Nyári programok az Üdülőközpontban

Június 12-én délelőtt közös sajtótájékoztatót tartott a Szentesi Vendégszeretet Egyesület és a Szentesi Sport- és Üdülőközpont. Az egyesület képviseletében Matkócsik Pál elnök és Hankó Györgyné, a Zöldág Hagyományőrző Szakkör vezetője az egyesület által a strand területén szervezendő négy programjukról adtak információkat, míg az Üdülőközpont igazgatónője, Márton Mária a helyben rendezett táborokról, a HMG napról és a Sas tornáról számolt be.

Hankó Györgyné a népzenei és néptánc hagyományokra épülő sokadalomról, melynek időpontja július 28. (ez a dátum a lapistói Lepényváró Fesztivál időpontja is) elmondta, idén is eljönnek a Dévaványai asszonyok a finom szilvalekváros buktával és cirokszárra tekert kürtös kaláccsal. Ugyancsak itt lesznek népzenészeik, Tóth István harmonikás és Kádár Ferenc tárogatós. Fellép Debreczeni Kiss Helga (citera) és Borsos Kinga (koboz), valamint Balla Tibor (tekerő) és Simon Éva (ének, klarinét). Várnak további népzenészeket helyből, Szegedről, Nagymágocsról is. A népi muzsika 14.00 és 18.00 óra között csendül fel a fürdőzők szórakoztatására.

Matkócsik Pál a Helyi ízek utcája programokról szólt. Az időpontok: június 30., július 14. és augusztus 20. Közreműködik majd a helyi Együtt Szentesért és a Kapocs Egyesület is, valamint számítanak a kistérség gasztronómiai sajátosságait bemutató résztvevőkre is. Lehet majd válogatni a támogatói képeslapokból, amelyek augusztus 20-ai sorsolásával akár a fődíjat, a wellness hétvégét is megnyerheti a szerencsés látogató. Minden alkalommal ugyancsak 14.00 és 18.00 óra között várják a vendégeket, lehet kóstolni, vásárolni.

Márton Mária a Sport- és Üdülőközpont igazgatója kiemelte a június 15-én rendezendő HMG Napot, a volt és jelenlegi diákok találkozóját. A program a hagyományteremtés szándékával indul el, jövőre még több régi ismerőst, diákot várnak haza.
A gimnázium igazgatójától megtudtuk, hogy idén a Szentesi Üdülőközpont és a Horváth Mihály Gimnázium strandolással egybekötött HMG napra hívja a gimnázium jelenlegi és VOLT diákjait és tanárait. Aki hitelt érdemlő dokumentummal, például bizonyítványával igazolja, hogy a HMG diákja vagy dolgozója volt, ezen a napon ingyenesen léphet be az üdülőközpontba. A délelőtt folyamán lesz többek között vízi vetélkedő, tanár-diák vízilabda mérkőzés, sakk-szimultán Volosin tanár úrral, búvárkodás, főzőverseny, valamint 11 órától a HMG-s diákokból álló HANGOUTS együttes debütáló koncertje (https://www.facebook.com/HNGTS/).

Másnap az Úszás napja programjaira kerül sor, amikor kedvezményes úszójeggyel lepik meg vendégeiket.

Márton Mária szólt arról is, hogy folyamatosak lesznek a különféle táborok, majd június 23-án a Fit vitál Sportnap, Szent Iván éji tüzes bemutató és vízi életmód bemutató a Rendőrség, Katasztrófavédelem, Mentők, Mentőhelikopter bázis közreműködésével ad át hasznos tudnivalókat a nyaralók felvilágosítására. A vízibalesetek megelőzése érdekében figyelemre méltó bemutatókon hívják fel a fürdőzők figyelmét a strandok, élővizek közelében követendő magatartásra. Elmondta továbbá, hogy ebben az évben korábban, július 6-án kerül sor a Sas torna vízilabda mérkőzéseire. A nyár további programjairól folyamatosan tájékoztatja majd a sajtón keresztül a lakosságot.

Kellemes nyári kikapcsolódást kívánunk a kedves Olvasóknak!

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.