“Rigófütty” szavalók

Verset mondani nemcsak jó, de szeretnek és tudnak is a gyerekek, errõl bizonyosodhattunk meg egy közeli csütörtök délután.

A szentesi Rigó Alajos Általános Iskolában január 22-én nagy volt az izgalom. Ez érzõdött már a megelõzõ napokban is. Szavalóversenyre készültek a tanulók, de nem csak Szentesen, a csongrádi tagintézményben is.
A „Rigófütty” szavalóversenynek nagy hagyománya van. Külön rendezik meg a legkisebbeknek, a nagyoknak és a szakiskolásoknak ugyanazon a napon.
Az a megtiszteltetés ért, hogy az alsósoknál zsûrizhettem. Nagy örömünkre sokan mutatták meg, milyen ügyesen tudnak verset mondani. Boldogság volt számomra, hogy színjátszóim közül sokan jelentkeztek, és mûvészien mondták el a kiválasztott verset. Így volt ez minden korosztályban. Az elsõsök nagyon kitettek magukért, bátrak voltak  életük elsõ versenyén, de biztos vagyok benne, nem ez volt az utolsó.
A csongrádi gyerekek és a kísérõ tanító nénik izgalmát, az utazás csak fokozta. Nem zavarta a szavalókat az idegen környezet, csillogó szemmel mondták a szebbnél szebb költeményeket.
Amíg a résztvevõk a finom kuglófot ették, köszönet érte Kati néninek és segítõinek, falatozás után jó kedvûen várták a gyerekek az eredményt, amit Marcsi néni meg is örökített.
A zsûri valóban nagyon nehéz helyzetben volt. A sok kiválóan teljesítõ gyerek közül, kellett a legjobbat kiválasztani.
Végül megszületett a várva várt döntés: Nedelkovics Klaudia Kitti és Molnár Krisztián Richárd jutott tovább, akik Vásárhelyen a központi iskolánkban bizonyítják, milyen szépen tudnak verset mondani.
Minden résztvevõ jól teljesített, gazdagodott ezen a délutánon. Csodálkoztam, milyen komolyan hallgatták egymást a gyerekek. Biztatták társaikat, és nagy tapssal jutalmazták a versmondását.
Mindenki oklevéllel és kis ajándékkal indult haza. Minden résztvevõnek gratulálok, köszönöm a felkészítõk munkáját.
füredi zsuzsa

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.