Torna – Remekeltek a szegvári kislányok

A Szegvári Diáksport Egyesület és a Forray Máté Általános Iskola 19. alkalommal rendezte meg február 7-én tornaversenyét az általános iskoláskorú gyermekek számára.

Tatabányáról, Budapestrõl, Gátérrõl, Szegedrõl, Szentesrõl és Szegvárról 32 csapat több mint 200 tornásza mérte össze erejét a versenyen, amit Gémes László, Szegvár polgármestere nyitott meg. Szirbik Imre, a térség országgyûlési képviselõje is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt.
Népes és lelkes közönség elõtt egész nap egymást követték a gyakorlatok. A verseny végén valamennyi résztvevõ emléklapot és ajándékot kapott a támogatók jóvoltából. A helyezettek az érmek mellett különdíjakban is részesültek. A szegvári színeket 1 fiú és 4 lány csapat képviselte, szép sikerrel. A versenyt a Csongrád Megye Önkormányzataiért Alapítvány és a Wesselényi Miklós Sportközalapítvány is  támogatta.
Pólyáné Téli Éva, a verseny fõszervezõje arról számolt be lapunknak, hogy a fiúk négy korcsoportban adtak számot ügyességükrõl talaj, gyûrû és ugrás versenyszámokban. Teljesítményük alapján egyéni összetettben, és csapatban is bizonyíthattak. A szegvári Forray Máté Általános Iskola tanulói: Erdei Márk, Bihari Tamás, Bihari Bence, Kéri Gábor, Laczkó Csaba, Pintér Csanád és Gulyás Máté a II. korcsoportban negyedikként végzett csapat. Felkészítõjük Vass Tibor edzõ. A tanulók példásan helyt álltak.
A lányoknak azonban összességében jobban sikerült ez a verseny. Az I-II. korcsoportban a szegvári “A” csapat a résztvevõ 15 közül ugyan szintén a 4. helyen zárt, ám a dobogóról mindössze 0,5 ponttal maradtak le. Schmidt Rebekát, Ajtai Vivient, Szûcs Biankát, Szabó Jankát, Dudás Ágnest és Csapi Emesét Pólyáné Téli Éva készítette fel a megmérettetésre. A szentesi Kiss Bálint Általános Iskola lánykái a 8., míg a szegvári “B” csapat a 12. helyen végzett.
Ugrásban nem született helyi kiemelkedõ eredmény, azonban talajon Ajtai Vivien, gerendán Schmidt Rebeka nyújtott kiváló teljesítményt.

A III. és IV. korcsoportban azonban a dobogó harmadik helyére küzdötte fel magát a szegváriak “A” csapata. Pólyáné Téli Éva büszke Csentes Réka, Végh Kitti, Gyenes Viktória, Szarka Nikolett, Vajda Csenge és Vígh Diána teljesítményére. A “B” csapat az 5., a szentesiek a 7. helyen zárták a versenyt. Egyéni összetettben Csentes Réka az egyik gyõztes, talajon és ugrásban is elkönyvelhette a legjobbaknak járó dicséretet. Vígh Diána gerendán 3., Végh Kitti ugrásban a 2. helyet szerezte meg.
Pólyáné Téli Éva megköszöni a további szegvári csapattagok munkáját, õk: Szabó Fanni, Valkai Vivien, Kiss Lili, Szabó Boróka, Szûcs Boglárka, Kollár Renáta, Száraz Anita, Gojdár Kamilla, Bottyán Denissza, Szûcs Bianka, Rehák Dorka és Molnár Enikõ. A szervezõ intézmény nevében köszöni a szponzori és szülõi felajánlásokat, valamint a DSE és az iskola munkatársainak munkáját. További képek a www. varosivisszhang.hu internetes oldalunkon.            
– Dite –

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.