A Magyar Kultúra Napjára

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban a Horváth Mihály Gimnázium 10. évfolyamos irodalmi-drámai osztály tanulói műsorán szórakozhatott a közönség a Szentesi Művelődési Központ szervezésében.

A diákok előbb felelevenítették, mit jelent számukra a magyar kultúra a táncban, a művészetekben vagy a zenében. Annyira miénk pl. a csárdás, ahogy a verseinkben pl. a kútágas, a ménes vagy a komondor. Majd megemlékeztek a tudomány jelentőségéről, és a magyar filmgyártás legjelesebb alkotásairól, mint pl. az Árvácska. De ott vannak magyar sajátosságaink pl. a hajdani paraszti építészetben, ahogy messze földön híres a magyar konyha is. Elmondták a tanulók, hogy a magyar kultúra annyira jellegzetes, hogy magunkra ismerünk általa. Akkor vesszük észre igazán a jelentőségét, ám a hiányát is, ha külföldön vagyunk. A magyar kultúra mi vagyunk, szeretjük és büszkék vagyunk rá, zárták összegzésüket.

Majd Sebestyén Bence 10/D évfolyamos tanuló rendezésében két kabaréjelenetet dolgoztak fel és mutatták be, remek színészi alakítással. Miért éppen kabaré a Magyar Kultúra Napján? Mert nevetni, jól érezni magunkat nagyon fontos. A vidámság és jókedv is hozzánk tartozik – mondta a fiatal rendező a január 23-án tartott bemutató alkalmával.

Kép és Szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.