Fókuszban az ének és zenekultúra új távlatai

A bemutatkozó rendezvény részletei a lenti leírásban találhatóak. Az érdeklődők jelentkezését a következő e-mail címen fogadják:  music@btk.elte.hu

Az ének-zene tanár és a zenekultúra szak bemutatkozása
– fókuszban a jelentkezési feltételek módosulásával

Szakmai fórum, 2019. november 8. (péntek), 14 és 17 óra között

Helyszín: ELTE BTK Művészetközvetítő és Zenei Intézet, 1088 Budapest, Múzeum krt. 4. (Trefort-kert), F épület (a Gólyavár mellett), magasföldszint, Kodály terem. A Trefort-kerti Campus az Astoria, illetve a Kálvin tér metróállomástól közelíthető meg a legkönnyebben – gépkocsival történő behajtás csak rendkívüli esetben, engedéllyel lehetséges. Információt a music@btk.elte.hu e-mail címen adunk.

Szeretettel várjuk a kollégákat, a diákokat – leendő hallgatóinkat – és minden érdeklődőt!

A szakmai fórum programja és az előadások tartalmának rövid összefoglalója:

Általános tájékoztató a Művészetközvetítő és Zenei Intézet (korábbi nevén: Zenei Tanszék) működéséről, indított szakjairól – fókuszban a jelentkezési feltételek módosulásával. Előadó: Bodnár Gábor, intézetigazgató, egyetemi tanár és Varga Réka, az intézeti HÖK elnöke.

Az idén 35 éves oktatási műhely fő profilja az ének-zene tanárok, valamint a művészetközvetítő szakemberek képzése. Előbbihez az ELTE számos szakpárt kínál, de a képzés szintemelő, másoddiplomás formában is indul, míg utóbbi magas szintű zenei és művelődésszervezői tudással rendelkező szakemberek képzését jelenti. E két oktatási területet szeretnénk az érdeklődőknek bemutatni, egyúttal tájékoztatást adunk a jelentkezési feltételek változásáról, amely a művészetközvetítő képzésben „egy, bármely vizsgatárgy emelt szintű teljesítését” jelenti.

Szakmódszertan-oktatás a Művészetközvetítő és Zenei Intézetben. Előadó: Erdős Ákos, karnagy, szakmódszertan-oktató, gimnáziumi ének-zene tanár, az Intézet habilitált adjunktusa.

Az ének-zene szakmódszertan oktatási programunk egyik legfontosabb pillére. Erdős Ákos, aki több mint két évtizede oktat intézetünkben, s emellett gyakorló ének-zene tanár, szakmai munkájáról tart előadást.

Zenei munkaképesség-gondozás – szakirányú továbbképzés a Művészetközvetítő és Zenei Intézetben. Előadó: Pásztor Zsuzsa, a Kovács-módszer műhelyének vezetője.

A széles körben elismert módszer az egészséges zenész és pedagógus életmódprogramját fejleszti ki: lényege a komplex edzésmódszer, a természettudományos ismeretanyag és az emberközpontú szemléletmód. E tanévtől, nagy örömünkre, a zenei munkaképesség-gondozás oktatása intézetünkben is megvalósulhatott, szakirányú továbbképzés formájában.

Tehetséggondozás Kodály szellemében – pedagógus-továbbképzés a Művészetközvetítő és Zenei Intézetben. Előadó: K. Udvari Katalin, a Psalmus Humanus Művészetpedagógiai Egyesület elnöke.

A Psalmus Humanus Művészetpedagógiai Egyesület integrált művészetoktatási programjára alapozó, akkreditált pedagógus-továbbképzés az Egyesület és intézetünk közös projektje. Az előadás a továbbképzést, a Psalmus Humanus-koncepciót, valamint az egyesületi tagok munkáját mutatja be.



Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.