Szentes úttörő a véradók megbecsülésében

A képen balról: Simon Alma, Dr. Apró Zoltán, Szilágyiné Kádár Irén, Szabó Zoltán Ferenc polgármester Sasvári Krisztinának adja át a fürdőbelépőket, mellettük Dr. Kerekes Valéria.

Január 30-án a Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Állomásán került sor arra a rövid ünnepségre, amelynek keretében Szentes Város Önkormányzata képviseletében Szabó Zoltán Ferenc polgármester és a Szentesi Sport- és Üdülőközpont gazdasági vezetője, Dr. Kerekes Valéria a Magyar Vöröskereszt részére átadta azt a 6000 db. fürdőbelépőt, amelyek az önkéntes véradók pihenését, feltöltődését szolgálják egész évben.

Az ajándékot Dr. Apró Zoltán, a Vérellátó Állomás megbízott vezetője, valamint Sasvári Krisztina a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei igazgatója és Simon Alma a Magyar Vöröskereszt Szentes- Csongrádi területi vezetője vette át. A felajánlást a kórház részéről megköszönte Szilágyiné Kádár Irén ápolási igazgató is.  

Szabó Zoltán Ferenc polgármester elmondta, hogy az önkormányzat mindig kitüntető figyelemmel kísérte a Vöröskereszt munkáját. Több mint 10 éve úgy próbáljuk meghálálni a véradás terén végzett munkájukat, hogy 6000 fürdőbelépőt nyújtunk át a Vöröskeresztnek és a Vérellátó Állomásnak. Lepjék meg egy-egy fürdőbelépővel azokat, akik vérüket adják másokért. Nagyra értékeljük ezt az életmentő tevékenységet. A hagyományt a következő években is szeretnénk fenntartani, és folytatni a kiemelkedően jó együttműködést mind a helyi, mind a megyei Vöröskereszttel.

Szentes a legjobb a véradási aktivitásban – említette Sasvári Krisztina, a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei igazgatója. – Mind a tervezett, mind a rendkívüli véradások során számítani lehet a szentesiekre. Mindez nem csak a véradók lelkiismeretességének eredménye, hanem a sok-sok támogatásnak is, amelyben élen jár Szentes Város Önkormányzata – hallottuk.

-Amikor a Vöröskeresztről beszélünk, a véradás tekintetében mindig példa Szentes. Sasvári Krisztina kiemelte, hogy nagyon ritka, ahol ekkora mennyiségben kaphatnak a véradók fürdőbelépőt. Szentes úttörő a véradók támogatásában.

Simon Alma területi vezető mindehhez hozzátette: A szentesi fürdőbelépő mellett a Makói Hagymatikum és a Mórahalmi Erzsébet fürdő belépői is elősegítik a véradók regenerálódását, pihenését. E mellé 500 Ft-os étkezési utalvány is kapnak a véradók a Vöröskereszttől – hangzott el a tájékoztatás.

A véradók megbecsülése nagyon fontos, és ebből a szempontból ez a gesztus is, ahogy minden további támogatói felajánlás, amelyért köszönetét fejezte ki a Vérellátó Állomás mb. vezetője is.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.