Ünnepi könyvajánló

Amikor beköszönt a tél és a levegőben hópelyhek ezrei kavarognak, eljön az ideje az esti kuckózásnak, a meséknek és a varázslatnak. Az első ajánlatunk egy csodálatos képes mesekönyv, 24 karácsonyi mese a címe.

24 adventi és karácsonyi történetet tartalmaz a kötet. A keretmese egy manócsaládról szól, melyben az erdőben élő nagypapa a gondjaira bízott unokáknak minden ébredés után egy-egy történetet mesél el az emberek világából. A mesék a csodáról, a jóság/szeretet erejéről, a mikulásvárásról és a betlehemi születésről szólnak. Nincs is annál meghittebb dolog, mint amikor a szülő vagy nagyszülő ölébe kuporodik a kisgyerek, és a csendes, békés karácsonyi estéken mesét hallgat. A mesékhez színes rajzok kapcsolódnak, segítve a mesevilágában való önfeledt elmerülést.
Brigitte Weninger könyve tökéletes társ az adventi időszakban ahhoz, hogy közösen várjuk a szeretet ünnepét. Töltsük meg a karácsony előtti estéket vidámsággal és ünnepi hangulattal!

A 7-10 éves korosztálynak ajánljuk Berg Judit: Rumini Tükör-szigeten című könyvét.
Berg Judit négy gyermek édesanyja, és hét mesekönyv szerzője. Saját bevallása szerint, három lánya és kisfia nemcsak ihletője történeteinek, de néha ötletgazdáik vagy épp “megrendelőik” is.
Elég a kalandokból!
Amikor a Szélkirálynő legénysége megpihen a Gyöngy-lagúnában, és békésen fagyizgatva napoznak és úszkálnak, egészen biztosan úgy érzik, hogy most egy ideig végre nyugalom lesz körülöttük.
De persze nem is lenne ez egy igazi Rumini – könyv, ha a számításaikat nem húzná keresztbe néhány ártalmatlannak tűnő, ám annál veszélyesebb higanyhidra, aminek a mérgétől Sajtos Rozi nemcsak gondolatolvasó lesz, de ha nem tesznek valamit sürgősen, az egész teste ezüstté fog válni…
Állítólag az ellenszer egy bizonyos Tükör-szigeten található. Csakhogy a térképen jelölt helyen két egyforma sziget áll! Az egyik a másiknak tükörképe, és mindkettő nagyon veszélyes! De vajon melyik az igazi, és hol rejtőzik a gyógyszer?
Minden titokra fény derül a Rumini kilencedik részéből, még arra is, mi rejtőzik a tükör mélyén!
Lantos Eszter

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.