 12

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökének előadása indította a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) május 11-i küldöttgyűlését Szegeden. A szervezet vezetője a fenntartható gazdasági fejlődésről, a kamara munkájáról, valamint a további gazdaság fejlődéséhez szükséges összetevőkről beszélt a rendezvényen. Ezt követően Nemesi Pál, a megyei gazdasági önkormányzat elnöke a megye gazdaságáról, és annak jövőképéről szólt.

(tovább…)

Ötezer diák feszül neki a nagy próbatételnek Csongrád Megyében

2018 05 02

Ugyan országosan már május 4-én, pénteken, a magyar, mint idegen nyelv írásbelikkel, a horvát, a német, a román, a szerb és a szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival megkezdődik a tavaszi érettségi vizsgaidőszak, Szegeden és Csongrád megyében viszont csak a következő hét elején, május 7-én izgulhatnak először a maturálók, amikor hétfőn magyar nyelv és irodalomból adnak számot tudásukról.

(tovább…)

Panasznapot tart Csongrád megyében az alapvető jogok biztosa

2018 04 27

Az alapvető jogok biztosa, Dr. Székely László 2018. június 5-én és 6-án Csongrád megyében folytatja a megyelátogatások és helyi panasznapok sorozatát. Az immár hagyományos kezdeményezés, a helyi panasznapok egyik fontos célja az, hogy az állampolgárok közvetlenül is kérhessék az alapvető jogok biztosának segítségét, amennyiben úgy látják, hogy valamely hatóság vagy közszolgáltató szerv sérelmet okozott nekik, és azt nem követte elfogadható megoldás.

(tovább…)

Figyelem, kötelező kéményellenőrzés közületeknek!

2018 04 26

Ezúton adjuk közre a FILANTROP Kft. tájékoztatását:

Felhívás óvodai hulladékgyűjtésre!

2018 04 25

Tisztelt Lakosság! Köszönettel fogadjuk, ha Ön is segít nekünk a TAVASZI HULLADÉKGYŰJTÉS-ben és ez által támogatja a Farkas Antal Utcai Óvoda óvodásainak gyermeknapi rendezvényét. A nekünk szánt hulladék – újság, könyv, karton doboz, összepréselt PET palack – leadható az óvoda mindkét épületében (Farkas Antal utca 11. és Árpád utca 1.) május 03 (csütörtök) és május 09 (szerda) között 6.00-17.00 óráig. Köszönettel: az óvoda dolgozói és a gyerekek

(tovább…)

Újabb szelektív kuka osztás!

2018 04 14

A Szentes Városellátó Nkft. március 20-án megkezdte a szelektív hulladékgyűjtéshez a sárga kukák kiosztását. Ezt a munkát alvállalkozóként kapták feladatul, említette érdeklődésünkre Kiss Ferenc csoportvezető. Ám különféle okok miatt még nem mindenki juthatott hozzá az új kukához, és közben a készlet is kimerült.

(tovább…)

Nyitva lesznek a hét végén a kormányablakok

2018 04 06
Péntektől vasárnapig, 7-től 19 óráig tartanak nyitva a kormányablakok, hogy biztosítsák az ügyfelek részére a választási jog zavartalan gyakorlását – tekintettel arra, hogy szavazni csak érvényes személyi okmányokkal lehet. Így lesz ez Csongrád megye tizenkét kormányablakában is.

(tovább…)