‘Közlemények’ kategória archívum

Ismét fagallyazások a városban – Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

2018 12 12

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az ingatlanjukon található villamos hálózat folyamatos és biztonságos működéséhez a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény (VET) és a 2/2013 (I.22.) NGM rendelet a villamos vezetékek biztonsági övezetére vonatkozóan speciális tiltó és korlátozó rendelkezéseket tartalmaz. Ilyen korlátozás, hogy a villamos vezetékek biztonsági övezetét sértő növényeket gallyazni kell, vagy szükség esetén ki kell vágni. Ez elsősorban azon ingatlan tulajdonosának a kötelezettsége, amelyen a biztonsági övezetet sértő növények találhatók.

(tovább…)

Dr. Mikecz Péter a Csongrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója

2018 12 11

A közigazgatásban és a versenyszférában egyaránt jártas szakember került a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetői közé: dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter dr. Juhász Tünde megyei kormánymegbízott javaslatára főigazgatóvá nevezte ki dr. Mikecz Pétert. A közel húsz éves munkatapasztalattal rendelkező új főigazgató 2018 decemberétől kezdte meg hivatalosan a munkát a kormánymegbízott általános helyetteseként.

(tovább…)

Fogadónap

2018 12 05

December 19-én /SZERDÁN/ 9.00 – 11.00 óra között Dr. Demeter Attila alpolgármester hivatali helyiségében fogadja az érdeklődőket (Városháza emeleti iroda).

Adományozni élmény! – Idén is elindítja Karitatív akcióját a Mosolykommandó

2018 11 28

A tavalyi óriási érdeklődésre tekintettel, idén is a „Legkaritatívabb Munkahelyi Csapatot” keresi a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány. 2017-ben 32 céggel, több mint fél tonna, tartós élelmiszert gyűjtött az alapítvány, amely során 80 nagycsalád részesült értékes karácsonyi ajándékokban. Idén emelik a tétet: 100 kisgyermekes rászoruló család megajándékozása a cél.

(tovább…)

Jótékonysági csokigyűjtés – Iskolás osztályok, óvodai csoportok összefogásával

2018 11 27

Szeretetcsoki 2018 – Kórházak gyermekosztályain fekvő gyerekek mesedoktor vizitjein és nélkülöző családok támogatásakor a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesedoktorai és önkéntesei más segítség mellett csokoládét is osztanak. Óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok “Szeretetcsoki” csokoládégyűjtő akciót szervez. A csoportok a közösségükben összegyűjtött tábla csokikkal segítik az alapítvány fontos gyermek- és családvédelmi tevékenységét, az alapítvány a legtöbb csokit beküldő csoportokat megjutalmazza.

(tovább…)

Első kézből: Farkas államtitkár a családi konzultációról és a fúrt kutak bejelentéséről

2018 11 16

Farkas Sándor országgyűlési képviselő, az Agrárminisztérium államtitkára november 14-én sajtótájékoztatót tartott. Az egyik téma a napokban induló újabb nemzeti konzultáció volt, amellyel a Családok Évében a magyar családok további védelmét kívánja szolgálni a Kormányzat. A másik a gazdálkodókat érintő, a fúrt kutak bejelentését szabályozó moratórium kérdése volt.

(tovább…)

Nagyszabású kampány a látás és láthatóság jegyében – Ellenőriztesse látását most!

2018 11 08

Véget ért a Látás Hónapja, de a Domján Optikában folytatódik az ingyenes látásellenőrzés és szaktanácsadás, kezdetét vette ugyanis a Látni és Látszani 2018 Egymásért országos közlekedésbiztonsági akció. Az ORFK OBB és a Magyar Optikus Ipartestület szervezésében december 7-ig a csatlakozó optikák látásellenőrzéssel és szaktanácsadással állnak a lakosság rendelkezésére.

(tovább…)

Korlátozott nyitva tartás

2018 11 08

Tisztelt látogatók! A Koszta József Múzeum “Gyöngyhajú lány” – OMEGA Kiállítás című rendezvényének technikai kialakítása érdekében, 2018. november 06-tól intézményünk korlátozottan tudja fogadni a látogatókat.

(tovább…)