Horgász közgyűlés, kérdőjelekkel

Vasárnap, január 26-án tartotta éves közgyűlését a szentesi Gerecz Elemér Sporthorgász Egyesület. A Művelődési és Ifjúsági Házba a meghívottakból, az egyesület 1100 fős tagságából 101 fő érkezett, és igen aktívan részt is vett a döntések formálásában. A beszámolók elfogadásával egy időben a tagok kérdéseket tehettek fel a vezetőségnek, és a vendégként meghívott polgármesternek. Ki-ki véleményének is hangot adott.

Ez alkalommal is a tagokat leginkább foglalkoztató kérdések közé tartozott a haltelepítés alakulása. Volt, aki szerint kevesebb hal került az egyesület vizeibe, mint a korábbi években. Ezt Kalamusz Endre elnök, válaszadásában cáfolta. Felvetették a hozzászólók a törpeharcsa túlszaporodásának problémáját, valamint a jelölt pontyok számának alakulását. A Kurca parti szemetelés, szemét kezelés és a szemét összeszedése évről évre visszatérő probléma, hiszen a tagság körében még mindig nem összpontosul elég figyelem a vízpartok tisztántartására.

Többen kifogásolták, hogy a Kurca part rendezése során felhasznált műanyag és drótfonat előbb-utóbb lebomlik, szennyezve a vizet és a benne élő halállományt. Jelentős vitát generált továbbá, hogy hogyan végezze a jövőben a halőri munkát az egyesület. Nagyobb szerepet kapjon a tagság önkéntes segítő tevékenysége, vagy további főállású munkakört létesítsenek, viselve ennek jelentős költségét. Ez esetben kérdés, hogy a munkabér és járulékai fedezetét hogyan, esetleg milyen más feladat terhére, biztosítsa az egyesület.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.