Rég várt fejlesztések idén a HUNOR COOP-nál

Ismét elrohant egy esztendő, s a HUNOR COOP ZRt. további előrehaladásáról szólnak a hírek. 25 településen 34 üzlettel vannak jelen a piacon , az üzletek modernizálása megállás nélkül folytatódik.

 Mészáros Zoltán (képen) vezérigazgatót arról kérdeztem elsőként:
– Ha visszatekint a 2018-as évre, mire a legbüszkébb?

– Több dolgot is említhetek szerencsére, kiemelni mégis egyet szeretnék. Büszke vagyok arra, hogy az idén is tetőtől-talpig megújíthattunk egy áruházat, mégpedig a csanádpalotai Coop Szuper üzletünket, amely mind alapterületében, mind eladóterében bővült, és a vásárlók elismerésének örvend nap, mint nap. Úgy vélekednek, hogy a környék legnagyobb, legszebb áruháza lett. De természetesen több áruházunk, így a kiszombori fejlesztésére is sor kerülhetett.
– Mi jelentette a legnagyobb kihívást 2018-ban?
– Elsősorban az, hogy – alapul véve a szakmai minimálbér kötelező emelését – versenyképes béreket tudjunk kigazdálkodni dolgozóink megbecsülésére. Örömünkre, ez sikerült oly módon, hogy a HUNOR COOP eredménye előreláthatóan hozni fogja, vagy némileg meg is haladja az előző évi szintet. Sosem leszünk a legjobban fizető cég, de becsületes és stabil megélhetést nyújtó, szerethető munkahely viszont igen. Erre törekszünk, ez az egyik legfontosabb célkitűzésünk.

– Ez a mintegy 400 fős nagycsalád mit tesz még a Jó szomszédjaiért?
– Dolgozóink folyamatosan tanulnak, a képzéseken, tréningeken közel 150 munkatársunk vett részt az idén éppen azért, hogy az egyre modernebb eszközökkel, berendezésekkel jól és hatékonyan tudjanak dolgozni, jól érezzék magukat az üzletben, mert akkor a vásárlóink, a Jó szomszédok is jól fogják magukat érezni, és újra minket választanak. Ezek a tényezők pedig gazdálkodásunk eredményességében is visszatükröződnek. Azt szeretnénk, hogy mindenki a törzsvásárlónk legyen, de azért arra is büszkék vagyunk, hogy számuk idén megközelítette az 50 ezer főt.
– Milyen jelentősebb fejlesztésekre készülnek 2019-ben?
– Nagy várakozásunk teljesülhet, hiszen ezelőtt három évvel adtunk be pályázatot két üzletünk, a Kertvárosi és a szegvári Coop Szuper áruházunk felújítására. A napokban jött az értesítés: nyertünk! A jövő év nagy feladata lesz a két áruház napelemekkel történő energiatakarékos, környezetbarát megújítása. Tervezzük új üzlet megvásárlását is. A legjelentősebb költségünk a bérek mellett az áram, ezért más üzleteink energetikai korszerűsítésében is gondolkodunk. Emellett folyamatosak az informatikai fejlesztések. Egyszóval, nem lesz megállás!

A felújított csanádpalotai Coop Szuper Áruház átadása.

– Önnek – magánemberként – jelentős vállalása a Rotary. Itt a Karácsony. Most, hogy az éves rotáció alapján átadta a kormányzói „kormánykereket”, hogyan változott az Ön szerepe a szervezeten belül?
– Az országos megbízatást követően a klubomban folytatom a társadalmi aktív életemet tovább, egy nemes Csapattal, nemes ügyekért dolgozunk. A Rotary az egész világon, de Magyarországon is egyre fontosabb projekteket támogat, tanácskozási joggal részt vesz az ENSZ-ben, rengeteget tett a gyermekbénulás felszámolásáért. Itt helyben pedig ifjúsági tábort működtetünk nyaranta, de a Lecsófesztivál résztvevői idén is kóstolójegyek megvásárlásával támogatták a „Gift of Life” „Ajándékozz életet” programot. Ez a program határon túli gyermekek szívműtéteit segíti elő.
– A napokban voltam a Mikulásgyárban, ahova tartós élelmiszer adományt vittünk, de Kárpátaljára is utaltunk milliós nagyságrendű támogatást. Adni jó, adni öröm! „Az ember csak annyit ér, amennyi hasznot hajt embertársainak, hazájának s ez által az egész emberiségnek.” (Gróf Széchenyi István) Én ezt vallom, így gondolkodom…
– Vezérigazgató Úr! Köszönöm a beszélgetést!
– Én is köszönöm és minden Kedves Olvasónak, Vásárlónknak sikerekben gazdag Újesztendőt kívánok!

Dömsödi Teréz

A támogató jegyekkel a Szentesi Lecsófesztivál résztvevői a Rotary Gilf of Life programját támogatják évek óta.

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.