Itt a tavasz?!

Úgy gondolom, nem vagyok egyedül, aki élvezi a napsütést, a kellemes tavaszias időt.
Persze még február van, de jól esik látni a kinyílott hóvirágokat és a nyiladozó krókuszokat, gyönyörködni bennük, élvezni a napsugarak simogatását. Tudjuk, ez még csalóka melegedés, de jól esik a lelkünknek, az biztos.
A népi megfigyelés is ezt igyekszik alátámasztani, hiszen Bálint nap előtt és után is csiviteltek a madarak, s ez jó jel. Hasonló képen az első gólya visszaérkezése is reményre ad okot, hogy közeleg a jó idő.
Igaz Mátyás még csinálhat jeget, ha nem talál, szerencsére kora reggelente még akad.
Biztosabb jele a tavasznak az egyre több futó, és a biciklik megjelenése az utcán, amiket szédületes gyorsasággal hajtanak büszke tulajdonosaik. S már élvezik, hogy a téli kezes-lábas lekerült, s helyette csinos kis kabátokban, hozzá illő sapkában lehetnek.
Megnőtt a kerékpározók száma a felnőttek körében is. Bízom benne e kerékpárok rendbetételéről sem feledkeztek meg, elsősorban saját biztonságuk érdekében. A szakember tudja azt is, mi szükséges egy biciklin, prizmák, csengő, világítás, stb… hogy, bátran és biztonságban közlekedjünk.
Találkoztam már virágot áruló hölggyel a Klauzál utcai kis piacon, aki türelmesen mesélte, mi szükséges a primulák szépségének megtartásához.
Ezek a jelek már biztosan mutatják nekem a tavasz közeledtét, bár még a télutó havában járunk.
A busók, bízom benne, elijesztik a telet, s nem engedik vissza már csak decemberben.
Jó lenne, ha a morc téli napokat és gondolatokat felváltanák a könnyed vidámabbak, amikor szívesebben megállunk egy kicsit beszélgetni egymással, vagy megcsodálni a természet ébredését, egyszerűen élvezni a tavaszi napsütést.

füredi zsuzsa
(Fotó: Primulák – dt.)

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41699 online lapszámunk 2. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.