‘Közlemények’ kategória archívum

Újabb szelektív kuka osztás!

2018 04 14

A Szentes Városellátó Nkft. március 20-án megkezdte a szelektív hulladékgyűjtéshez a sárga kukák kiosztását. Ezt a munkát alvállalkozóként kapták feladatul, említette érdeklődésünkre Kiss Ferenc csoportvezető. Ám különféle okok miatt még nem mindenki juthatott hozzá az új kukához, és közben a készlet is kimerült.

(tovább…)

Nyitva lesznek a hét végén a kormányablakok

2018 04 06
Péntektől vasárnapig, 7-től 19 óráig tartanak nyitva a kormányablakok, hogy biztosítsák az ügyfelek részére a választási jog zavartalan gyakorlását – tekintettel arra, hogy szavazni csak érvényes személyi okmányokkal lehet. Így lesz ez Csongrád megye tizenkét kormányablakában is.

(tovább…)

Az egészségügyi világnapon a betegségek megelőzéséért – Két helyszínen is várják az érdeklődőket az egészségvédő szakemberek

2018 04 05

70 évvel ezelőtt, 1948. április 7-én alakult meg az ENSZ Egészségügyi Világszervezete, a WHO, amely évfordulóra minden évben az Egészségügyi Világnappal emlékeznek. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztálya két helyszínen készül programokkal, mindkét helyen a világnap létrejöttének jegyében olyan betegségek megelőzésére hívják fel a figyelmet, amelyek megelőzése, kialakulása, terjedése, gyógyítása jelentősen könnyíthető megfelelő tájékoztatással.

(tovább…)

Ismét pálmás véradás

2018 04 04

Felhívjuk szíves figyelmüket a melléklet szerinti véradó alkalomra:

Kamarai tagok figyelmébe! – Kamarai hozzájárulás befizetése – Adatvédelmi tájékoztató fórum

2018 04 03

Idén is március 31-ig kell befizetnie a kereskedelmi és iparkamarához tartozó vállalkozásoknak az 5000 forintos kamarai hozzájárulást. Mivel idén hétvégére esik ez a dátum, így a gazdálkodó szervezetek április 3-áig teljesíthetik kötelezettségüket. A már 5 évvel ezelőtt bevezetett intézkedés egyik legnagyobb előnye – az önkéntes tagság rendszerének megtartása mellett, hogy feltérképezhetővé tette a működő vállalkozásokat Magyarországon.

(tovább…)

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

2018 03 27

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az ingatlanjukon található villamos hálózat folyamatos és biztonságos működéséhez a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény (VET) és a 2/2013 (I.22.) NGM rendelet a villamos vezetékek biztonsági övezetére vonatkozóan speciális tiltó és korlátozó rendelkezéseket tartalmaz.

(tovább…)

Legfőbb kincsünk az egészséges ivóvíz

2018 03 26

Bolygónk legégetőbb problémáival a XX. században csak regionális szinteken foglalkoztak a nemzetek, mára azonban már nem csupán a víz tisztasága a globális kérdés. Árvizek, aszályok, vízszennyezés – mind károsítják a növényzetet, talajt, folyókat, tavakat. Hogyan csökkenthetjük az ezek által okozott károkat? A megoldást a természet maga kínálja. Új erdők telepítése, a folyók visszakapcsolása az árterekhez, a vizes élőhelyek helyreállítása fontos lépés, hiszen ezek tartják egyensúlyban a víz körforgását, javítva az emberiség egészségét és életminőségét.

Fogadónap

2018 03 22

Szentes Város polgármestere, Szirbik Imre március 28-án szerdán 9.00 és 11.00 óra között fogadja az ügyfeleket hivatali helyiségében. Dr. Demeter Attila alpolgármester 13.00 és 15.00 óra között tart fogadóórát a Városháza emeleti szobájában.